Tuesday, June 12, 2012

Inspirasi Buat Ibu-ibu Kembar...

Perkongsian daripada seorang ibu kembar yg berjaya menyusukan sepenuhnya dengan susu ibu kedua2 org bayinya hingga sekarang umur baby 11 bulan.

Terima kasih Noor Hidayah atas perkongsian ini:





cabaran bf twins ni main issue nye sama mcm bf moms lain - utk hasilkan susu yg cukup utk baby. Sebulan pertama sgt perit utk sy sbb sakit luka cesar + stresss twins x cukup susu buat susu sy segan2 nak kluar, walau sy df twins on demand, lps df sambung pam, tandem pumping, power pumping 3x sehari, mlm2 bgn 3x lagi pam, doa x putus2 mintak Allah tmbh rezeki susu..sy pikir kalau sy usaha pam/df byk2 kali PASTI susu sy byk. Tapi sy lupa utk tawakkal & berserah pdNya, sy lupa rezeki Dia yg tentukan. Last2 sy give-up & berserah pdNya. So bila sy 'let-go' & tawakkal pd Allah, terasa mcm ringan bebanan/tekanan yg sy rasa..'let go' bkn bermakna sy stop sgl usaha sy, tapi sy teruskan usaha mcm biasa cuma tanpa letak apa2 expectation, cuma berserah pd Allah byk mana Dia nak bg. Alhamdulillah almost immediately nmpk kesan stress vs tak stress..susu sy yg asalnye segan2 nak kluar mula bertambah seiring usaha sy. Sy jadi makin yakin & seronok bf my twins & bila kita happy, susu pun lagi mudah kluar. Sy target simpan stok freezer at least 1 botol 1 hari utk 1 baby, so 2 botol sehari utk twins. Alhamdulillah, skrg si kembar dah 11 bln & fully bf :)

Semoga menjadi sumber inspirasi buat semua ibu menyusu di luar sana khasnya ibu2 baby kembar :)

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

Nak tau lebih lanjut?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

2 comments :

  1. sangat inspirasi. mohon share juga yer dear. :)

    ReplyDelete
  2. salam..sis, sy sgt kagun dgn sis..sy bru ada baby 1st..pun fully bf..skrg umur dia 1thn 3bln..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...