Monday, February 27, 2012

ESP Melegakan Kulit Kering

Testimoni ni daripada Nur Fayyadhah yg mengalami kulit kering serta gatal-gatal di tangan dan kaki. Beliau mengamalkan pengambilan ESP secara konsisten sejak 5 hari lepas.

ESP memang kesukaan ramai!


Saya petik kata-katanya:


"alhamdulillah da 5 ari mnum esp kulit da ok skit...xgatal da...makin pulih..."

Katanya lagi:


"WLUPUN x 100% hilang sakit kulit tp yg penting xgatal2 da,kulit pun x luka2 akibat gatal..makin berkurang ada la....fuhhhh hehe"

Best kan? :)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Sunday, February 26, 2012

Tak Perlu Risau Lagi Bila Period... Susu Paling Sikit 18 oz!

Biasanya waktu datang bulan susu akan drop. Ada segelintir ibu2 je yg susunya ok. Macam saya masa bf Aien dulu, lepas umurnya setahun 2 bulan barulah production sedikit kacau bila period menjelma.

Apa yg boleh membantu susu kita maintain bila period ni? Kata Wangi Puspa:


"ye.. ye..saya setuju kepada mom yg bf tu, makanla ESP sangat membantu saya. dulu waktu 'moon moon' saya dapat 12 oz je. tapi sekarang 18 oz paling sikit... paling banyak waktu moon2 ni 20 oz. silala cuba :)"

Tanpa ragu-ragu :)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Monday, February 20, 2012

Aktiviti Menyusun Atur Semula Stok Susu Anieq

Alhamdulillah, rezeki susu untuk Anieq Sufi melimpah ruah sampai saya terasa malu sebab 'menguasai' deep freezer rumah MIL & rumah mak dengan susu yg banyak tu ;)

Kebetulan mertua saya, Papa & Ibu nak pergi bercuti & letrik kat rumah tu selalunya terputus2 bila kilat petir. Jadi, kami fikir dah tiba masanya untuk mencari aset sendiri... deep freezer baru! Takut pulak kalau 4 hari mertua saya takde kat rumah, letrik putus. Habis cair semua susu tu....

Mulanya nak beli 110 liter je. Tapi En. Billy cadangkan amik besar punya terus. Senang takyah fikir tak cukup ruang nak simpan. Bukan apa, saya ni direct feed Anieq 24hrs. Susu2 tu pulak tak pernah digunakan langsung. Sayang kan... jadi, kalau ada deep freezer tu bolehla jangka hayat susu bertahan 6bulan - setahun. Mana lah tau Anieq nak minum banyak sangat nanti, bolehla guna stok susu tu...

Mulanya kami ada masalah dengan pembelian df ni. Ingatkan dapatlah beli murah sebab promosi kawan kat fb, 150 liter cuma RM600 berbanding kat luar lebih drpd tu. Tapi rezeki tak menyebelahi kami bila dekat sebulan tunggu df yg dijanjikan tak nampak bayangnya... Susu pun dah x tau nak simpan mana lagi dah. Rasa tertipu pun ada. Sebab, duit refund pun dia belum fully return. Takpelah, yg penting dia pulangkan balik nanti (haram tu makan duit orang!)

Akhirnya, kami beli dekat Kajang je. Dekat dengan rumah. Order harini, dapat esok. Takyah tunggu sebulan. Lepas tu, bermulalah sesi menyusun atur ebm beku tu....



Antara stok susu terawal Anieq... masih kaya dgn kolostrom... kuning pekat oren2 lagi :) Subhanallah....




Eh eh...ada beg plastik Shaklee la pulak hehe... kata makan Set 3M Shaklee kan :)


Ohhh... frozen ebm kat dalam plastik tu rupanya! Bestnya... pekatnya susu Anieq. Alhamdulillah...


Letak kat lantai lah sekejap sebelum susun. Nak check tarikh & kuantiti. Senang letak satu plastik utk satu minggu. Nanti nak guna boleh amik yg terawal. Apply konsep First In First Out :)


Saya nak buat Magic Show kejap... ni kosong kan,


Taraaaa... dah penuh :)


Magis nya hehe... nanti saya update gambar kepenuhan yg terbaru dalam df ni. Sebelum adik saya Pura datang dari Kedah untuk mengosongkannya... A'isy nak minum susu tatam ni ye? Yelah kan... Susu tatam kan sedap :)

Setakat 44 hari pantang, ebm ni ada sebanyak 594.5 oz! Hingga 31 Jan 2012 iaitu hari ke-66 ada 835 oz!! Hingga harini iaitu hari ke-86 ada lebih 1000 oz dalam df ni!!! Syukur Ya Allah, atas rezeki Anieq yg tak terhingga ni. Semoga Anieq dapat menyusu sepenuhnya sampai 2thn mcm Kak Long Aien, membesar dengan sihat sempurna, bijak pandai, cemerlang di dunia & akhirat. Amin...

