Tuesday, October 9, 2012

Kesian kan...

Sharing dari Group Kumpulan Sokongan Ibu-ibu Menyusu:

Menggerunkan & kesian kan...


Gambar ni adalah lembu yang disuntik untuk menghasilkan byk susu. Secara semulajadi lembu menghasilkan 1 gelen setiap hari untuk anak lembu dan bukan sehingga 15 gelen untuk sarapan 30 keluarga bg menghasilkan susu utk manusia, mentega, keju ais krim dan produk tenusu yg lain.

Buah dada lembu akan membengkak dan membesar luar dr saiz normal dan yg paling teruk dan kasihan lembu2 ini berjalan mengheret diri mereka atas tanah yang mana ia membawa bengkak, kudis serta jangkitan (nauzubillah).

Lebih 50 antibiotik berbeza digunakan utk pastikan jangkitan dikawal. Lembu mengalami bengkak susu yg mana ia menjadi nanah. Beberapa hormon disuntik utk menggalak pengeluaran susu yg mana ia beri kesan x baik pd manusia seperti kanser payudara, prostat dan kolon.

-------------------------------

Jadi ibu-ibu, sanggupkah kita membiarkan bayi kita seawal usia kelahirannya utk minum susu lembu begini? Fikirkan hak & keperluan bayi kita.... wallahua'lam....

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Nak order dengan saya pun boleh. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah

untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...