Thursday, May 31, 2012

Dulu Kais Pagi Makan Pagi, Sekarang Dah Ada Stok :)

Dapat mesej ringkas daripada seorang pengguna, selepas 7 hari mengambil ESP & Alfalfa sebagai milk booster selain zinc utk membantu mempercepat penyembuhan luka di nip*le:


"Salam akak..skrg susu saya dh ada peningkatan..
alhamdulillah
thanks ye
tapi x leh nk post lg, nk bg byk dulu..hehe..
nmpak perubhn byk, bby nmpak kenyang ...
kalau dulu kerap bgun mlm df, skrg x dh...so,bole la pump buat stock.
ya la dulu kais pg,mkn pg, kais ptg, mkn ptg, skrg dh ada stock walaupun br 6 botol X 4 0z. alhamdulillah.
br skrg dpt..nnt dh byk stock,saya post bg akak"

Alhamdulillah. Syukur...

* Nur ainina adalah seorang ibu kepada bayi berusia 4 bulan :)

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Nak tau lebih lanjut?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Tuesday, May 29, 2012

VIVIX ~ Bacaan Gula Turun Dengan Cantik Selepas 18 Hari!

Jom baca kisah Pn Sue yang menghadiahkan ibunya Shaklee VIVIX awal May lepas dan perubahan yang dialami oleh ibunya.


Terima kasih Kak Yati atas perkongsian ini :)

TESTIMONI : Bacaan gula turun daripada 22.3 mmol/L à 7.7mmol/L selepas 18 hari mengambil Shaklee VIVIX**


"Alhamdulillah nampaknya mak saya serasi dengan vivix tu. Sebelum ni dah banyak makan macam-macam ubat...tak kira la yang MLM ke, yang bukan MLM pun...semua yang orang cakap ok dia try. tapi semuanya mcm tak serasi, ada jer side effect nya. Bacaan kencing manis dia pun makin bertambah sehingga pernah mencapai 29 mmol/L dan dimasukkan ke wad.

Tapi alhamdulillah lepas saya beri vivix tu, paras gula nya makin menurun.**"

Ini pula rentetan bacaan gula dalam darah ibu Puan Sue selepas 18 hari dengan Shaklee Vivix:-

* 01 Mei 2012 - emak makan vivix buat kali pertama pada pagi tu lepas sarapan. Test darah: Bacaan - 22.3 mmol/L.

* 04 Mei 2012 - Test darah : Bacaan - 13 mmol/L. Saya call emak cakap dia tengah menyapu sampah di luar rumah dan rasa sihat sedikit. Sebelum ni asyik baring jer sebab tak larat dan gelap mata.

* 11 Mei 2012 - Test Darah : Bacaan - 10 mmol/L. Emak cakap dah tak selalu rasa dahaga macam dulu. Rasa lebih bertenaga.

* 12 Mei 2012 - Test Darah : Bacaan - 11 mmol/L. Naik sikit sebab mak kata semalam makan sup, lepas tu terus sakit kepala.

* 18 Mei 2012 - Test Darah : Bacaan - 7.7 mmol/L. alhamdulillah...makin turun nampaknya.


Minggu ni belum check lagi. Saya mmg belikan dia alat test gula dalam darah jenama omron tu supaya dia dapat selalu check.

PENTING!

1. Vivix TIDAK BOLEH diambil oleh ibu mengandung dan menyusukan anak serta mereka 18 tahun ke bawah.

2. Vivix perlu disimpan dalam peti sejuk kerana penghasilannya dari bahan semulajadi memerlukan suhu rendah agar tahan lebih lama.

Sesuai untuk mereka yang tidak gemar makan banyak2 vitamin berbentuk pil/tablet. Vivix hanya sesudu teh sekali sehari sudah mencukupi!

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit


Nak tau lebih lanjut?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Monday, May 28, 2012

Kembalikan Wajah Segar, Bebas Dari Kesan Alahan ~ Set Skin Care Euphoria Pilihan Saya!