Untuk pengetahuan, saya tak ada jadual mengepam ya! Betul, saya bagi TIPS EXCLUSIVE khas untuk semua customer saya yg menekankan utk kerap mengepam namun saya hanya mengepam bila susu terlampau banyak, breast berat, meleleh2 & memancut2 bila Anieq menyusu. Sebab Anieq 24 jam dengan saya dan dia takkan menyusu bila susu tu terpancut kat dalam mulut comel dia tu :)

Itu yg saya kena bangun juga awal2 pagi tak kira pukul 3 pagi ke.. 4 pagi ke.. 5.30 pagi ke... untuk megepam bila Anieq dah kenyang & banyak lagi susu yg berlebih2 ;). Nak jimat masa, saya juga tandem nursing Anieq dengan pam :)

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Friday, February 17, 2012

Lecithin Bantu Untuk Kurus dengan Kos Yang Menjimatkan

Ramai yg telefon saya bertanya tentang kelebihan Lecithin Shaklee dlm membantu menurunkan berat badan atau dlm kata lain nak kurus :)


Di sini saya nak kongsikan testimoni seorang rakan yg telah berjaya mengurangkan berat badannya dengan kos yg menjimatkan! Tak percaya? Lecithin tak semahal program diet di luar sana ya :)

Emma Kartika kongsikan ini:


"I damn in love with Shaklee litchitin...berjaya menurunkan berat badan dlm 5kg dlm tempoh 2 bulan...tp sayang sekali my stok dah habis!!!! Any dealer yang masih ada stock litchitin??? help!!! help!!!"

Ada lagi:


"Ummi Nida Norazmi penurunan awak lagi laju..sbb awak jaga makan..exercise. Saya tidak langsung...pemakanan macam biasa..semua macam biasa..malah..semua saya makan..tp berat tetap turun..itu bermakna Litchitin..mmg BERKESAN!!!!.."


Ini lagi satu:


"bukan mantop lagi Dilla Jalil..terus bleh pakai seluar lama..:) Nasib baik aku tak wakafkan kat org lain."

Wah... hebat kan kesan Lecithin :) 5kg dalam masa 2 bulan tanpa perlu senaman atau tahan makan. Makan je apa2 pun yg kita rasa nak makan TAPI jangan lupa lepas makan tu amik Lecithin!

Kesannya, dahlah makin mantap. Malah, boleh pakai seluar lama lagi!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Thursday, February 16, 2012

2 Bulan Setengah Anieq Dah Meniarap :)

Kegembiraan kami di pagi hari... :)

Mula-mula mengiring.


Berusaha menjatuhkan badan. Eyah.. eyah!!!


Yeah.. hampir berjaya


Lagi..


dan lagi..


YESS!!!


Akhirnya.... pada usia 82 hari harini, anak bujang ummi & babah berjaya meniarap! Kalah kak long Aien. Aien dulu dekat 4 bulan baru meniarap :)


Anieq dah buktikan walaupun beratnya mencapai 6kg (mungkin dah lebih sebab blm timbang yg terbaru) namun dia berjaya juga meniarap awal!

"Walaupun inok saya kata saya debab, tapi saya cepat meniarap tau!" kata Anieq. Hehehe...


Kan Anieq minum susu ummi yg diperkaya lagi dengan khasiat Set 3M. Insya allah... :)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Wednesday, February 15, 2012

Shaklee Memang Berkesan!

Testimoni daripada Nisa, seorang pengguna Set B.


"salam kak. nisa hari tu mkn vitamin 2 hari n berenti. 2 hari before nisa hntar anak to nursery. nisa start mkn shaklee. alhamdulillah susu naik 2x ganda. dulu.. total dr dua breast nisa campurkan to 1 bottle ~4oz.sekarang 4 oz from each breast. alhamdulillah syukur sgt2"


Wah, dulu kedua-dua belah breast hanya dapat 4oz, tapi sekarang 4oz tu utk setiap breast! Hasilnya 2x ganda!! Memang BEST!!!

