Sunday, July 29, 2012

Malam Tadi Migrain, Sahur Tadi Dia Yg Masak :)

Semalam bershopping sakan sampai buahatikusayang ni sakit kepala --- kurang air sangat2 pun ye. Dahla semalam panas terik.

Kami berbuka kat rumah ibu. Takdelah pulak nak bawak Performance Drink sekali tadi. Kalau tak memang lega sangatlah dgn PD ni. Jadi, lepas berbuka saya bagi 2 biji B Complex ni utk ditelan.

Alhamdulillah, pukul 4.30am tadi si dia yg bangun dulu, masak nasi & panaskan lauk semua. Mantop! (tiru gaya ustaz zaidi bercerita dengan budak2 kat TV9 tu...) Maklumlah, I kan manja... dah siap semua baru I bangun. Tau makan je hehe.... amboi!

Takdelah. Anieq waktu macam tu memang akan melekap je keje dia. Jadi, ummi dia amik kesempatanlah. Nasib baik babah rajin & sporting. Bertuahnya badan.... :)

Inilah pelega sakit kepala, tak perlu pain killer yg berbahaya tu lagi :)


Dah 4 tahun makan Shaklee, 4 tahun jugalah kami dah ucapkan bye bye kat panadol & pain killer...

Ke arah kehidupan yg selamat dan sihat! :)

Antara khasiat2 lain B Complex Shaklee:

• 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik. Bertindak sebagai penenang & anti stress.

• B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga. Jadi, kita akan rasa segar & bertenaga. Bukan rasa lapar & malas2 ye :)

• Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg. Perkongsian vitamin kehamilan di sini.

Note: Dapatkan konsultasi daripada pengedar Shaklee anda untuk mengambil vitamin2 ini melebihi daripada dos yg telah ditetapkan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk daripada saya sahaja.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...