Testimoni seorang pengguna Set Kecantikan Kulit ni betul-betul membuatkan saya terus jatuh cinta dengan vitamin-vitamin Shaklee :). Mana taknya, dulu muka yg kusam penuh bintik2 alahan tapi kini kulit cantik bersih, mulus & menggoda.

Betul ke? Jom percaya!


* kenyataan ini adalah pengakuan pengguna, kesan produk adalah berbeza ke atas individu

Oh... memang jatuh cinta kan :)

Terima kasih Zeti atas perkongsian ni :

Kawan saya ni, Normala ada masalah alahan terhadap makanan laut yang agak teruk. Memang sebelum ni setiap kali makan udang ke, sotong ke, ketam atau yang sewaktu dengannya - hampir pasti akan timbul tanda-tanda alahan di seluruh badan termasuk muka. Bukan itu sahaja, jika makanan seperti mee dan nasi yang dimasak bersama makanan laut pun boleh mendatangkan kesan walaupun tidak dijamah seafood tersebut secara terus. Tanda ni akan ambil masa berhari-hari mungkin berminggu-minggu untuk hilang sepenuhnya. Sayangnya, kawan saya ni memang suka seafood. Nak tak nak dia terpaksa tanggung kesan alahan setiap kali teringin makan makanan kegemarannya tu.

Akhir Januari lalu, Normala hubungi saya untuk cuba produk SHAKLEE dan minta cadangan. Saya pun mencadangkan dia mencuba vitamin asas dalam kesihatan kulit seperti B-Complex, Vitamin C dan Vitamin E serta ditambah dengan Alfalfa yang sesuai untuk mereka yang alahan. So, jom kita baca apa kata Cik Normala ni sendiri :


Betul-betul best!

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Nak tau lebih lanjut?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)



Simptom Pra-Monopause ~ GLA Boleh Membantu Meringankan Masalah Anda :)

Jika anda tercari-cari suplemen untuk membantu anda menghadapi masalah berkaitan hormon wanita seperti simptom monopause ini, anda boleh mencuba GLA Complex yang mengandungi Gamma-Linolenic Acid dan Omega-6.


Ia berperanan membantu masalah seperti:
* sindrom pra-haid (PMS)
* simptom pra-monopause
* ketidaksuburan
* haid tidak teratur
* masalah ovarian cyst
* fibroid.

Hari ini saya nak berkongsi testimoni Pn. Haizu, awal 50-an yang telah 2 bulan menggunakan GLA Complex. Beliau merupakan seorang yang bekerjaya dan merupakan salah seorang pemimpin utama di pejabat :

"*Saya sangat gembira bila kawan sepejabat mula perasan perubahan kepada mood dan tumpuan saya yang lebih baik di pejabat. Memang saya akui sebelum ni saya cepat melenting dan susah untuk fokus di pejabat. Masalah ini mengganggu prestasi saya hingga menyebabkan saya dipandang sinis oleh kakitangan bawahan.

Saya juga mempunyai masalah haid yang banyak dan tidak teratur akibat fibroid. Sejak 2 bulan mengamalkan GLA Complex, saya tidak lagi mengalami pendarahan yang banyak dan yang pasti, perut saya yang buncit akibat fibroid telah berkurangan.

Paling menggembirakan, suami menegur kulit muka saya semakin baik. Jeragat telah pudar dan garis-garis kedutan di dahi sedikit berkurangan"


* kenyataan ini adalah pengakuan pengguna, kesan produk adalah berbeza ke atas individu

credit

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Nak tau lebih lanjut?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Sunday, May 27, 2012

Alahai Sayang Ummi....


Tidur lena masing2. Nasib baik Anieq tak merengek bila Kak Long dia peluk dengan penuh kasih sayang.... Adik dah jadi bantal peluk dia dah ;)

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

Nak tau lebih lanjut?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Saturday, May 26, 2012

Aktiviti Makan Di Luar ~ Nasi Ayam Penyet Wong Solo

Alhamdulillah.

