Tuesday, July 31, 2012

Set 3M Beserta Tips Exclusive Saya Khas Untuk Anda!

Semalam terima sms ni. Dari Anis Mimi Zoolkafli, salah seorang pengguna Set 3M+zinc (untuk bersalin):

"Salam akak. Akak, Anis ni. Betul la. Alhamdulillah, hari kedua ni b***st saya dah bengkak susu jugak. Rezeki anak alhamdulillah. Tq akak!!"

Anis pernah berniat nak susu yg banyak mcm saya, hari kedua bersalin susu dia pun dah bengkak macam saya :) Alhamdulillah...

Macam mana Anis dapat bengkak susu pada hari kedua pantang?

Harini Anis komen di wall post saya:


"Kak fadilah, tq very much dgn tips pemakanan smua. Alhmdulillah lps guna set ni, rs bertenaga even dlm pantang. Byk bnda boleh buat sndiri. Dan plg bersyukur rezki baby murah sgt dgn susu bdn kita ni..bengkak2 jd nya."

Setiap pelanggan saya diberikan TIPS EXCLUSIVE... khas untuk anda. Jadi, anda bukan membeli sambil dibiarkan terpinga2 tanpa bimbingan ya! Lebih2 lagi ibu yg baru belajar nak menyusukan bayi anda. Saya akan bantu selagi termampu :)

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk daripada saya sahaja.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Monday, July 30, 2012

Makan Vitamin Pun Sama Je...

Ada segelintir kumpulan pengamal vitamin yang merasakan tidak mendapat apa-apa manfaat dari pengambilan vitamin atau supplement mereka. Sebab tu mereka rasa sia2 bila makan vitamin. Cuba semak kembali apa yg telah anda lakukan di sepanjang masa anda mengambil vitamin2 Shaklee.

Ini berlaku disebabkan oleh beberapa faktor :

1. Pengambilan air kosong dipandang remeh.

Ramai yang ada masalah untuk amalkan minum air masak kosong dan lebih suka yang bewarna dan berperisa. Air yang manis boleh meningkatkan kepekatan darah serta menyebabkan kegemukan.

Kita disarankan mengamalkan banyak minum air masak apabila mengamalkan pengambilan vitamin supaya penyerapan vitamin oleh tubuh berlaku dengan lebih baik.

2. Elakkan makan vitamin secara banyak sekaligus pada satu masa.

Apabila kita makan semua vitamin secara sekaligus, ini meningkatkan kepekatan darah kita hanya pada masa-masa tertentu. Ramai yang suka amalkan ini apabila waktu hendak tidur sedangkan pada masa selepas itu kita akan kurang minum air.

Maka cuba agih-agihkan pengambilan vitamin anda mengikut kesesuaian dan keperluan anda agar kepekatan darah tidak meningkat secara mendadak pada satu satu masa. Ini juga membantu agar buah pinggang tidak terlalu dibebani pada satu satu masa tertentu sahaja.

3. Elakkan pengambilan vitamin bersama ubat.

Sekiranya anda dalam pemantauan doktor atas masalah kesihatan, elakkan mengambil ubat secara serentak dengan pengambilan vitamin kerana ini hanya akan menyebabkan darah bercelaru dan tidak dapat menyerap vitamin dengan baik.

Cuba sediakan jadual, sekiranya selepas makan pagi anda mengambil ubat doktor maka anda boleh amalkan vitamin pada waktu tengahari atau malam. Namun sekiranya anda perlu makan ubat secara berturutan, pagi dan petang, maka amalkan vitamin selepas 1-2 jam selepas pengambilan ubat doktor.

4. Kurangkan pengambilan kafien dalam diet harian.

Tahukah anda pengambilan kafien boleh merosakkan vitamin yang sedia ada dalam badan? Maka pengambilan minuman yang berkafien tinggi secara berterusan boleh membazirkan vitamin yang kita amalkan selama ini. Maka kita tidak akan mendapat kesan seperti yang diharapkan sama sekali disebabkan vitamin rosak disebabkan pengambilan kafien secara berterusan.

5. Pantang larang makan vitamin.

Tahukah anda pengambilan multivitamin yang lengkap dengan zat besi tidak boleh diambil bersama air susu? Ini kerana ia akan mengganggu penyerapan zat besi itu sendiri. Tahukah anda vitamin E tidak boleh diambil bersama alfalfa kerana alfalfa boleh mengganggu penyerapan vitamin E oleh tubuh badan manusia.