Apa lagi kata Nisa:


"aah kak. rasa tenang sangat2 dah boleh simpan stock untuk syifa. mula2nya suami n mak dah suruh beli susu tin. sbb pernah nisa pergi kerja.. susu tinggal 2oz. sampai husband kena bawa anak ke opis soh susukan T_T stress juga mula2. sbb nisa betul2 nak cuba breastfeed selama mungkin. alhamdulillah after makan shaklee mmg berkesan...tq kak :)"


Alhamdulillah, syukur... sekarang Nisa dah boleh buat stok susu. Nisa cuma konsisten dengan TIPS EXCLUSIVE yg saya sarankan di samping set B Shaklee ni.

Saya mcm biasa, tumpang gembira dengan kesan maksimum vitamin2 shaklee ke atas customer2 saya.

Anda juga boleh :)

Nisa & si comel, Syifa


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Tuesday, February 14, 2012

Sekarang Dah Boleh Buat Stok Susu...Dengan Set 3M!


"kak ila..alhamdulillah susu dah boleh jadi stok..hehe..hari ni dua kali pam dah boleh dapat 8oz ..kalo x nak dpt 2oz pun agak sukar huhu..saya dah wut stok skit2..hehe..hopefully dpt lebey lagi rezeki untuk baby ni..hehe
.."


Memang rezeki baby Aimy yg comel ni :)


Alhamdulillah... saya tumpang gembira dengan kesan set 3M ke atas Atiah @ Puan Pepijat. Beliau mengambil masa hampir 2 minggu utk mendapat kesan sebegini. Dari sepayah-payahnya nak dapatkan 2oz, kini semudah-mudahnya nak dapat 8oz!

Walaupun pada mulanya beliau mengadu kepada saya:


tq kak..pening dh kurang skit..munkin vitamin dh nk mule serasi rasanyer..br amik 2 hr ni rsnyer ade skit la perubahan..susu pekat skit.. :) tp stakat ni kalo bf sbelah yg sblh lg x kuar susu pun..tp x pe..hehe..sy akan usaha lebih demi baby..hehe..

Ibu yang bahagia menyusukan anaknya...


Berkat kesungguhan Atiah mengikuti TIPS EXCLUSIVE yg saya cadangkan, beliau mendapat hasil yg tidak pernah disangka-sangka. Tahniah sayang, kena konsisten dengan apa yang Atiah buat sekarang :)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Sunday, February 12, 2012

Dalam Pantang Buat Stok 800 oz! Kekal Bertenaga Hingga Larut Malam Sambil Bekerja & Menguruskan 5 Anak ~ Testimoni Asmah, Ibu Yang Menyusukan :)

Asmah ni kawan baik adik saya, Pura. Dia berkahwin dengan kawan saya, Saiful Azhar pada usia yg muda. Kini, mereka bahagia dengan 5 orang cahaya mata yg comel-comel & kiut miut. Oh.. kalah akak tau Asmah. Akak baru anak 2 :)

Ish... kalau saya cerita banyak2 nanti Asmah kata saya ni nak korek rahsia cinta monyet diorang pulak hehe...sorry ye sayang, akak gurau senda sikit ;P

Apa yg saya nak kongsikan ialah pengalaman Asmah lepas mengambil Set B & Lecithin untuk membantu menjayakan perjalanan penyusuannya.

Emel ringkas Asmah kepada saya:


Saya start mgunakan Shaklee set bf selepas sebulan bersalin..

kesannya... amat memuaskan..
dalam pantang buat stock lebih kurang 800oz
sampaikan mini pump pun berasap...
nasib baik ada spektra 7... ;)

sekarang anak sudah berusia 6 bulan,
pengumpulan stock untuk sekali pump 15 - 20oz pada waktu bekerja..
waktu malam pun setiap jam 3-4 pagi mesti bangun pump..
kalau tidak basah la baju atau cadar...
anak memang tak bangun malam, kekenyangan
...

Kesihatan anak pun Alhamdullilah..
peningkatan berat badan pun agak laju
juga
walaupun dilahirkan hanya 2.6kg, hingga sekarang 7.2kg (5 bulan)

Dengan supplement ini juga membuatkan diri saya bertenaga untuk bekerja di office & menguruskan 5 org anak seawal 5 pagi dan berakhir 11 mlm..