Kami makan nasi ayam penyet Wong Solo ni bulan lepas sebenarnya. Lepas dapat bonus Shaklee, saya berbesar hati membelanja runner saya yg tercinta, yg sanggup meluangkan masa emasnya untuk tolong saya mengeposkan order2 vitamin Shaklee anda. Selain diberi upah yg boleh tahan (ehem..), saya rasa belanja makan ni membuatkan En Billy sentiasa happy nak tolong saya poskan semua bungkusan vitamin tu :) I kan manje eheh... ;P

Ini juga yg membuatkan Everyday I Love U kat runner saya yg terchenta ni hehe..

Gambar masa muda2 dulu ;)


Kitorang kan duduk kat Kajang, so pergilah kat Kajang punya branch. Saya sebenarnya nak rasa ayam penyet kat sini sebab ramai yg kata sedap kan... so, kita cubalah. Masuk2 je restoran dia memang nampak exclusive sangat.

So, berkobar2 lah nak makan. Kitorang cari tempat duduk yg boleh bersila. Luas sikit boleh pangku Anieq.


Lepas tu sesi baca menu




& order mengorder


Hidangan malam tu :) Saya & En Billy pilih ni.


Sama citarasa, cuma dia suka peha,


saya suka kepak. Boleh gigit2 tulang, i like!


Aien belikan dia ayam je. Takut tak habis. Tapi jangan terperanjat kalau dia boleh habiskan jugak nanti ;)


Baca doa makan dulu.. semoga rezeki terus diberkati dan dapat rezeki yg lebih luas lagi di masa2 akan datang..... Amin.


Dan, masa untuk makan!

Kecewalah sikit sebab rasanya taklah sesedap seperti yg dihebah2kan. Mungkin masa kami datang tu tukang masak dia sakit lidah. So, dia tak dapat rasa masakan tu punyelah masin! Uh.. bahaya ni kalau datang makan hari2 mau naik darah dibuatnya. Maaflah ye, saya dah pun komplen kat cashier masa bayar haritu. Dia pulak hanya mampu tersenyum....

Disebabkan kesilapan yg satu itu, kami langsung blacklist Wong Solo. Pada saya, macam mana pengurusan boleh tak perasan masakan haritu terlebih rasa masin dia. Kena amik perhatian ni.

Takpelah, bukan rezeki kami nak rasa kesedapan Nasi Ayam Penyet Wong Solo... :(

Nak tau lebih lanjut?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Wednesday, May 23, 2012

Penyusuan Susu Ibu Lengkap Hingga 2 Tahun...

Perjalanan penyusuan dua tahun ini menuntut ibu menyusukan bayi secara kerap atau pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat.

Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat?

Apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu.


Supplement sangat membantu mengisi ruang kosong dalam tubuh ibu terutama bagi yang mempunyai kekangan untuk amalkan pemakanan mengikut piramid makanan yang disarankan.


Saya menyusukan Anieq di samping mengamalkan pengambilan Set 3M dan lain-lain vitamin yg saya perlukan.


Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

Nak tau lebih lanjut?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Tuesday, May 22, 2012

Berpuasa Sambil Menyusukan Anak ~ Bukan Perkara Mustahil

Alhamdulillah.

Insya Allah saya berpuasa harini sambil menyusukan Anieq Sufi yg nak masuk 6 bulan sabtu ni :) Masih kekal cergas melayan kerenah dua anak kecil yg sedang melasak ni.


Saya sahur mkn nasi + lauk + sayur dan tutup sahur dgn vitamin2 set 3M. Yg penting, ESP + meal shakes + oat + vico yg akan berikan lebih tenaga & rasa kenyang yg lama utk saya. Berbuka nanti minum Performance Drink pulak untuk elak dehidrasi :)


Siapa kata menyusu anak tak mampu berpuasa? :)

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Nak tau lebih lanjut?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Monday, May 21, 2012

Zaman Ber 'PUREEN' Yang Cemerlang!

