Friday, December 16, 2011

Berpantang Dengan Shaklee ~ 7oz Stok Susu @ Hari Ke-5 :)

Alhamdulillah kali ni saya nekad berpantang dengan Set Bersalin Shaklee selepas try Am*y Sixty Days lepas tu tak sanggup nak teruskan sebab Aien ada jaundis dulu. Lagipun, doktor memang suruh stop apa jua jenis jamu bila anak kita kena kuning. Dan inilah hasilnya....JENG JENG JENG....

Apa ni? siap ada mesin canggih Medela Freestyle lagi :)


Anieq berusia 5 hari di samping susu yg ummi pam


lepas dah siap2 dipam keluar...


Dan inilah dia.....

7oz susu yg saya pam utk melegakan breast yg dah bengkak meleleh2 dgn susu saya lepas Anieq Sufi nenen sampai tersedak2 pada hari ke-5 dlm pantang :)


Kali ni, saya bersyukur dengan pilihan yg saya buat. Saya bersalin secara czer juga utk kali kedua, disebabkan dah 6jam setengah bukaan masih sama...5cm tak gerak2, Anieq pun dah lemas kat dlm jadi doktor bagi kata putus utk saya czer juga akhirnya...

Org kata bersalin czer ni susah nak jaga...lambat pulih dan susah nak bergerak2. Itu org kata. Saya dah dua kali melaluinya, kali pertama memang ada kebenarannya, lepas czer saya mabuk teruk sebab 2x disuntik morphin utk tahan sakit, nak menyusukan Aien pun Akak Nor yg tolong pegangkan Aien masa tu. Tapi seminggu saya dah boleh bergerak pantas berkejar nak tengok Aien kat NICU HUKM (kes jaundis). 2minggu saya dah pulih. Alhamdulillah.

Kali ni terasa perbezaannya bila saya berpantang dengan Shaklee! Lepas czer, saya pening lalat & hanya muntah ringan. Dahla En. Billy takleh temankan dlm wad sebab amik wad biasa, maka kenalah saya melalui saat2 muntah pening ringan tu sorang2. Kadang2 nurse datang tengok tapi kebanyakannya saya lalui sendiri. Dapat saya rasakan yg saya MEMANG KUAT!!! (puji diri sendiri hehehe..)

Tapi betul tau, mak sedara En Billy yg datang melawat saya masa hari ke-4 dlm pantang pun ckp benda yg sama.."eh, awak czer kan, tapi mcm tak czer pun..nampak sihat lah, tak mcm org selalu kena operate bersalin tu" kan cu wynn kan... ;P

Dan suami terchenta pun ckp benda yg sama pada hari ke-8 lepas saya diczer..."ummi ni mcm dah sihat je..." sambil tersenyum simpul saya menjawab.."memanglah! dah tak rasa sakit dah!"

Amboi...eksyennya saya! hehehe...

Bila badan kita kuat & cergas, sihat dan bersedia utk menyusukan anak sebaik lepas dilahirkan, memang mudah utk badan kita menghasilkan susu yg terbaik buat baby. Juga apabila kita dah ada ilmu & pengalaman dlm bf, juga pemahaman tentang konsep asas penyusuan, maka amat mudah bg kita utk meneruskan niat murni kita menyusukan anak. Inilah yg berlaku pada saya :)

Pemilihan Set Bersalin Shaklee adalah yg SANGAT TEPAT!

Kepada pelanggan2 saya yg inginkan hasil berpantang mcm yg saya lalui, jgn segan silu dapatkan konsultasi PERCUMA drpd saya. Anda beli & anda dapat! :)

Last but not least...

Stok yg dah mencecah lebih 200oz dlm masa 20 hari :)

~ kat semenyih


~ kat cheras

Dan Anieq Sufi yg murah rezekinya dgn berat dah naik sekilo dlm masa 20 hari :) Alhamdulillah...


Lagi satu, berat badan saya dah kembali ke berat sebelum mengandung! 52kg dlm masa 20 hari lepas bersalin!!!!!

Memang mengujakan!!!!!! JOM...berpantang & menyusukan anak dgn vitamin2 Shaklee!!!! :)

Dapatkan Set Bersalin & Set 3M utk breastfeeding pada harga hebat yg saya tawarkan di sini :)

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk dapatkan vitamin2 Shaklee anda. Dapatkan konsultansi PERCUMA & TERBAIK dari saya dgn setiap pembelian dari blog buahatikusayang!

Salam kasih sayang :)

3 comments :

  1. Alhamdulillah..baby pun nampak sgt2 sihat dan bam bam ngn susu ibu...

    ReplyDelete
  2. Saya tgh mkn vitamin shaklee untuk pantang br 7 hari tak tau nak bezakan sbb 1st time bersalin dah kena czer. Susu tak semeriah sis plan nak cuba gak set untuk breastfeed ni sian kat baby huhuhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...