Ada beberapa lagi yang perlu kita ketahui seperti pengambilan Alfalfa tidak disarankan untuk ibu mengandung kerana boleh mengakibatkan risiko keguguran di awal kehamilan.

*** TIPS UNTUK IBU MENYUSU.***

Makanlah vitamin yang fokus untuk membantu ibu menjayakan penyusuan. Utamakan niat yang utama. Supaya tidak terlalu banyak vitamin yang anda amalkan dan dikhuatiri pengambilan air tidak sekata. Sekiranya anda membeli, maka dapatkan jadual makan yang betul dan pastikan anda tahu fungsi kebaikan vitamin yang anda beli!

Apapun makanlah dengan ilmu. Jangan beli vitamin jika anda tidak tahu apa kebaikan vitamin yang anda amalkan. Sila call pengedar jika anda inginkan jadual panduan makan dan bagi ibu menyusu panduan pengambilan vitamin yang betul untuk mempercepatkan penghasilan susuibu.

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk daripada saya sahaja.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Sunday, July 29, 2012

Set 3M Yang.... Macam-macam Ada!

Jom kita kongsikan pengalaman-pengalaman MENYERONOKKAN ibu-ibu berpuasa dengan vitamin-vitamin Shaklee khasnya SET 3M!:

Perkongsian dari Shima Samat:

"Sesi kedua pumping di hari pertama berpuasa. Alhamdulillah, sahur pagi tadi ambil esp + pd + mealshake + kurma".


Letih lesu sepanjang hari berpuasa? Cubalah ESP. Bak kata Hidayah:


"Salam...akak...mmg best la ESP ni..dah masuk puasa hari ke3..mmg x rasa lapar sgt...nampak sgtlah beza puasa sebelum sebelum ni dgn puasa tahun ni..yg lagi bestnyer puasa tahun ni sy menyusukan, tp lagi bertenaga..hehe.."

Dahaga pun kurang dengan Performance Drink. Kata Hazel Mahmud:


"dlm bulan puasa ni saya makan set B, PD & ESP...tak la rasa letih sgt..dahaga pun kurang..alhamdulillah..anak & husband pun suka minum PD..."

Perkongsian Emma Kartika:


Ajlaa Hashim Al-Juffry Sharing:


"Alhamdulillah, sepanjang berpuasa ni, saya HANYA bersahur dengan ESP dan PD (blended with freshmilk,oat and kurma). Saya rasa bertenaga dan tidak letih walaupun menyusukan. Milk supply saya seperti biasa! Ajaib. Bimbang juga susu drop, but all is well :) You guys should try it!!"

Sampai ke petang masih bertenaga. Kongsikan pengalaman Wardah As-Syauqah:


"alhamdulillah isyaAllah masuk 5 hari dh kite berpuasa dan dh 5 hari sy mkn PD.. rasa bertenaga dan perut tak masuk angin walaupn ank kerap menyusu.. puasa ke dua, sy & hubby bergotong royong mmbersihkn halaman umah yg dh lama terbiar disebabkan kesibukan masa...alhamdulillah smpai kepetang ktorg still lg bertenaga... hehe hasil penangan PD.. terbaikkkkkk..."

Latipah Umar kata stok susu lebih banyak daripada biasa:


"Alhamdulilah..x sangka sgt hr ni dpt bwk balik 20oz,biasanya 15oz je..ramadhan yg penuh kebrktn ni,menambahkan lg rezeki bb sy..syukur ya ALLAH..smg ianya boleh berterusan sebegini.."

Walaupun dah nak berbuka, susu masih banyak! Pengalaman Eyna Sediye:

"alhamdulillah sgt2...mama sndri x sangka still akan dpt cam ni even pump time da mood nk berbuka...kul 7pm..22/7/2012"


Best sangat kan?

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk daripada saya sahaja.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Malam Tadi Migrain, Sahur Tadi Dia Yg Masak :)

Semalam bershopping sakan sampai buahatikusayang ni sakit kepala --- kurang air sangat2 pun ye. Dahla semalam panas terik.

Kami berbuka kat rumah ibu. Takdelah pulak nak bawak Performance Drink sekali tadi. Kalau tak memang lega sangatlah dgn PD ni. Jadi, lepas berbuka saya bagi 2 biji B Complex ni utk ditelan.

Alhamdulillah, pukul 4.30am tadi si dia yg bangun dulu, masak nasi & panaskan lauk semua. Mantop! (tiru gaya ustaz zaidi bercerita dengan budak2 kat TV9 tu...) Maklumlah, I kan manja... dah siap semua baru I bangun. Tau makan je hehe.... amboi!

