Wednesday, November 28, 2012

Omega Guard Mengeringkan Selsema. Tak Perlu Telan Ubat!

Hingus meleleh2 sangatlah tak selesa. Dahla vitamin c xde stok lagi ni... Tapi lepas telan 2bj OMEGA GUARD tadi tiba2 magic sekali lagi berlaku! Dulu kes masa saya mengandungkan Anieq. Terus kering hingusku. ALHAMDULILLAH!!! OMEGA penyelamat di kala ketandusan vitamin C... :)


Saya memang dah lama tak telan ubat selsema sejak kenal Shaklee :) Anda nak cuba?


Salam kasih sayang :)

Bestnya GLA!

Ramai yg mengakui bestnya GLA ni.


Jemput baca lagi di sini:

SAYA JATUH HATI DENGAN GLA SHAKLEE!!!

Sangat best! Nak tau rahsianya & nak cuba?


Salam kasih sayang ♥

Hantaran Kahwin Special, Khas Untuk Yang Tersayang...

Musim cuti sekolah ni ramailah adik-adik atau kakak-kakak yg nak melangsungkan pernikahan kan.. ni saya nak share dari foto Intan Azlin kat FB, gambar hantaran kahwin special yg memang tak pernah dibuat orang.


Cantik je jadinya ESP tu semua bila dibuat hantaran kan :)

Masa zaman saya nikah dgn En Billy dulu belum kenal Shaklee. Kalau dah kenal mesti saya nak hantaran vitamin2 Shaklee tu. Dahla hantaran kami serba biru ;)

Eh eh... nak jugak enter frame hehe...


Nak tau lebih lanjut vitamin apa yg sesuai untuk dibuat hantaran, boleh hubungi saya :)


Salam kasih sayang ♥

Monday, November 26, 2012

Setahun Sudah Anieq Sufi Menyusu Dengan Ummi :)

Birthday boy bersama kak long Aien :)


Alhamdulillah, lengkap sudah penyusuan sempenuhnya Anieq dgn susu ummi selama 365 hari. Stok susu yg penuh deep freezer.. nak sorting & gunakan utk tujuan yg bagus sebab dah expired ni :) mandi susu jom! ;))


Misi 365 hari berikunya pula lepas ni! Semoga Allah melimpahkan rezeki susu ummi yg cukup utk Anieq Sufi :) AMIN~ ♥

Harini lahir lagi sorang sepupu Anieq, baby mama Fynne & papa Azrol. Bestnya.. tarikh sama dengan birthday Anieq! Nanti kita pergi tengok baby :)

-------------------

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Berminat nak mencuba?


Salam kasih sayang :)

Sunday, November 25, 2012

Pesakit Gout & Ekzema Boleh Ambil Soya ESP

Siapa kata sakit gout & ekzema boleh amik ESP? Bukan ke ESP ni soya?? Soya kan golongan kekacang juga???

Betul. ESP ni soya. Tapi, ESP ni adalah soya special tau.

Saya nak kongsikan dari Kak N mengenai bapa mertuanya yg alami gout TAPI masih mengamalkan ESP ~ Soy Protein Isolate Powder Shaklee ni. Mula2 macam ragu-ragu jugak nak terima tapi bila dah dijelaskan panjang lebar, maka memang betul ESP boleh diambil oleh pesakit gout.


Cerita Kak N:

"Ayah mertua saya mengatakan ESP [ Eenergizing Soy Shaklee] mengandungi 9 amino asid yang diperlukan oleh badan namun ia tak dapat dihasilkan dari badan. Ia memang perlu diambil dari sumber luar untuk menghasilkan sel yang sihat dan memperbaiki sel tisu yang rosak.


Selama ini kita hanya faham soya tidak bagus untuk pesakit ekzema, namun soya yang bagaimana?


Tahukah kita soya yang baik adalah soya yang dimasak pada suhu yang rendah dan tidak merosakkan rantaian molekul asid amino. Walhal bila kita minum air soya yang dijual di pasar malam mahupun soya kotak, air ini di masak pada suhu yang sangat tinggi dan secara langsung merosakkan rantaian asal molekul asid amino yang terdapat dalam soya tersebut. Apabila ini terjadi dan tanpa disedari kita mengundang kehadiran radikal bebas dan maka terbentuklah sel2 yang tidak normal dan ini sering dikaitkan dengan penyata " Minum soya boleh akibatkan kanser".