Inilah pam susu yg banyak berjasa kat saya masa menyusukan Aien tahun 2009, zaman sebelum kedatangan Medela Freestyle dalam hidup kami :)


Sampai umur Aien 9 bulan, saya mampu menyusukan sepenuhnya Aien hanya dengan pam bateri yg bising ni! ;P Bukan alasan untuk menidakkan hak Aien menyusu badan!

Tak kisahla.. yg penting ia mampu bertahan sampai sekarang walaupun saya dah ada pengganti secanggih Medela Freestyle ini...


Pengalaman menyusukan Aien dengan Pureen & Medela Freestyle

Kenangan anak sulung saya.. Aien Nur Sophea...



Umur 6 bulan membesar dengan sihat dengan susu ummi :)


Alhamdulillah, walaupun saya hanya kenal pam canggih FS ni agak lewat juga, yelah umur Aien dah 9 bulan, tapi saya bersyukur kerana tak jadikan pam cikai Pureen ni sebagai alasan untuk skip sesi mengepam, atau malas mengepam. Syukurlah, saya mampu menyusukan Aien sepenuhnya dengan susu saya hingga umurnya 2 tahun dan meneruskannya sampai 2 tahun 6 bulan!

Kini, zaman untuk Anieq yg serba mudah & serba ada. Sememangnya bukan alasan lagi untuk memberikan yg terbaik buat buahatikusayang...... insya allah... amin......


Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Nak tau lebih lanjut?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)




Friday, May 18, 2012

Terima Kasih :)

Uish! Ramai jugak pembaca blog saya ni ye.. :)


Saya suka....!

Jemputlah baca lagi ;)

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Thursday, May 17, 2012

Hand Bag Untuk Ummi ~ Selamat Hari Ibu!

Inilah hand bag hadiah sempena Hari Ibu untuk saya drpd Aien :) Cantik kan.. ada gambar dia lagi ;) kaler pepel pulak tu!


Ni bahagian belakang beg. Banyaknye I love u.. :)


Tau tak kat dalam beg tu ada tulis apa??


Bagusnya.....


Terharu saya ;)

Anak kecil seusia 3 tahun 5 bulan mcm Aien dah tau apa itu erti Hari Ibu. Lepas ni ummi kena guna lah beg ni ye Kak Long Aien :)

Salam kasih sayang :)

Milk Booster Saya! Alfalfa + ESP :)

Ini pengalaman Azah, salah seorang rakan FB saya & pengguna Shaklee yg mengambil Alfalfa & ESP sebagai milk boosternya.


sejak sy tambah ESP,susu sy cepat penuh...
sejak amik ESP,sy rase semule bengkak cik B


Baby Aqif yg tembam & hensem :)


Ni kakak Azah pulak, yg ambil alfalfa & terasa perubahan positif ke atas Rayyan. Daripada berat yg statik walaupun lepas 20 hari lahir kepada 7.2kg dlm usia 4 bulan!


akak sy sblum amik alfafa,anak nye berat same mcm br lahir...3.05kg ms 20 ari lahir...
skrg tdo lbh lena...
berat dia skrg 7.2 kg 4bln...sgt2 la bam2...

Betul Azah, sangatlah tembamnya dia! Meh gigit sikit pipi tu :)


Sekarang, habis satu family diSHAKLEEkan oleh Azah :) Kakak kedua pulak try alfalfa!


Aqif & Rayyan masa dalam pantang. Beza mereka sebulan je :)


Ni masa dah makin besar. Dah tak nampak beza dah. Masing2 berlumba nak besar :)


Insya Allah, semoga semua ibu2 yg mengamalkan secara konsisten pengambilan vitamin2 Shaklee dalam perjalanan penyusuan mereka, mendapat kesan yg diharapkan.

Badan kita kuat, sihat, cergas disamping susu badan yg banyak & perkembangan bayi yang sihat.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Nakkan tips lain?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Dapatkan konsultasi PERCUMA & TERBAIK daripada saya dengan setiap pembelian dari blog buahatikusayang!

Salam kasih sayang :)


Wednesday, May 16, 2012

Susu Saya Dah Kering? Oh... tidak!!!!

