Wednesday, August 8, 2012

Puasa + Menyusu = Kurus ~ Hanya Dengan Vitamin2 Shaklee :)

Kelebihan berpuasa + menyusukan anak lelaki + makan vitamin2 Shaklee = si buahatikusayang baru perasan yg si permaisurihati ni dah kurus! Eheh ;)

Cerita dia macamni. Hari Jumaat lepas masa tengah sibuk memasak nak berbuka. En Billy tetiba cakap,

"Honey dah kurus lah.. nampak cengkung, macam tak cukup makan. Padahal makan banyak tak ingat,"

Hahaha! Kelakar la pulak. Dah lama saya kurus baru si dia perasan :P

Masa tu saya pakai baju 'seksi' kata Aien. Bukan seksi apa pun... setakat ketat sampai boleh menampakkan yg saya ni 'kurus'. Saje je bagi hangat suasana ;)

Apa yg saya makan masa berpuasa ni? Bak kata En Billy, makan banyak tak ingat!

Saya bersahur macam biasa, nasi lauk sayur tu semua. Wajib nasi penuh, takde separuh2 dah. Lepas makan nasi, saya pastikan minum ESP + Meal Shakes + Vico + oat yg dah siap dibancuh oleh suami tercinta. Amboi, manjanya... Lepas tu, makan Vitamin2 Set 3M sesi pagi dan Vitamin E bersama segelas air kosong. Lagi banyak air lagi bagus. Puasa ni karang kering sapa susah kan..

Lepas tu, rutin harian macam biasa. Puasa pun tetap kena menyusukan Anieq atas permintaannya. Anieq dah 8 bulan, makin kuat menyusu & makin kuat merengek (manja!). Dah makan pun masih nak menyusu banyak2. Kan susu ummi sedap tiada tandingan ;)

Berbuka makan apa yg ada. Kalau rajin, masak ala carte mihun, mi, kue teow etc...nasi WAJIB diambil malam tu. Jangan lupa vitamin2 malam dan sebelum tidur :)

Saya ambil Omega Guard malam sebab perlu minum banyak air. Siapa yg pernah amik omega ni taulah betapa kita rasa sangat dahaga lepas makan omega. Omega ni fungsi dia utk menjaga kesihatan jantung, otak, sendi saya & Anieq.

Macam mana Anieq makan? Anieq tak makan, saya yg makan & khasiatnya Anieq dapat melalui susu :) Bertuahnya baby yg menyusu badan ni. Semua khasiat vitamin yg saya makan, Anieq dapat. Patutlah, makan banyak mana pun saya maintain slim. Habis Anieq sedut semuanya. Hahaha perasan! Omega juga memecahkan lemak2 & bantu kawal paras kolestrol. Secara tak langsung, saya kurus dengan omega! Kadang2 saya makan juga Lecithin untuk kurangkan buncit kat perut ;P

Mungkin sesetengah orang merasakan tak perlu ambil vitamin sebab yakin badan mereka mendapat khasiat lengkap dari makanan yg dimakan tapi bagi saya semua tu tak cukup. Sebab saya pasti banyak khasiat makanan saya dah tercemar sebab cara penyimpanan, cara masakan, cara dihidangkan dan lain2 mempengaruhi khasiat makanan yg saya makan.

Alhamdulillah. Saya dah amalkan makan vitamin Shaklee lebih 4 tahun. Makan vitamin = sihat, bertenaga, ceria, boleh menyusukan & berpuasa dengan jayanya! Saya suka!!! :)

Menyusukan anak bukan alasan untuk saya tinggalkan puasa sebab saya yakin mampu dapatkan khasiat terbaik melalui pengambilan vitamin2 ini. Memang Islam itu mudah, namun Allah lebih menyukai hamba-Nya yg berusaha terlebih dulu sebelum tunduk menyerah diri.

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Nak tau lebih lanjut?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)





No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...