Saturday, December 31, 2011

Betulkah Supplement Memudaratkan?

credit

Satu artikel pendek ini telah memenuhkan email inbox saya....mereka terutama customer saya jadi risau tak tentu pasal. Mana taknya, mereka pengamal tegar supplement dan bila membaca penulisan ini menjadikan mereka terkedu sebentar dan meminta penjelasan lanjut dari saya.


Masih saya ingat satu video yang pernah saya tonton...dalam video tersebut dinyatakan bermula 2011 seterusnya manusia lebih banyak hidup dalam tekanan, maka pengambilan supplement adalah salah satu cara yang disarankan untuk mengatasinya selain memastikan keperluan rohani dipertingkatkan.

Maka bagi mereka yang oppurtunist, pastinya mengambil ini satu peluang perniagaan dengan menghasilkan supplement mereka sendiri. Maka sampai satu peringkat kita dapati lambakan supplement dalam pasaran sehingga membuatkan manusia keliru untuk memilihnya.

Tidak perlu pergi jauh, memadai kita melangkah masuk satu farmasi....dan kita mula bertanya, saya perlukan vitamin C...pasti kita ditunjukkan dengan pelbagai jenama vitamin C. Bagi penjual yang pentingkan keuntungan, pasti mengesyorkan vitamin c yang mahal yang kononnya setanding dengan kualiti. Namun tidak dijelaskan mengapa dengan lebih lanjut. Sedangkan vitamin c yang bagus adalah jenis pelepasan masa kerana ia adalah vitamin larut air.

Pernahkah anda terlintas....Apakah sebenarnya vitamin yang selamat di ambil?

Sebagai pengamal tegar supplement selama 12 tahun , saya memilih Shaklee kerana :

* Dr Forest C Shaklee adalah orang pertama yang menghasilkan Vitalized Mineral yang kini digelar VITAMIN.

* Vitamin Shaklee adalah asli, tiada pewarna, pengawet malah perasa tambahan.

* Vitamin Shaklee tiada silika gel dengan ini membantu penyerapan dengan lebih baik.

UJI Vitamin anda.

Cuba anda ambil sebiji multivitamin yang sedang anda amalkan....genggam selama 5 minit, jika anda dapati tangan anda melekit serta warnanya melekat dengan tangan anda, maka saya sarankan anda memilih vitamin yang lebih baik.

Vitamin yang sintetik biasanya mengandungi silika gel, pewarna, perasa dan pengawet tambahan....bahan-bahan ini boleh memudaratkan kesihatan kerana tubuh kita hanya perlukan yang asli.

Hakikatnya pewarna, pengawet dan perasa tambahan ini tidak diperlukan oleh badan dan jika diambil secara berterusan dikhuatiri boleh memudaratkan kesihatan.

Kesihatan itu sangat mahal...maka amalkan pengambilan supplement dengan ilmu dan bukan kerana trend semata-mata.

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk dapatkan vitamin2 Shaklee anda. Dapatkan konsultansi PERCUMA & TERBAIK daripada saya dengan setiap pembelian dari blog buahatikusayang!

Salam kasih sayang :)

Thursday, December 29, 2011

Nak Air KUKU ke Air KAKI???

Ini cerita lawak En. Billy kat saya.

Kejadian ni berlaku Isnin lepas. Kan cuti Krismas, so ramailah anak2 buah saya kat rumah mak. Termasuklah anak kakcik, Iman Haiqal. Nak dijadikan cerita, Pak Tatam nya (en billy lah tu) terdengar dia mintak air. Bunyinya mcm tulah.

Iman: ibu, nak air
Kakcik: nak air apa?
Iman: air KUKU..
Kakcik: tunggu jap ibu buat
Iman: taknaklah air KUKU, nak air KAKI

Pastu tetiba En Billy masuk dlm bilik... saya kan tengah pantang, so memang bilik adalah tempat terbaik utk saya & anieq ;)

Terus dia tanya saya,

"Honey, nak air KUKU ke air KAKI?"

Saya senyum je, mcm dah tau dia nak buat lawak. Saya tanya balik en billy,

"Iman Haiqal ekk..?" spontan saya tergelak besar. Kahkahkah!!! saya tulis ni pun dah tergelak!