Pada saya ayat penyata tersebut terdapat kebenarannya terutama apabila ikatan rantaian asid amino telah berubah apabila soya dimasak pada suhu yang tinggi.

Sebab itu ESP Shaklee tidak boleh dibancuh dengan air panas. Bukan sekadar risau akan hilangnya zat tetapi kita khuatir air panas [ suhu yang panas dan tinggi] akan menyebabkan rantaian ikatan molekul asid amino akan berubah dan lama-kelamaan ia akan menyebabkan terhasilnya radikal bebas di dalam sel badan kita.


Oleh kerana uniknya ESP ini saya yakin bahawa ia sesuai untuk diambil oleh anak yang mempunyai masalah ekzema. Melalui pembacaan saya, pesakit ekzema mempunyai sel darah yang tidak sihat dan mudah rosak. Maka pengambilan ESP secara konsisten dan tidak melebihi dari dos yang disarankan akan membantu memperbaiki sel tisu yang rosak dan bermasalah sehingga ia membantu sistem imun mereka menjadi lebih baik.


Protein membentuk sebahagian besar struktur di dalam sel termasuklah sebagai enzim dan pigment respiratori. Protein dibentuk dari percantuman unit asas yang dikenali sebagai asid amino.

Maka jika ada orang kata soya tak bagus untuk pesakit gout atau ekzema, ada kebenarannya jika ia adalah soya yang dimasak pada suhu yang tinggi. Namun kami amalkan ESP dan alhamdulillah ada manfaat yang kami lihat tentangnya :)

-------------

Nak cuba ESP?


Salam kasih sayang ♥



Saturday, November 24, 2012

Alfalfa ~ Raja Tumbuhan Yang Sangat Menakjubkan!

Bulan Alfalfa tinggal 7 hari je lagi! ♥♥♥


Banyaknya kebaikan Alfalfa :)

Alfalfa memang mengujakan!

Baca je lah ye.. Semua ni customer yg cakap. Bukan saya ;P

Yg ni namanya terpaksa dirahsiakan.. sebab malu tau i ;) Hubungan intim makin sihat bila kuasa 'grip' makin mantap!


Best sangat2!


Betul, tak cuba tak tahu kan? :)


Jom cuba!!!


Salam kasih sayang ♥


Friday, November 23, 2012

Kulit Kusam Dah Makin Berseri Dengan ESP & Masker ESP... Sukanya Dia!

Ni cerita Fatin pulak pasal kulit muka dah makin berseri lepas konsisten ambil ESP selama sebulan. Saya share dari blog umi yg happy ni :)

"Suka sangat bila tengok wajah da berubah daripada kusam kepada lebih berseri2..heheh..Sebenarnya saya memang da makan ESP da hampir setahun tapi sebab saya ni kekadang ada juga skip2, jadi hasilnya takde la nampak sangat. Sampai la bila saya bergambar dengan rakan sewaktu menghadiri SGM, nampak sangat muka saya kusam..tak sukanya..jadi apa lagi..konsisten la dengan ESP..

Sebulan makan ESP secara konsisten, boleh nampak da perubahan. Tengok wajah saya pada pic No 2 tu, berkat pengambilan ESP la tu..nampak cerah dan berseri berbanding pic No 1 tu kan.


Time ni memang da seronok da sebab muka da nampak bersih, heheh. ESP ni bukan je buat kulit cerah, bekas2 parut jerawat cepat je hilang. Bonusnya klu anda ibu yang menyusu, susu pun jadi pekat..ini memang da diakui oleh semua ibu2 yang mencuba ESP.

Ok, cerita sal gambar No 3 pula, satu hari tu nampak orang post something about masker ESP. Nampak menarik ni..since memang da ada ESP kat rumah, so tak salah pun cuba kan. Mmg superb la masker ESP ni. Gambar no 3 ni saya da amalkan masker ESP selama 4 hari..memang nampak lain muka, gebu..kawan pun tegur kenapa muka saya nampak berseri semacam..heheh..Rahsianya..Masker ESP la..heheh..tak rugi cuba..memang berbaloi!!!"


Hehe.. memang taksub la siapa yg pernah cuba ESP & masker ESP bila kesannya sangat memuaskan hati. Tak rugi melabur untuk sesuatu yg terbaik kan?

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Siapa nak try?


Salam kasih sayang ♥

Mohonlah Kepada-Nya.. Nescaya Akan Diperkenankan....