Jgn terkejut, ramai juga kawan2 perasan perubahan pada wajah....ahaksss!!! ;)))

Thank You & regards,
SITI ASMAH AHMAD


Ayat berbunga-bunga tu :) Mana taknya, Asmah sangat berpuas hati dengan kesan set bf ni ke atas dirinya & juga bayinya, Lukman.

Walaupun agak terlambat untuk mula mengambil Shaklee, namun beliau berjaya juga mengumpulkan stok susu dalam pantang sebanyak lebih kurang 800 oz! Sekarang masih maintain stok sebanyak lebih kurang 500 oz :)

Sebahagian stok susu untuk Lukman. Sebahagian lagi kat rumah baby sitter


Pengambilan vitamin2 Shaklee hanyalah sebagai satu usaha untuk memastikan dirinya kekal bertenaga biarpun bekerja di siang hari dan memulakan hari seawal jam 5 pagi untuk menguruskan 5 orang anak-anaknya yg comel!

Asmah ni tinggal kat area rumah saya di Kantan Permai, Kajang. Hari-hari pergi kerja naik motor Kajang-KL-Kajang macam saya dulu. Jadi, bayangkan betapa jauhnya kami travel hari2 ke ofis.

Asmah dan anak-anak. Sangat comel semuanya :)


Juga demi Lukman yg makin montel :)


Bayi susu ibu yg sihat ceria, Lukmanul Hakim :)


Ibu muda beranak lima yg maintain menawan, Asmah ;) Bonus untuknya bila kawan-kawan perasan perubahan pada wajahnya selepas mengambil vitamin2 Shaklee!


Penangan Set B bersama Lecithin dan mengamalkan Tips Exclusive secara konsisten, Asmah dapat hasil sekali mengepam sebanyak 15-20 oz dan perlu bangun setiap jam 3-4 pagi untuk mengepam. Sebab? Baby Lukman tak bangun malam utk menyusu kerana kekenyangan sebelum tidur. Kalau ada rezeki lebih, Asmah turut menyusukan anak ke-4 nya :)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Friday, February 10, 2012

Set Bersalin Shaklee ~ " Honestly Memang Superb!"

Saya nak kongsikan lagi testimoni tentang Set Bersalin Shaklee. Kali ni daripada LovelyBaby Alisha yg berkongsi betapa 'superb'nya beliau berpantang kali ni dengan Shaklee :)

Jom baca!


salam. . juz nak share tentang shaklee set berpantang. . honestly memang superb! sangat berbeza dengan kelahiran pertama saya dulu tahun 2010. before this, sy terlalu fobia nak bsalin 2nd baby kali neh coz waktu anak 1st, sembelit terok, jahitan lambat baik, susu badan amek mase berminggu baru nak ade. taip tu pon lepas berurut. n yg paling xbesh, badan sangat lesu n lemah x btenaga.

So, bsalin kali neh decide amek set trial bpantang shaklee lepas berbulan survey testimoni org n bace info kat blog Azlin Mohd Atan. alhamdulillah saya selamat bsalin 3feb2012 baru neh. hari ni genap 6hari sy bpantang n 6hari gak sy da mule makan set bpantang shkalee + alin suggest makan osteomatrix cegah sembelit.

syukur alhmdulillah, segalanye dipermudahkan. saya xsembelit langsung buat mase sekarang, jahitan xrase sakit sgt n luka nampak cpt sembuh dari dulu. n yg paling besh, hari ke-3 susu dah ade n cik b pon dah mule mbengkak walau tanpa berurut. family pon perasan sy nampak btenaga kali neh xmcm dulu. memang x rugi la try set neh=)


Wah wah wah... sememangnya Set Bersalin Shaklee 'superb'! Tak cuba, tak tau. Bila dah cuba, terasa kepuasannya! :)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Thursday, February 9, 2012

Jika Anak-anak Mudah Diserang Selsema Atau Susah Nak Makan...

Minggu lepas saya ada berkongsi tentang vitamin yang saya bagi kat Aien. Sekarang ni memang dah jadi kegemaran dia tau! Sudah semestinya Omega Guard dan Meal Shakes.

Kedua-dua vitamin untuk kanak2 ni memang berkesan jika anak-anak menghadapi masalah antibodi lemah (yang kerap diserang demam/selsema).