En billy tanya lagi,

"apesal honey gelak? honey tau ke apa tu???"
Anak buah kita, kita taulah :)
"ala.. air SUSU dgn air SARSI kan...kehkehkeh..." :)

Sungguh pelat anak buahku itu. Dah nak masuk 5tahun dah bulan depan :)

Teringat haritu masa saya tengah pam susu, dia tanya

"Mak tam buat apa tu?"
saya jawab.. "tengah pam susu baby"
"Apa.. pam kuku?"

Hahahaa... iman haiqal..iman haiqal :)

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk dapatkan vitamin2 Shaklee anda. Dapatkan konsultansi PERCUMA & TERBAIK daripada saya dengan setiap pembelian dari blog buahatikusayang!

Salam kasih sayang :)

Tuesday, December 27, 2011

Anieq Sufi ~ Sebulan 5.05kg!

Masih dalam mood berpantang.. hari ke-31.

Pagi ni bawak Anieq pergi cucuk sebulan, sekali dgn timbang ukur semua.. saya pergi kat Klinik Ibu Anak Cheras Baru kat atas bukit tu je. Dekat dgn umah mak. Senang baitu :) en billy keje jadi minta tolong mak temankan. Nasib baik dekat, jadi bolehla saya drive sendiri.

Eh...baru sebulan, czer tapi dah boleh drive? ~ saya berpantang dengan Shaklee. Apa lagi nak dikata? :)

Disebabkan semalam cuti Krismas, maka harini punyelah penuh KIA tu. Dah la kitorang pun keluar 'awal sangat' tadi huhuhu...dlm 3 jam baru settle semua. Siap sampai rumah :)

Ini yg saya nak share...

Anieq Sebulan ~ berat: 5.05kg ~ panjang: 55cm
---> macam dah dapat agak berat Anieq mcm ni hehehe..:)sebab masa hari ke-10 naik 500g, hari ke-20 naik lagi 500g, hari ke-30 naik lagi 500g :)

Apapun, alhamdulillah... segalanya normal, sihat & mengikut jadual.

Anieq cakap: Tengoklah pipi saya ni... jeles tak? jeles tak? hehehe :)


Oppsss....kejap kawan2! Saya nak cakap sikit,


"Sejak lahir saya minum susu ummi tau. Susu ummi ada khasiat tambahan sebab ummi amik supplement Shaklee! Sebenarnya dari dalam perut ummi lagi saya dah dapat khasiat vitamin2 Shaklee ni. Syukurlah saya membesar dengan sihat & kuat. Cuma, saya suka meneran daging (uwan saya cakap saya nak cpt besar! hehe..)Memang betul, saya dah buktikan :)"

Beritahulah ibu kawan-kawan untuk tambahkan khasiat yg mungkin tak lengkap dlm susu ibu kawan2. Jom kita sama2 membesar dengan sihat & kuat dengan susu ibu yg terbaik!

Ummi saya buat promosi lagi kat sini :)


Terima kasih Anieq sebab tolong promote ummi :) semoga Anieq tak jemu2 menyusu dgn susu ummi yg terbaeekkkk ni. Semoga membesar dgn sihat & cemerlang ye sayang.. :) amin.........

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk dapatkan vitamin2 Shaklee anda. Dapatkan konsultansi PERCUMA & TERBAIK dari saya dgn setiap pembelian dari blog buahatikusayang!

Salam kasih sayang :)

Friday, December 23, 2011

Penangan ESP di dinihari... 12oz sekali pam lepas Anieq menyusu :)


Tajuk & gambar dah menceritakan segala-galanya!

Kita close-up sikit pamnya..


Bila saya post kat wall fb saya & grup tertutup Shaklee GBS yg exclusive utk pelanggan2 kami, ada yg tanya saya amik masa berapa lama nak dapatkan hasil sebanyak ni?