Takdelah. Anieq waktu macam tu memang akan melekap je keje dia. Jadi, ummi dia amik kesempatanlah. Nasib baik babah rajin & sporting. Bertuahnya badan.... :)

Inilah pelega sakit kepala, tak perlu pain killer yg berbahaya tu lagi :)


Dah 4 tahun makan Shaklee, 4 tahun jugalah kami dah ucapkan bye bye kat panadol & pain killer...

Ke arah kehidupan yg selamat dan sihat! :)

Antara khasiat2 lain B Complex Shaklee:

• 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik. Bertindak sebagai penenang & anti stress.

• B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga. Jadi, kita akan rasa segar & bertenaga. Bukan rasa lapar & malas2 ye :)

• Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg. Perkongsian vitamin kehamilan di sini.

Note: Dapatkan konsultasi daripada pengedar Shaklee anda untuk mengambil vitamin2 ini melebihi daripada dos yg telah ditetapkan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk daripada saya sahaja.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Tuesday, July 24, 2012

Saya Menyusukan, Tapi Lagi Bertenaga!

Letih lesu sepanjang hari berpuasa? Cubalah ESP. Bak kata Hidayah semalam:


"Salam...akak...mmg best la ESP ni..dah masuk puasa hari ke3..mmg x rasa lapar sgt...nampak sgtlah beza puasa sebelum sebelum ni dgn puasa tahun ni..yg lagi bestnyer puasa tahun ni sy menyusukan, tp lagi bertenaga..hehe.."


Sememangnya itu adalah salah satu fungsi dan kelebihan ESP!

• Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.

• Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.

• Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada
keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian
menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*

• Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

Sumber: Shaklee Malaysia

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Nak dapatkan untuk anda?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Sunday, July 22, 2012

Hari Kedua Ramadhan Sambil Menyusukan Anieq

Alhamdulillah...

Selesai hari pertama puasa dengan jayanya. Yeay!

Harini hari kedua. Masih mampu bertahan dengan baik, masih mampu membekalkan sepenuhnya susu untuk Anieq yg makin lasak membesar :)


Semalam berbuka kat rumah mak. Si Induk Anggun & Mak Andak Aien & Anieq sambut birthday diorang. Sebab lahir dlm bulan Julai, amik kesempatan lah si Induk Anggun hari pertama puasa & berbuka kat Cheras Baru. Kulim - Cheras Baru macam Kajang - Cheras Baru je gayanya kalau dah rindu kat mak ye inok ;P

Siap kek Velvet tu...


Main suap-suap lagi!


Harini berbuka kat rumah ibu pulak. Main lari-lari je kitorang ni... Maklumlah, rumah pun kat tengah2. Senanglah nak ke utara & selatan dalam masa tak sampai sejam ;)

Malam ni lepas terawih boleh balik ke rumah masing-masing untuk persediaan puasa esok pulak. Insya Allah, di bulan yg penuh berkat ni saya berdoa semoga ibadah puasa saya berjalan dengan lancar & amalan saya diterima oleh-Nya. Amin...

Saturday, July 21, 2012

Teringat Kali Pertama Jatuh Cinta... :)

Ku jatuh cinta padamu.... bukan kat en Billy tapi kat Performance Drink!

Dari packaging lama


Sampai sekarang dah packaging baru


Performance Drink nilah suplemen pertama saya beli dengan Shaklee. Juga Alfalfa sebagai milk booster. Dah 4 tahun saya makan Shaklee. Teringat masa tu nak puasa, mencari2 suplemen untuk puasa sambil menyusukan Aien. Gelabah takut susu kurang masa puasa (sebab suka baca mitos penyusuan masa puasa). Akhirnya, Allah gerakkan hati saya. Dipertemukan dengan Kak N, cikgu saya dalam Shaklee. Sampai nama Kak N dalam handphone masa tu saya tulis 'Norita Performance Drink'! Hehe.. kelakar pulak bila teringat2. Sampai sekarang ni handphone saya masih lagi guna nama Kak N - Norita Performance Drink ;)~ kenangan tu akak...

Alhamdulillah, atas usaha saya tu, saya berjaya puasa dengan cemerlang. Bukan setakat jaga kualiti ketahanan badan, saya juga tak lalai mengepam & bersahur elok2 serta amalkan cara2 yg sepatutnya berpuasa sambil menyusukan anak.