Allahu Akbar! Allahu Akbar! Allahu Akbar!

Ya Allah,
Sekiranya rezekiku masih di langit, turunkanlah
Jika di bumi, keluarkanlah
Jika di laut, nampakkanlah
jika jauh, dekatkanlah
Jika dekat, mudahkanlah..
Jika jalannya sulit untuk sampai kepadaku, buatkanlah kemudahan bagiku dan hantarkan di tempat di mana aku berada sekarang,
Sesungguhnya rezekiku di tangan-Mu jua...
Jadikanlah setiap langkahku rezeki & tuah buat diriku & keluargaku...

~ AMIN...~

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Berminat nak mencuba?


Salam kasih sayang :)

Wednesday, November 21, 2012

10 Bulan Setengah ~ Saya Dah Boleh Berjalan Tanpa Sokongan!

Asyik tertangguh2 je nak buat entry pasal Anieq ni.

Kali ni saya fokuskan jugak utk entry Anieq dah pandai berjalan pada usia seawal 10 bulan setengah :)

Uishh.. cepat betul Anieq ni. Kalah sangat2 kaklong Aien dia. Aien dulu berjalan masa umur setahun seminggu. Nilah penangan cukup vitamin sejak dalam perut. Untuk pengetahuan anda, Anieq membesar dlm perut ummi dengan khasiat tambahan dari vitamin2 kehamilan Shaklee yg bagus ni tau!


Anieq ni memang ringan kaki. Tapi bak kata mak, badan dia berat. Sebab tu baru berjalan umur 10 bulan ni. Kalau tak mesti umur 9 bulan haritu dah berjalan dah sebab dia meniti & berjalan jatuh cepat. Takpelah, ni pun ummi dah bersyukur sangat sebab Allah memudahkan urusan tumbesaran Anieq... Alhamdulillah!

Orang baru dapat kakilah katanya... habis satu bank dia tawaf :)



Si hensem yg makin hensem ;)


--------------

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Berminat nak mencuba?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)


Tuesday, November 20, 2012

Masa Paling Baik Untuk Minum Air Kosong

Saya sharekan tips ni dari fb seorang kenalan. Memang dah lama amalkan so nak ajak anda semua amalkan bersama2 :)

‎4 Tips Masa Yang Hebat Untuk Minum Air


1. Minum 2 gelas air selepas bangun tidur
- dapat membantu mengaktifkan organ-organ di permulaan hari.

2. Minum 1 gelas air 30 minit sebelum makan
- dapat membantu proses penghadaman makanan.

3. Minum 1 gelas air sebelum mandi
- dapat membantu merendahkan tekanan darah.

4. Minum 1 gelas air sebelum tidur
- dapat menghindakan penyakit “stroke” dan serangan jantung.

Pengambilan air lebih 3 liter sehari terutama bagi pengamal suplemen macam saya amat perlu. Jika kurang air walaupun tak ambil suplemen, badan kita tidak dapat memproses makanan yg kita makan dan kita juga akan alami 'kekeringan'.


Shaklee Get Clean Water Pitcher membantu saya mendapatkan kualiti air yg bersih & enak :)


Saya pasti semua dapat rasa kesan kekurangan air dlm badan kan? Bukan je kita mudah kena sembelit, malah lebih teruk lagi bila ia melibatkan penyakit berbahaya seperti kegagalan buah pinggang!


Sayangi diri kita kerana kesihatan itu terlalu mahal harganya...

---------------

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Berminat nak mencuba?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Monday, November 19, 2012

Vitamin E Dengan Rumusan Terbaru!

VITA- E COMPLEX


Perbezaan Vitamin E Shaklee :

Dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum,yang kaya dgn vitamin E,diekstrak d-alpha tocopherol yg aktif secara fisiologi dan digabung dgn 8 jenis vitamin E(alpha,beta,gama,delta).Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran!

Mengandungi 10mg selenium semulajadi yg membantu tubuh kita menyerap vitamin E,memelihara membran sel-sel,sel darah merah dan tisu-tisu otot.Ianya adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa,kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Kelebihan lain :

-Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
-Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
-Meningkatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.
-Anti oksidan.
-Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
-Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
-Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
-Menyelesaikan masalah kelesuan.
-Mengurangkan risiko parut yang besar.
-Merendahkan kadar kolesterol.
-Membantu mencegah kanser.
-Merendahkan risiko katarak.
- Sesuai utk semua : remaja,ibu menyusu,berpantang,suami isteri dll.