Masa birthday saya tahun 2009 dulu (zaman bf Aien), saya gila nakkan pam Medela Freestyle ni. Saya offer kat En. Billy bagi saya hadiah FS....hahaha tak malukan :P main offer2 pulak! yela, daripada dia belikan hadiah yg saya x berapa nak guna, baik saya offer awal2 mesin canggih ni. Dapat juga berbakti kepada zuriat2 kami di masa depan :) ~ Bagus betul idea isteri aku ni ~ En Billy cakap kat dalam hati

Jadi, saya gunakanlah keistimewaan Medela Freestyle yang serba canggih ni utk menjimatkan masa, tenaga & wang serta memudahkan saya nak mengepam susu anak2. wah...investment yg sangat berbaloi2 :)

Waktu ni saya pam pukul 5 lebih mcm tu...terpaksa bangun sebab baju dah basah kuyup dah dengan breast yg tersangat berat. Pam sambil rilex2 sambil tertidur2. Kata pam canggih hehehe, biar je dia buat kerja... dlm 15 minit dah penuh dua2 botol ni. Nasib baik tersedar kalau tak melimpah2lah susu keluar dari botol. Sayang tau!

Bagi ibu-ibu menyusu yang masih ragu2 dengan keberkesanan ESP ni, apa tunggu lagi? Jom dapatkan ESP sekarang!

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk dapatkan vitamin2 Shaklee anda. Dapatkan konsultansi PERCUMA & TERBAIK daripada saya dengan setiap pembelian dari blog buahatikusayang!

Salam kasih sayang :)

Sunday, December 18, 2011

Herbal Blend Melega & Merawat Puting Melecet

Oh... kali ni cerita pengalaman saya sendiri merawat luka di miss N saya. Saya terpaksa untuk rasa tak malu sebab nak berkongsi dgn semua lebih2 lagi bagi ibu2 yg menghadapi masalah yg sama macam saya...

Sepertimana ibu2 lain, bila kita memulakan kembali sesi menyusukan bayi memang kebanyakannya akan berdepan dgn masalah ni. Tipulah kalau saya kata saya tak kena. Dulu, masa bf Aien pun saya kena jugak. Sekarang, bf Anieq pun saya tak lepas dari masalah ni...

Apa yg menyebabkan miss N saya melecet kali ni?

Anieq Sufi seorang bayi lelaki. Memang berbeza dgn Kaklongnya Aien, Anieq menyusu tersangatlah kerap dan hisapannya tersangatlah kuat dengan gusinya yg tersangatlah keras macam dah ada gigi je rasanya. Hari2 pertama ok lagi, saya takde rasa sakit pun. Masuk malam ke-4 miss N saya dah start melecet & ada luka serta berdarah sikit. Walaupun tak menjejaskan kualiti air susu saya tapi luka tu memang tersangatlah pedih! Terasa macam kena hiris dengan pisau je sakitnya!!

Bila dah tak tahan, saya pun kenalah cari penyelesaian utk legakan kepedihan tu. Mulanya saya cuma sapukan minyak pelalih (dlm family saya memang glamer minyak ni). tapi sebab minyak ni warna dia hitam & ada bau 'wangi' sikit, so saya malas2 je nak guna. Nanti kena baju kaler dia tak hilang (kata malas kan... nak menyental bagai...)

Bila dah malas2 dgn minyak pelalih, & tak tahan nak menanggung kepedihan kena toreh dgn pisau tu, saya pun tiba2 teringat dgn Herbal Blend Shaklee ni...


Inilah krim magic yg melega & merawat miss N saya yg melecet...


Selalunya, saya gunakan Herbal Blend ni kat tumit kaki sebab kat situ selalunya kulit saya kering. Tapi bila dah sakit ni tiba2 idea datang utk try sapukan kat miss N saya. Tak sangka pulak, lepas dua mlm saya sapukan (saya sapu malam je, lepas Anieq nenen sebab malas nak basuh banyak kali) macam magic luka saya sembuh sepenuhnya! Alhamdulillah!!! Lepas tu dah takde lagi melecet kat dua2 miss N saya tu :)

Mungkin juga pengambilan vitamin2 lain mcm zinc & vitamin E jadi faktor yg membantu mempercepatkan pemulihan luka miss N saya :) Dah tak perlu lagi krim mahal2 di luar sana yg kita tak pasti apa kandungan di dalamnya...

Macam mana saya gunakan Herbal Blend ni utk merawat luka tu?