Selama 2 tahun menyusukan Aien sepenuhnya dengan susu ibu, 2 tahun berturut2 jugalah saya berpuasa di samping mangamalkan vitamin2 Shaklee. Begitu juga masa 6 bulan mengandungkan Anieq tahun lepas, kuat & sihat dengan vitamin2 Shaklee masa puasa.

Tahun ni, cabarannya berbeza sikit sebab menyusukan Anieq 24jam direct feeding! Baby boy pulak kan...kuat nenen! Tapi macam sebelum2 ni, saya memang dah get ready dengan suplemen2 yg sepatutnya.

Insya allah, semoga Allah permudahkan puasa saya tahun ni dan saya dapat berpuasa dengan cemerlang.... Amin:)

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)


Ramadhan Tiba Lagi!


Selamat Berpuasa kepada semua rakan-rakan pembaca blog saya. Semoga Ramadhan ini membawa 1001 keberkatan dalam hidup kita.

Khas buat pelanggan2 Shaklee saya, boleh hubungi saya untuk mendapatkan jadual pengambilan vitamin2 anda pada bulan Ramadhan ini.

Semoga apa yg kita lalui sekarang tidak menjadi alasan untuk kita meringankan ibadah wajib ini. :)

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Friday, July 20, 2012

Siapa Pernah Makan Burger Bakar?

Petang tu saya dapat sms daripada yg tercinta. Si buahatikusayang tanya kat saya, "malam ni kita makan western nak?"

Yang terima sms ni pun cepat2 la setuju kan.. orang nak belanja, mestilah nak :)

So, malam tu kitorang pun pergilah kat satu gerai kat Kajang. Nama dia NotBadLaa Grill. Nak rasa sebab orang kata sedap!

Nilah burger bakar dia...

Nampak sedap kan :) Burger daging. Harga dalam RM7-RM8 satu kalau x silap. Tak ingat sebab ada org yg belanja hehe...


Dengan sos black pepper & mayonis melimpah2 keluar... fuh!


Ni bahagian dalam. Kitorang amik yg ada add-on cendawan & extra cheese. Kena tambah RM1 kot.. saya tak amik tahu pasal harga sebab yg kita tau makan je ;)


Ni burger ayam.


Melimpah ruah jugak sos dia... alahai terliur guwe ;)


Meh sini ummi rasmikan. Uhhh.. memang sedap!


Burger ni sangat besar untuk Aien. Jadi masa makan tu terpaksalah dileraikan. Senang sikit nak makan.


Turn babah kejap lagi ye. Bagi permaisuri & puteri kenyang dulu ;)

Kesimpulannya, burger ayam rasa dia mcm kebab je... burger daging tu best!

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)


7 Bulan ~ Anieq Pandai Berdiri Sendiri Sambil Berpaut!

Inilah anak bujang kami yg makin lasak & bijak :)


Tengah berusaha 'meringankan badan' nak berdiri & berjalan :) Padahal taklah ringan mana pun... ;)


Seronok dia dapat berdiri sendiri, berpaut kat basikal kak long...


Malam tadi dia turun sendiri dari walker & merangkak2 kat babah. Dah 2x dah ni. Kelmarin sekali. Nak sangat tengok macam mana dia turun tu sebab tiba2 je dah terpacul kat depan mata :)

Sekarang ni sibuk dah berjalan2 keliling rumah sambil tolak walker atau kerusi plastik tu.

Cepat jalan Anieq. Senang ummi takyah nak dukung dah (yelah tu... hehe.. )

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Monday, July 16, 2012

Raspberry Kot?


Saya rasa nama dia Raspberry. Jap..saya gugel jap.

Betul la, cuma versi Malaysia ni macam ni. Yang ni versi oversea punya:


Kak Ana jiran belakang rumah saya yg tanam pokok ni. Besar pokok dia, daun halus-halus..


Buah dia pun halus je.. besar ni je :)


Yang merah tu rasa masam2 sikit. Yg merah hitam tu memang manis. Sedap!

Sape nak rasa, boleh datang sini :)

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Sekarang, Perut Baby Lawas Dengan Senang :) Tak Perlu Lagi Dipam Keluar!

Bayi baru lahir yang menyusu sepenuhnya dengan susu ibu kebiasaannya akan mudah lawas. Ini kerana susu ibu mudah hadam. Boleh dikatakan setiap beberapa jam mereka pasti akan membuang. Macam tulah juga dengan Anieq.

Namun, ada juga ibu2 yg mengalami masalah bayi tak hari2 lawas. Maksudnya, susah nak buang air besar. Kebiasaannya ia dianggap normal, selagi baby tak meragam atau menunjukkan reaksi luar dari kebiasaan.

