Sunday, July 15, 2012

Sakit Perut, Ginger Ini Membantu Melegakan!

Dah musim ayam penyet kot atau saja kebetulan...

Menjelang Ramadhan minggu depan, mak buat kenduri sambut puasa macam tahun-tahun sebelum ni. Buat lepas Isyak. Mula tu akak Nor kata nak masak lauk simple2 tapi lepas tu dia pulak sibuk hari tu so Kak Long amik alih tugas ketua Chef :)

Ayam penyet menu pilihan sebab mudah & simple lagipun kak Long kata nak promote menu baru kat kedai (along saya meniaga kedai makan). Kitorang pun ok je la...

Time makan, ok je. Makan semua ok kan ;) Tapi esoknya kat rumah saya sakit perut membuang je keje sampai 2x selang sejam. Ai tak larat lah macam ni! Saya terlebih makan sambal kot sampai jadi macam tu sebab org lain ok je....

Saya sekarang ni kalau sakit dah tak amik ubat apa2 dah. Tak nak bergantung kat ubat. Teringat pasal Ginger ni.


Makan sebiji, tak jalan. Telan lagi sebiji & En Billy tolong sapukan minyak panas kat perut. Oh.. sekejapan je dah lega...

Bagusnya ada spare vitamin ni kat peti sejuk. Bila kecemasan macam ni boleh terus makan. Alhamdulillah...

Bagusnya Ginger ni, dia mengandungi peppermint & halia yg buatkan kita rasa dingin & selesa selain jintan putih & jintan manis (macam nak masak pulak hehe...). Bahan2 nilah yg melegakan senak & sakit perut selain membuang angin dalam badan. So sesiapa yg banyak angin boleh try ni.

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...