Syukurlah, ini bukan pengalaman saya.

Saya nak kongsikan pengalaman Mommy Lyna, yg mengalami masalah susu merudum yang sangat dahsyat selepas balik dari umrah.

Dari purata 20 oz sehari kepada 3 oz sehari.

Apa? Ambil milk booster? Ambil supplement? FYI saya adalah pengamal supplement dan untuk pengetahuan semua, supplement bukan PENYEBAB susu ibu menjadi banyak. Ada rahsia di sebaliknya… Itu cerita lain.

OK, bila susu saya merudum sehingga 70%, sudah pasti saya jadi resah. Betul kan? Siapa tak susah hati.

Jadi, apa yang saya lakukan?

(1) Praktikkan HYPNO-BREASTFEEDING. Ya, ramai yang kata ia bermula dari minda. Jadi perlu sentiasa positif dan yakin bahawa masalah ini dapat diatasi.

(2) BERSYUKUR sedar atau tidak, kita cuma tahu bersyukur selepas mendapat nikmat. Sedangkan sebenarnya nikmat itu akan datang lebih banyak bila kita bersyukur sebelum nikmat tu datang.

(3) BERDOA maaf cakap, saya dapati ramai ibu yang tidak amalkan ini. Berdoa untuk susu yang banyak dan mencukupi untuk anak. Tak perlu nak hafal2 doa tertentu pun tak apa (kalau hafal lagi bagus), doa je dalam bahasa Melayu atau bahasa apa pun. Allah faham.

3 elemen di atas perlu ada dalam diri setiap ibu yang menemui masalah dalam penyusuan.

Kemudian..

POWER PUMPING

Ya, saya masih ingat seorang ibu mengadu kepada saya tentang susu badannya yang kurang. Beliau bertanya apakah milk booster atau supplemen extra lagi yang patut beliau ambil (beliau juga mengamalkannya).

Saya jawab mudah saja.

Makanan harus seimbang, dengan semua elemen mengikut piramid makanan. Suplemen atau milk booster adalah pilihan. Seperti anda memilih baju, asasnya menutup aurat, kemudian warna, jenis kain, hiasannya… Semua terpulang kepada empunya badan.

Namun, sebagus mana milk booster itu pun, jika tiada stimulasi (dari pam atau bayi), tiadalah akan berhasil. Kerana susu ibu berkonsepkan – pengeluaran berdasarkan permintaan. Makin banyak permintaan, makin banyak pengeluaran.

Lalu saya meminta beliau melakukan power pumping. Beliau yang pertama kali melakukannya, mengikut saja tips saya.

Dan itu jugalah praktik saya selama 2 minggu kebelakangan. Setiap hari, saya melakukan power pumping 1 atau 2 kali.

Berapa lama baru nampak hasilnya? Sesungguhnya bukan overnight. Ramai ibu yang give up power pumping sebab katanya tak ada perubahan pun..

Ia bukan magic ya. Sehari dua memang tak nampak apa2. Saya sendiri selama 3 hari masih mendapat amaun yang sama. Hari ke-4 ada peningkatan sikit.

Dan saya mengambil kita semua aspek secara holistik. Fizikal, emosi…

Sabar.
Syukur.

Alhamdulillah selepas 2 minggu, susu saya dah 80% recover. Bermakna saya masih kurang 4 oz untuk kembali kepada asal. Dan daripada amaun semasa merudum hari tu, ia dah meningkat sebanyak 250%!

Jadi, buat ibu2 yang mengalami nasib yang sama.. Jangan berputus asa, berusaha, berdoa, bersyukur dan bertawakallah. Pasti Allah tidak membiarkan hamba-Nya selepas Dia memerintahkan ibu2 untuk menyusukan anak dengan lengkapnya selama 2 tahun.

Insya-Allah, biidznillah.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Dapatkan konsultasi PERCUMA & TERBAIK daripada saya dengan setiap pembelian dari blog buahatikusayang!

Salam kasih sayang :)

GLA BEST!!!

Promosi GLA pada harga hebat!