Kita kongsikan kali ni pengalaman seorang ibu, Iena Gie yg senang hati bila bayinya yg berusia 5 bulan bebas masalah buang air besar selepas mengamalkan Ostematrix Shaklee :)


"Al-hamdulillah..sejak amik Ostematrix ni baby dah melawas dengan senangnye..sebelum ni sian kat baby sbb sejak hbs pantang smp sekarang 5 bln dah, sush sngt nak membuang, tu pun rase2nya dlm 2 3 kali je pernah membuang sendiri pastu mmg kena pam selang 5 hari..sian baby mcm2 dah buat..1st aritu amik set b, pastu amik ESP harap sngt baby bole melawas..tp rupenya dengan pengambilan OsteMatrix baru menjadi..syukur al-hamdulillah..igtkan untuk gigi, gusi n tulang jek.."

Mujurlah belum terlewat...


Rugi kan siapa yg tak jatuh cinta dengan Ostematrix ;)



Selalunya, ibu menyusu yg mengamalkan Ostematrix setiap hari akan mendapati bayi mereka akan mudah membuang air besar. Bukan bayi je, ibu juga akan merasai pengalaman yg sama! Best kan, dua2 ibu & anak dapat manfaatnya :)

Lain-lain perkongsian tentang ostematrix di sini.

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Sunday, July 15, 2012

Minggu Depan Puasa... Seronoknya!

Alhamdulillah, memang tak sabar menanti ketibaan bulan Ramadhan yg istimewa ini. Berdebar-debar pun ada, maklumlah tahun ni puasa sambil menyusukan Anieq pulak :)

Tahun lepas, puasa sambil mengandung. Alhamdulillah cemerlang! Tahun sebelumnya saya berjaya berpuasa sambil menyusukan Aien 2 tahun berturut-turut. Cemerlang juga! Tahun ni, Insya Allah puasa sambil menyusukan Anieq 24jam! Itu debaran yang sebenarnya :)

Namun, saya yakin mampu meneruskan ibadah puasa dengan persediaan awal iaitu Performance Drink!


Minuman tenaga yg tinggi kalori ini mampu membekalkan daya tahan dan tenaga yg lebih lama walaupun semasa kita berpuasa.


Ia juga sangat bagus dalam membantu mengekalkan kandungan air dalam badan, maklumlah masa puasa kan tak dapat nak minum air selalu... jadi, secara tak langsung ia mencegah hidrasi berlaku dalam tubuh kita melalui imbangan elektrolit yg terkandung di dalamnya.


Selain tu, saya dah latih diri berpuasa sunat sebelum ketibaan Ramadhan ini. Jadi, keyakinan untuk melakukan ibadah puasa Ramadhan tahun ni makin kuat. Di samping vitamin2 penyusuan yg saya amalkan iaitu Set 3M :).

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Nak tau lebih lanjut?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Sakit Perut, Ginger Ini Membantu Melegakan!

Dah musim ayam penyet kot atau saja kebetulan...

Menjelang Ramadhan minggu depan, mak buat kenduri sambut puasa macam tahun-tahun sebelum ni. Buat lepas Isyak. Mula tu akak Nor kata nak masak lauk simple2 tapi lepas tu dia pulak sibuk hari tu so Kak Long amik alih tugas ketua Chef :)

Ayam penyet menu pilihan sebab mudah & simple lagipun kak Long kata nak promote menu baru kat kedai (along saya meniaga kedai makan). Kitorang pun ok je la...

Time makan, ok je. Makan semua ok kan ;) Tapi esoknya kat rumah saya sakit perut membuang je keje sampai 2x selang sejam. Ai tak larat lah macam ni! Saya terlebih makan sambal kot sampai jadi macam tu sebab org lain ok je....

Saya sekarang ni kalau sakit dah tak amik ubat apa2 dah. Tak nak bergantung kat ubat. Teringat pasal Ginger ni.


Makan sebiji, tak jalan. Telan lagi sebiji & En Billy tolong sapukan minyak panas kat perut. Oh.. sekejapan je dah lega...

Bagusnya ada spare vitamin ni kat peti sejuk. Bila kecemasan macam ni boleh terus makan. Alhamdulillah...

Bagusnya Ginger ni, dia mengandungi peppermint & halia yg buatkan kita rasa dingin & selesa selain jintan putih & jintan manis (macam nak masak pulak hehe...). Bahan2 nilah yg melegakan senak & sakit perut selain membuang angin dalam badan. So sesiapa yg banyak angin boleh try ni.