Jom kita baca testimoni ni:


Yes..mcm my dotter..masa 6bln dia kena operate due to this problem..memang antibodi dia lemah+asyik selsema aje..sebulan sekali sure ade g ENT utk tgk telinga and selsema dia..alhamdulillah,pas makan mealshakes+omega nmpk sgt beza..dah 2bln tak g ENT..alhamdulillah sgt2..kalau selsema (jangkit cousin2 dia) kejap aje dah baik..kalau tak 2mggu tak baik n kena rujuk ENT gak..alhamdulillah :))

Jika anak2 ada masalah susah nak makan (kurang selera), Meal Shakes juga boleh membantu :) Bak kata ibu-ibu ni:


Just nak share sms customer mealshake Shaklee malam tadi...

"die(anak)dah jarang selsema kak,alhamdulillah la...kalau tak setiap minggu berhingus.selera makan die pun bertambah.tu la inshaAllah kalau azza pregnant nanti nak try produk Shaklee ni...."-thanks Nur Faharazah Mohd Haris

~sebelum ni azza risau baby girl dia payah nak makan n kerap selsema.tapi sejak campurkan mealshake dlm susu dia,baby amaliya dah lalu makan n jarang selsema.alhamdulillah...",)


Jumaat lepas sy ade post pasal anak sy yg setahun setengah takmoh mkn n menyusu kan...So tawakaluInnalllah...sy pon cuba mealshake sedara sy..sbb takot membazir kot beli tak menjadi...Alhamdulillah setelah 3 hr consume, anak sy berselera mkn..dlu nasik pon takmo...skrg da bertambah 2 pinggan, pizza 1 slice da boleh habis.siap request nk makan lgi..Syukur Alhamdulillah..selera makan semakin positif.

Tengok tu! Daripada tak nak makan nasi terus bertambah 2 pinggan. Pizza yg sedap tu sebelum ni nak habiskan 1 bahagian pun payah, sekarang dah settle! Baru tiga hari cuba dah nampak kesan yg baik.

Apa kaitan Meal Shakes ni dengan selera makan anak2 kita?

Meal Shakes ni multivitamin dalam bentuk serbuk ya! Meal Shakes membekalkan nutrien untuk keperluan badan si anak (juga orang dewasa macam saya). Bila tubuh dapat nutrisi yg diperlukan, sel-sel dapat menjalankan fungsi dengan baik. Metabolisma pun meningkat dan anak2 mula rasa nak makan :) Dahla rasa dia sedap macam makan ais krim vanilla hehe...sebab tu Aien suka sangat dengan Meal Shakes ni :)


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Thursday, February 2, 2012

Tandem Nursing Anieq & Freestyle

Ada yang bertanya saya, macam mana saya mengepam sambil menyusukan Anieq?

Mari kita tengok gambar ni


Cara ni mudah bagi saya sebab saya guna pam elektrik. Mungkin bagi ibu2 yg baru nak cuba, rasa payah sikitlah. Biasalah kan, benda baru. Lama-lama nanti mesti biasa. Yang penting, kita & baby selesa.

Dulu masa saya guna pureen yg bunyi bising tu, terasa susah sebab nak pegang baby lagi, nak pegang pam lagi. Sudahnya, baby saya ampu dengan kaki. Bawah kaki saya letak bantal tinggi-tinggi. Asalkan selesa.

Tandem ni saya buat sebab taknak susu di sebelah breast terbuang begitu saja. Sebab, bila kita bf baby, selalunya sebelah lagi akan terpancut2 jugak keluar. Sayang kan? :) Tengok susu saya tu, sambil bf Anieq sambil penuh sebotol Medela tu. Alhamdulillah.. taklah membazir.

Bila buat tandem nursing ni, ada juga susu yg kita boleh simpan jadikan stok. Boleh gunakan bila ada kecemasan :)

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Wednesday, February 1, 2012

Vitamin Untuk Aien

Alhamdulillah, dah dekat sebulan Aien bersekolah. So far so good. Dia tak banyak kerenah. Cuma kadang2 liat sikit nak bangun pagi sebab dia suka tidur lambat. Kena pujuk2 sikit baru nak mandi bersiap semua.

Puteri Sulung saya yg comel macam ummi dia... hik hik hik!



