Monday, September 10, 2012

Minum Banyak Air Untuk Hasilkan Susu??


Suka betul saya dengan celoteh Along Azrina bila komen pasal penyusuan. Sungguhpun beliau bukan kaunselor laktasi (LC) tapi apa yg dikatakan memang bernas & saya suka baca :) Terbaru ni saya nak kongsikan komen along tentang masalah seorang ibu ni. Memang kita boleh jadikan sebagai rujukan...

"minum byk air tuk hasilkan susu. Pandangan ni salah. Minum byk air utk kesihatan, kerap buang kecil baguslah sbb buang toksin dan bersihkan buah pinggang. Minum byk air sbb tiap kali menyusu kita akan mula rasa dahaga so penggantian cecair dlm badan tu perlu. Kalau ibu tu ambil suplemen, jamu perlu byk air utk serapan lebih bagus. Minum ikut keperluan badan, 2 liter lebih lg bagus. Kalau minum byk air, kurang mengepam, tunggu breast bengkak baru pam mmglah hasil x memuaskan. Direct feeding ikut demand baby."

Betul, betul, betul! Saya sokong 100%!!!

Baru-baru ni ada seorang customer saya yg mengambil Set 3M, namun pengambilan air tidak melebihi 3 liter dan yg paling parah lagi bila dia langsung tidak mengepam untuk stimulasi payudara. Alasannya, breast tak bengkak! No.. no.. no... silap sama sekali!

Ini bagusnya bila beli dengan saya. Saya akan berikan rundingan terbaik untuk mengatasi masalah tersebut. Berbeza bila anda beli sendiri, tiada siapa yg akan konsult anda.

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian dari blog ini.

Nak tau lebih lanjut?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...