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

BBQ Untuk Keluarga :)

Baru-baru ni saya belanja keluarga buat BBQ kat rumah mak. Alhamdulillah.. bonus Shaklee kali ni memang dah niat nak belanja keluarga dua-dua belah pihak & Allah makbulkan doa saya :)

Saya minta akak Nor tolong sediakan apa yg patut, sebab Akak dengan Abg Romzi memang pakar dlm bab BBQ ni. Kitorang sampai je rumah mak dah siap-siap semua. Tinggal nak bakar je lagi. Bagusnya ada org yg tolong siapkan semua hehehe ;)

Lagi bagus bila kita tau makan je kan :)

Hero2 sedang menjalankan tugas masing-masing.


Darling saya dengan kain pelikat je. Kain pelikat pun pelikatlah.. Janji tak hangus :)


1st round.


Makanlah puas-puas! :)


Gambar tengah makan tak sempat amik sebab dah feeling makan je kan... :)

Untuk keluarga kat Semenyih, kami makan kat Ayam Penyet Wong Solo.


Kali ni pulak sebab feeling syok nak makan ayam penyet sampai terlupa nak amik gambar hidangannya :) Alhamdulillah, masakan kali ni cukup rasa, taklah masin tahap tak boleh belah macam haritu... :)

Apapun, Alhamdulillah... tertunai sudah niat nak belanja ahli keluarga kedua2 belah pihak dengan bonus Shaklee. Semoga dengan kegembiraan & doa semua ahli keluarga, biz saya lebih maju lagi di masa hadapan. Dapat belanja customer2 saya pulak lepas ni ;) Doakan ye :) Amin...

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Saturday, July 14, 2012

Set 3M Lagi! Apakah....?



Nak jelaskan lagi set apa yg Suziyana ambil?


Ye. Suziyana mengamalkan Set 3M secara konsisten. Inilah hasilnya :)

Namun begitu masih ramai yg bertanyakan saya, betul ke boleh dapat susu yg banyak bila ambil Set 3M ni?

Jawapan saya: bergantung kepada ibu tu, sejauh mana dia apply TIPS EXCLUSIVE yg saya sertakan dengan setiap pembelian daripada saya.

Perlu diingat, bukan Set 3M yg membuatkan susu kita banyak. Set ini cuma membantu penghasilan susu dengan lebih cepat. Ibu yang menyusu perlu tahu, untuk meningkatkan penghasilan susuibu...3 perkara utama ini iaitu perah dengan konsisten sehingga payudara benar2 kosong, minum 3 L air sehari (biar sedikit2 tetapi berterusan) dan doa memohon kepada Yg Maha Esa....

Perkongsian SET 3M di sini :)

Juga terdapat Set Menyusu lain di sini.

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Friday, July 13, 2012

Kesihatan Anak Bertambah Baik Dengan Pengambilan Secara Konsisten Meal Shakes

Ibu mana yang tak risau bila perkembangan anak tak memberangsangkan. Kerap sakit, demam dan sebagainya hingga mengganggu tumbesaran mereka.

Kita kongsikan kali ni pengalaman seorang ibu, Shekien selepas memberikan anaknya Meal Shakes secara konsisten:


"assalamualaikum sume.....
sblm nie sy bkongsi ttp tahap kesihatan ank sy bila menggunakan mealshake....
tapi rini sy nk kongsi bsama anda sume tahap tumbesaran ank sy....
mcm yg sy katakan sblm nie ank sy kerap sakit so brt dia mmg agak kurang memuaskn....umr ank sy adlh 2 thn
spt pd carta yg anda lihat berat ank sy mmg menurun....
(maaf klu carta krg terang)....
rini ank sy timbang berat dia pun dh hampir ke garisan putih....
pada 27/6 ank sy timbang berat dia adlh 9.1kg tp pd arini naik pd 9.5kg....
srnk rs bila berat dia hampir ke garisan putih....
alhamdulillah skg nie kesihatan dia pun dh btambah baik.......
sehingga skrg sy masih lg menggunakan mealshake.....
doa sy semoga ank sy bertambah sihat n aktif....amin
"


Syukurlah, sememangnya pengambilan secara konsisten Meal Shakes dapat membantu melengkapkan keperluan zat dalam tubuh anak. Namun, kesan terbaik bergantung kepada diri individu.

Anda nak cuba?

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Nak tau lebih lanjut?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...