Saya buat mcm ni:
* sediakan masa yg free (lepas bf baby)
* buka bra menyusu di bhgn depan je, mcm kita nak susukan baby
* sapukan sikit krim herbal Blend ni kat nipple yg luka. kalau rasa nak lebih lega, sapukan kat sekeliling bahagian aerola sekali.

Herbal Blend ni menyejukkan sebab tu bestttt & lega je lepas sapu kat bahagian yg terlibat ;)

* anginkan bahagian yg terlibat hingga kering. Boleh ulangi langkah di atas sampai kita rasa puas. Kadang2 saya buat sampai 3x sebab memang lega sangat2!
* jika tiba2 baby menangis nak menyusu, boleh lapkan dgn tuala lembab di nipple tu atau basuh sikit dgn air. Saya pernah terlupa nak lap & terus bg kat Anieq... alhamdulillah dia tak apa2 :)

Insya allah dgn rasa yakin & mengharap cepat baik, luka & melecet tu akan sembuh segera. Saya cuma amik masa 2 mlm je tau utk recover balik masalah ni :) Syukur... lepas tu saya boleh menyusukan Anieq bila2 masa dgn bahagianya.....

Kepada ibu2 menyusu yg mengalami masalah yg sama mcm saya ni, jangan tunggu lama2 utk pulihkan kembali masalah anda. Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk dapatkan vitamin2 Shaklee anda. Dapatkan konsultansi PERCUMA & TERBAIK dari saya dgn setiap pembelian dari blog buahatikusayang!

Salam kasih sayang :)

Saturday, December 17, 2011

Tali Pusat Saya Dah Tanggal!

Hari ke-13 lepas pusat Anieq dah tanggal. Baru harini ummi sempat nak share kat blog :)

Pusat yg dah genting... sikit sangat nak tercabut dah...


Anieq pose dgn tali pusat yg masih melekat. Ni tengah malam ummi amik gambar dia... mlm tu memang meragam merengek je dia. Ummi tau pusat dia sakit... mlm tu Anieq tidur dgn melekap je kat ummi


Ni tali pusat yg dah tercabut pagi esoknya masa nak mandikan Anieq. Bukak2 je barut dia, dah tanggal dah...senang :) Takut jugak tanggal masa mandi. Mesti pedih...


Pusat yg dah cantik :) Alhamdulillah...awal sikit tanggal drpd kak longnya. Aien dulu hari ke-17 baru tanggal ;)



Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk dapatkan vitamin2 Shaklee anda. Dapatkan konsultansi PERCUMA & TERBAIK dari saya dgn setiap pembelian dari blog buahatikusayang!

Salam kasih sayang :)

Friday, December 16, 2011

Berpantang Dengan Shaklee ~ 7oz Stok Susu @ Hari Ke-5 :)

Alhamdulillah kali ni saya nekad berpantang dengan Set Bersalin Shaklee selepas try Am*y Sixty Days lepas tu tak sanggup nak teruskan sebab Aien ada jaundis dulu. Lagipun, doktor memang suruh stop apa jua jenis jamu bila anak kita kena kuning. Dan inilah hasilnya....JENG JENG JENG....

Apa ni? siap ada mesin canggih Medela Freestyle lagi :)


Anieq berusia 5 hari di samping susu yg ummi pam


lepas dah siap2 dipam keluar...


Dan inilah dia.....

7oz susu yg saya pam utk melegakan breast yg dah bengkak meleleh2 dgn susu saya lepas Anieq Sufi nenen sampai tersedak2 pada hari ke-5 dlm pantang :)


Kali ni, saya bersyukur dengan pilihan yg saya buat. Saya bersalin secara czer juga utk kali kedua, disebabkan dah 6jam setengah bukaan masih sama...5cm tak gerak2, Anieq pun dah lemas kat dlm jadi doktor bagi kata putus utk saya czer juga akhirnya...

Org kata bersalin czer ni susah nak jaga...lambat pulih dan susah nak bergerak2. Itu org kata. Saya dah dua kali melaluinya, kali pertama memang ada kebenarannya, lepas czer saya mabuk teruk sebab 2x disuntik morphin utk tahan sakit, nak menyusukan Aien pun Akak Nor yg tolong pegangkan Aien masa tu. Tapi seminggu saya dah boleh bergerak pantas berkejar nak tengok Aien kat NICU HUKM (kes jaundis). 2minggu saya dah pulih. Alhamdulillah.