* Vita-E Complex adalah salah satu vitamin dalam Set Kesuburan kerana tambahan Selenium dan vitamin E boleh meningkatkan kualiti air mani & mempunyai kesan bermanfaat dan perlindungan,terutamanya pada motilitas sperma.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Berminat nak mencuba?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Sunday, November 18, 2012

Suplemen Ibu Menyusu ~ Shaklee Pilihan Saya!

Saya sebenarnya nak kongsikan kesan terbaik pengambilan vitamin-vitamin set menyusu Shaklee ni. Bukan apa, ada juga saya dengar bisik2 mengatakan vitamin menyusu ni tak berkesan! OOpssss... yeke? Macam mana yg tak berkesan tu ye? Betul ke tak berkesan?? Saya amalkan dah 4 tahun tapi memang bagus kesannya kat saya & anak yg sedang saya susukan :) Nilah kesannya kat saya... :))

Susu pekat, lemak berkrim... lazat!


Badan saya juga sihat & cergas jadi susu mudah keluar. Sekali pam mesti penuh 2 botol (dah penuh botol mesti saya stop ;) nak sambung pam lagi tapi takpelah...hehe ;))


Bila susu pekat & lazat, baby cepat kenyang. Banyaklah stok susu yg dapat di'deep freeze'kan ;)



Inilah baby exclusive bf + ummi dia mkn vitamin2 Shaklee :)




Apa vitamin2 tu ya? Kami ada pilihan yg terbaik mengikut keperluan & masalah penyusuan anda:

* Set B - basic bf set


Set B ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata.

Siapa yg perlukan Set B?

1. Ibu yang tiada masalah penyusuan. Bermakna setiap kali pam/ perah hasilnya melebihi 3oz.
2. Ibu yang mahu memperkayakan nutrisi susuibu.
3. Ibu yang sihat dan mahu kekalkan kesihatan.

Apa yang ada dalam set B ?

Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai perangsang demi membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.

* Set E


Set E lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.

Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix.

Siapa yang perlu set ini?

1. Ibu yang sering keletihan melampau.
2. Ibu yang alah dengan susu lembu.
3. Ibu yang ada masalah kekurangan kalsium.
4. Ibu yang stress dengan kerja seharian.
5. Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS.

Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.

* Set 3M


Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix.

Ia menjadi set PALING LARIS. Siapa yang disarankan mendapatkan set ini?

1. Ibu kepada bayi kembar
2. Ibu yang ingin melakukan induce lactation atau yang mahu menyambung semula penyusuan yang terhenti @ relaktasi.
3. Ibu yang nak kumpul stok.
4. Ibu yang mempunyai masalah berat badan anak tidak meningkat tetapi berat badan ibu makin bertambah.
5. Ibu yang mempunyai masalah hasil perahan lambat atau kurang 1oz digalakkan ikhtiar set ini.

Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

* Set Eu Four Pack


Terdiri daripada Vitalea, B complex, Vitamin C & Ostematrix.

Set ini disarankan kepada:

1. Ibu yang mengandung dan mampu meneruskan penyusuan susuibu.
2. Ibu yang keletihan.
3. Ibu yang anaknya mempunyai yang alah pada herba.
4. Ibu yang sering mengalami masalah sakit belakang dan cramp.

Setiap set mempunyai aturan makan yang berbeza. Maka kami menyediakan konsultasi untuk pengambilan makan dan panduan jadual pam bagi memudahkan ibu-ibu.

Ada lagi!!!

Jika anda inginkan SET BERSALIN yg LENGKAP DENGAN PENYUSUAN, hanya tambahkan ZINC dalam Set 3M di atas :)


Nota: Inilah Set Bersalin saya masa pantangkan Anieq Sufi tahun lepas :) Anda tak teringin ke nak rasai pengalaman berpantang macam saya? Best tau!

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

credit

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Berminat nak mencuba?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Friday, November 16, 2012

Shaklee Collagen ~ Suami Tak Habis-habis Memuji... :))

Siapa yg tak tersenyum lebar sampai melompat sukaria bila dipuji suami kan :) Itulah yg dirasakan oleh Lia, seorang pengguna Shaklee Collagen yg hanya ambil masa 7 hari je untuk dapat kesan best dan mengujakan tu!