Memandangkan Aien sekarang memerlukan lebih tenaga, maklumlah pagi2 dah kena belajar, main... aktif tak ingat si Kak Long ni, melompat2 sana sini macam boy pun ada saya tengok hahaha. Makin sekolah, makin lasak.. maka saya masih teruskan memberi buahatikusayang ni vitamin bagi melengkapkan keperluan zat hariannya. Semestinya Shaklee! :)

Apa yg saya bagi kat Aien?

Sebenarnya sejak umur Aien 2 tahun 3 bulan saya dah mula bagi dia Meal Shakes & Omega Guard secara teratur. Sekarang umur Aien baru 3 tahun sebulan. Untuk umur macam ni, hanya 2 jenis vitamin tu yg sesuai.

Aien dengan Meal Shakes yg sangat sedap!


Meal Shakes ni saya campurkan dalam 'MILO' Aien sesudu kecil, 2 kali seminggu. Memang Best!!! ~ Milo ni ialah: Vico + Nespray :) Tengoklah sedap betul dia minum.


Apa kebaikan Meal Shakes ni untuk kanak2 macam Aien?

Meal Shake ialah multivitamin dalam bentuk serbuk. Sesuai sebagai makanan pelengkap untuk Aien. Ada yg cakap, Meal Shakes ni menambah selera makan anak2 yg susah sangat nak makan. Aien pulak memang takde masalah bab2 makan ni, so saya rasa Meal Shakes ni mungkin membantu jugak :)

Selain tu, saya berikan juga dia minum Performance Drink jika saya rasa dia perlu maintain air dalam badan. Lebih2 lagi kalau hari panas atau jika saya tengok dia macam nak demam. Performance drink ni merupakan minuman isotonik yang lengkap dengan formula opticarb dan bagus untuk kesihatan sebab ia tiada karbonat. Memastikan badan sentiasa hidrat. Kadang2 Aien mintak ratah macam tu je dua2 ni... sesekali bolehla ye sayang :)


Omega Guard ni pulak Aien hisap & kunyah2 je macam chewing gum. Memang sedap bagi dia sebab rasa fish. Budak2 memang suka kunyah2 je omega ni. Macam chewing gum kan... :)

Mula2, letak omega kat bibir. WOW! bersinar2 omega tu kan :)


lepas tu, cium2 sikit ;)
tgk betapa syoknya aien cium omega tu hehehe


terus masuk mulut...nyum nyum... tangan taknak lepas botol tu...


Tengoklah, betapa gumbiranya hati Aien bila dpt makan omega. Dia memang hantu omega!


Sedapnya anak daraku itu mengunyah Omega Guard. Vitamin ni memang feveret Aien. Setiap kali kitorg makan vitamin, dia pun sibuk tanya "mana vitamin Aien..." hahaha. Kalau boleh hari2 dia nak. Tapi utk kanak2 bawah 4thn hanya boleh amik 2 biji seminggu.

Apa yg best Omega ni? Rasa dia mcm fish kot sebab tu Aien suka. Bukan mcm lagi, memang fish pun :) Mengandungi DHA untuk membantu mempertingkatkan kesihatan jantung, memberi daya ingatan yg baik, membantu memecahkan lemak dalam tubuh. Sebagai tambahan, ia bantu selsema Aien cepat kering! Juga bantu kurangkan sejuk dada puteri sulung saya ni :)

Apa je yang bagus untuk otak anak, saya cuba beri kat Aien. Sebab, saya nak dia bijak pandai, membesar dgn sihat & cemerlang lebih2 lagi lepas saya ceraikan susu dgn dia (dia bf 2thn 6 bulan!) Alhamdulillah...

Aien makan 2x seminggu je. Tak boleh lebih2 sebab dia kecik sangat lagi untuk proses vitamin ni. Dan penting untuk minum air yg banyak. Untuk kanak2 macam Aien, dia perlukan 1-1.5 liter air sehari jika makan vitamin.

Kesan terbaik Aien dengan vitamin2 ni... Alhamdulillah, sangat2 jarang nak kena demam & selsema macam kanak-kanak lain. Pernah dua kali Aien demam panas itupun sebab dia makan Omega Guard 3 hari berturut-turut TANPA air kosong secukupnya! Yang saya perasan, antibodinya lebih kuat sebab fully bf selama 2 tahun & pengambilan pemakanan yg baik di samping supplement Shaklee! :)

Semoga anak2 saya terus membesar dengan sihat sempurna & menjadi insan cemerlang di dunia & akhirat. Amin...

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...