Kali ni terasa perbezaannya bila saya berpantang dengan Shaklee! Lepas czer, saya pening lalat & hanya muntah ringan. Dahla En. Billy takleh temankan dlm wad sebab amik wad biasa, maka kenalah saya melalui saat2 muntah pening ringan tu sorang2. Kadang2 nurse datang tengok tapi kebanyakannya saya lalui sendiri. Dapat saya rasakan yg saya MEMANG KUAT!!! (puji diri sendiri hehehe..)

Tapi betul tau, mak sedara En Billy yg datang melawat saya masa hari ke-4 dlm pantang pun ckp benda yg sama.."eh, awak czer kan, tapi mcm tak czer pun..nampak sihat lah, tak mcm org selalu kena operate bersalin tu" kan cu wynn kan... ;P

Dan suami terchenta pun ckp benda yg sama pada hari ke-8 lepas saya diczer..."ummi ni mcm dah sihat je..." sambil tersenyum simpul saya menjawab.."memanglah! dah tak rasa sakit dah!"

Amboi...eksyennya saya! hehehe...

Bila badan kita kuat & cergas, sihat dan bersedia utk menyusukan anak sebaik lepas dilahirkan, memang mudah utk badan kita menghasilkan susu yg terbaik buat baby. Juga apabila kita dah ada ilmu & pengalaman dlm bf, juga pemahaman tentang konsep asas penyusuan, maka amat mudah bg kita utk meneruskan niat murni kita menyusukan anak. Inilah yg berlaku pada saya :)

Pemilihan Set Bersalin Shaklee adalah yg SANGAT TEPAT!

Kepada pelanggan2 saya yg inginkan hasil berpantang mcm yg saya lalui, jgn segan silu dapatkan konsultasi PERCUMA drpd saya. Anda beli & anda dapat! :)

Last but not least...

Stok yg dah mencecah lebih 200oz dlm masa 20 hari :)

~ kat semenyih


~ kat cheras

Dan Anieq Sufi yg murah rezekinya dgn berat dah naik sekilo dlm masa 20 hari :) Alhamdulillah...


Lagi satu, berat badan saya dah kembali ke berat sebelum mengandung! 52kg dlm masa 20 hari lepas bersalin!!!!!

Memang mengujakan!!!!!! JOM...berpantang & menyusukan anak dgn vitamin2 Shaklee!!!! :)

Dapatkan Set Bersalin & Set 3M utk breastfeeding pada harga hebat yg saya tawarkan di sini :)

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk dapatkan vitamin2 Shaklee anda. Dapatkan konsultansi PERCUMA & TERBAIK dari saya dgn setiap pembelian dari blog buahatikusayang!

Salam kasih sayang :)

Wednesday, December 7, 2011

~ Hebatnya Berpantang 44 Hari ~

Siapa kata anak lelaki kuat menyusu dan susu kita tak cukup utknya? Siapa kata kalau czer takleh menyusukan baby sebaik sedar dari pening2 lalat??

Jawapan saya: Boleh je.. yg penting badan kita kuat dan bersedia utk tujuan itu!

Saya berpantang dgn vitamin2 Shaklee... utk penyusuan susuibu juga saya makan vitamin2 shaklee.. Alhamdulillah, Anieq Sufi dari lahir hingga sekarang menyusu sepenuhnya dgn susuibu walaupun saya bersalin czer juga utk kali kedua.

Anieq yg semakin bulat :) Hari ke-10 timbang dah naik ke 4kg. Lahir 3.52kg :)


Saya nak kongsikan dengan semua ibu2 di luar sana apa yg saya rasai berpantang dengan Shaklee. Sangat2 best! Berpantang dengan cergas dan susu untuk baby terlebih2 supply :)

Jom baca testimoni terbaru..... insya allah berbaloi2... :)

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk dapatkan vitamin2 Shaklee anda. Dapatkan konsultansi PERCUMA dan TERBAIK dari saya dgn setiap pembelian dari blog buahatikusayang!