Alamak, tak sabar pulak saya rasa nak try sendiri. Lebih kurang setahun je lagi ye... nak lengkapkan Anieq bf ni :) Sabar...

Jom kita kongsikan pengalaman Lia ni, saya petik dari blog beliau:

-------------

Haha.. Actually dah lama nak share testimoni saya sendiri tentang Shaklee Collagen Powder ni, tapi baru harini berkesempatan.. Saya start amalkan Shaklee Collagen Powder ni sejak bulan puasa lepas (haaa.. kan dah kata lama dah..hehe..), dan selepas 7 hari, ini respons daripada suami saya sendiri, katanya,
" wahh.. kulit Lia satu badan jadi lembut dan licin lah!"

Hahaha.. sape tak melompat sukaria bila suami sendiri yang memuji kan, haa..tu belum lagi komen-komen lain yang suami saya cakap (luar dan dalam) hokkeyy..! Yang ni kalau sape nak tau, kenalah PM saya, kita cite details kat PM, kat sini tempat public so tak sesuai nak sharing cite detail-detail luar dan dalam ni.. hahaha.. Nak baca testimoni yang lain-lain boleh klik kat sini..

Walaupun Shaklee Collagen Powder ni terbukti berkesan secara klinikal memberi 'improvement' pada kulit dalam masa 8 minggu, rata-rata customers yang mencuba berkata kesannya boleh dirasai selepas 5 - 7 hari.

Antara fungsi kolagen:

MENJANA SEMULA SERAT KOLAGEN dan terus mengekalkan jalinan padu kolagen yang dikeluarkan di dalam lapisan-lapisan kulit yang lebih dalam.

Ini membuatnya:
* LEBIH TEGAP dan ANJAL.
* Kulit kelihatan LEBIH LICIN, LEBIH LEMBUT dan LEBIH MUDA.
* MENYUBURKAN RAMBUT di mana rambut LEBIH KUKUH, TEBAL dan BERSINAR.

Tentunya Shaklee Collagen Powder ini adalah kolagen yang TERBAIK kerana ia memberikan 4000mg RSS Collagen dari sisik ikan merah laut dalam (>4000m kedalaman) ---->> sebab itulah ianya adalah PREMIUM COLLAGEN!


Dengan berat MOLEKUL 1000 Dalton, kolagen ini SANGAT MUDAH DISERAP oleh TUBUH BADAN untuk meningkatkan SINTESIS KOLAGEN di lapisan demis dengan lebih berkesan.

Jom dapatkannya sekarang!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Berminat nak mencuba?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Thursday, November 15, 2012

Borak-borak JUTAWAN MUDA!

Agaknya anda kenal tak Cikgu Amir, jutawan 5 industri yg saya kenal masa pergi seminar baru-baru ni? Saya pun tak kenal dia kalau bukan En Billy ajak saya pergi seminar PERCUMAnya beberapa minggu lepas.


Seminar tu saya bawak sekali anak tau. Ni yg bestnya bila apa yg kita buat anak2 & suami boleh ikut sama.


Dapat pandang dari jauh je...


Siapa tau.. malam tadi, dapat jumpa berdepan dan sempat berborak-borak lagi!


Suka dia tengok Aien rajin menulis kat buku yg saya bawak. Siap dia kata "rajin menulis ya. Dah besar ni jadi penulis ni" Amin... kata-kata tu satu doa kan :) Mana tau masin mulut seorang jutawan yg mendoakan Aien & siapa tau Aien pun akan jadi jutawan macam dia! :)

Nilah salah seorang JUTAWAN MUDA ;) Ada gaya kan... :)


Malam tadi sempat jugak En Billy tanya kat cikgu Amir tentang cadangan saya nak menulis buku. Beliau sangat menggalakkan. Saya nak tulis buku?? Biar betul....

Betul. Semua masih dalam perancangan. Buku apa tu? Nanti dah berjaya disiapkan bolehla anda baca :))

Saya memang nak jadi jutawan sebab saya suka nak kongsi duit & harta saya dengan golongan yg memerlukan di luar sana. Bila saya kaya dengan harta & duit, saya boleh membantu dengan lebih banyak. Memang saya mengimpikan begitu. Termimpi2 saya jadi macam sifu saya, berbelanja ke jalan yg diredhai-Nya.

Semoga tahun baru hijrah 1434 hari ini Allah makbulkan doa saya... AMIN.

----------

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah

untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...