Cerita best GLA:
* Period kembali teratur dengan GLA Shaklee!
* Bebas bleeding & ekzema
* Kulit Fiza cantik lepas 25 hari amalkan GLA!
* Selamat tinggal senggugut yg menyeksakan!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Monday, May 14, 2012

Anieq Pun Nak Belajar Sama

Best je tengok diorang study sama2. Kak Long pulak mood tengah baik, layan je la adik dia tu.. siap ajar adik menulis lagi hehe :)


Harap sampai besar anak2 rajin belajar ye sayang :) Jadi anak yg cemerlang di dunia & akhirat. Amin...



Friday, May 11, 2012

2 Minggu, Hilang 1 Inci! ~ Murah, Mudah & Berkesan :)

Wah wah wah.... cik adik Mazidah saya ni bukan main lagi ye, terus jatuh cinta dgn Lecithin. Mana taknye kan.. baru amalkan 2 minggu ukuran badan dah kurang 1 inci!

Lecithin memang amat menjimatkan. Sebotol untuk sebulan & kesannya memang sangat mengujakan!


Lepas tu terus sambar 2 botol untuk cik abang sekali ye :)


Gambar terbaru Mazidah. Ehem.. kurus nampak! ;)


Cerita best lain tentang Lecithin Shaklee:

* Pura hilang 4kg dalam sebulan!
* Emma boleh pakai kebaya semula!
* Kurus dengan kos yang menjimatkan!


Untuk pengetahuan anda, Lecithin selamat diambil oleh ibu menyusu. Mazidah pun ibu menyusu. Saya pun ibu menyusu :)

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Nak try?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)


Tidur Rupanya :)

Ini kisah Anieq.

Kisahnya, hari Rabu lepas kan saya kena berdikari pergi sendiri pejabat pos utk poslaju pesanan vitamin2 Shaklee. Sebab suami tercinta yg memanjakan saya lebih 5 bulan lepas kena keje outstation. Biasanya En Billy lah yg akan jadi runner ke pusat poslaju kat Bangi sana sebab dekat dgn ofis dia kan.. memang goyang kaki lah saya kat rumah melayan kerenah anak2 sambil ber online dgn sahabat2 alam maya saya.

Tapi Rabu lepas saya kenalah pergi sendiri. Huhuhu... sangat tidak suka! Bukan tak suka dapat order yg banyak dari anda tapi tak suka sebab kena tunggu lamaaaaaaa kat pejabat pos tu. Memang biasanya saya akan ke pejabat Pos Tesco Kajang sebab itu yg paling dekat. Dekat2 pun sampai dekat 2 jam lah nak settlekan termasuk perjalanan pergi-pos-balik rumah. Ini akibat dah terbiasa dimanjakan. Ha...amik kau! ;P Padahal bukannya tak pernah pergi pos sendiri :) Ngade je lebih hehe..

So, sebab dekat 2 jam kan, maka perjalanan balik kami penuh dengan berborak2 dgn anak2. Sebab saya mmg suka bercakap2 dengan anak2 masa dlm kereta. Ada je benda nak cakap. Aien duduk kat tengah2 senang dia nak buli adik dia. Hehe..

Tengah borak2, tiba2 je Anieq senyap. Mata saya memandang ke depan je lah kan tapi sesekali tengok juga kat sebelah. Saya tanya kat Aien, "Kak long, kenapa adik senyap tu?" Aien jawab, " Tak tau.." sebab memang dia tak nampak adik dia tengah buat apa.

Sempat tu saya amik gambar masa nak sampai rumah. Nak tengok apa yg Anieq buat ni...


Macam tak jelas..


Ni jelas sikit :)


Ni lagi jelas! Comel je kan :)


Hahaha... Tidur rupanya :) Patutla senyap... hehe..

Penat kan.. bagi seorang baby umur 5 bulan, tempoh 2 jam lama tu. Nasib baik Anieq dah kenyang nenen. Takdelah dia merengek-rengek nak susu.

Kelakar je :)

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...