Salam kasih sayang :)

Tuesday, December 6, 2011

Berpantang dengan Shaklee ~ Kumpul Lebih 600 oz!!!

Ini bukan kisah saya. saya baru hari ke-10 pantang, dan stok susu Anieq belum sampai ke tahap itu :)

Apa yg saya nak kongsikan ialah kisah Ifa, pelanggan Iffah Anuar yg dah berjaya kumpul lebih 600oz stok susu masa dlm pantang... jom kita kongsi sama2:

******************

"Baiklah entry kali ini berkaitan dengan kejayaan seorang pelanggan saya yang telah berjaya memecah rekod adik Nur yang membuat 600 oz stok susu. Wah, TERUJAnyaaa saya!

Sebelum melahirkan puteri kedua, Ifa atau nama femes FBnya Ciput Bob, telah mula mendapatkan konsultasi dan produk penyusuan Shaklee “3M Breastfeeding Set” dari saya. Memang berkobar-kobar semangatnya untuk menjayakan penyusuan esklusif kali ini. Sungguh kagum :)..

Baiklah, hari ini Ifa telah tag hasil tuaian diwaktu pantangnya… Jom sama-sama kita lihat sebab saya nak anda TERUJA bersama saya!!


Mari saya emphasize kan apa yang Ifa kata:

Ciput Bob:

thanks Iffah Anuar. Mulanya ifa rasa macam tak yakin, tp berkat doa, usaha, kata2 semangat n perangsang dari orang yang tersayang disekeliling ifa, semuanya menjadi kenyataan. tambahan pula set 3M yang ifa amalkan membantu kejayaan ifa kali ini. Semoga semua ibu mampu untuk menyusukan bayi mereka kerana rezeki yang Allah kurniakan tidak ternilai hebatnya......InsyaAllah.....

Saya ada bertanya kepada Ifa, agak-agaknya dah berapa stock yang dikumpulkan?

Ciput Bob

Rasa2nya dh lebih 600 oz. xperlu DF...sbb sblh tu ade 1 lg peti ais, kat luar pun ade 1 lg peti ais. tmpt simpanan yang mencukupi...... hehehehe....

***************

Saya turut tumpang gembira dgn kejayaan Ifa. Betul kata Ifa, rezeki Allah tidak ternilai. Kita sbg ibu perlu usahakan yg terbaik untuk anak2...

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk dapatkan vitamin2 Shaklee anda. Dapatkan konsultansi PERCUMA & TERBAIK dari saya dgn setiap pembelian dari blog buahatikusayang!

Salam kasih sayang :)

Saya Dah Berdaftar! :)


"Pagi tadi babah dah daftar kelahiran saya kat Jabatan Pendaftaran Kajang. Maknanya, saya secara rasmi dah berdaftar sebagai salah seorang kanak2 yg telah dilahirkan di MALAYSIA! Lagi sebulan saya akan dapat MYKID pulak! Heee..tak sabar nak besar. Nak ada MYKAD pulak :)"

Luahan hati kecil Anieq Sufi yg diterjemahkan oleh ummi ;)

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk dapatkan vitamin2 Shaklee anda. Dapatkan konsultansi PERCUMA & TERBAIK dari saya dgn setiap pembelian dari blog buahatikusayang!

Salam kasih sayang :)

Sunday, December 4, 2011

Anieq Sufi ~ Puteraku... Buahatikusayang.....

Alhamdulillah, harini anak lelaki saya dah berusia 8 hari :)

Kami namakan buahati kedua ini ANIEQ SUFI bin FADZLISHAH dengan maksud 'AHLI SUFI (AGAMA) YANG KACAK LAGI MENAWAN HATI'. Harapan yg tinggi untuk lihat dia membesar & menjadi ahli sufi terbilang bila besar nanti :)

Itu hanya harapan & doa ummi & babah. Nanti dah besar kalau Anieq nak pilih cita2 sendiri kami takkan halang, yg penting dapat keredhaan Allah di samping restu ummi & babah ye cyg :)

Masa umur Anieq 2 hari...


Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk dapatkan vitamin2 Shaklee anda. Dapatkan konsultansi PERCUMA & TERBAIK dari saya dgn setiap pembelian dari blog buahatikusayang!

Salam kasih sayang :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...