Sunday, December 30, 2012

Selamat Hari Lahir Buahatikusayang....

Rezeki anak-anak.. Aien Nur Sophea & Anieq Sufi bin Fadzlishah. Kami sekeluarga buat kenduri kesyukuran & doa selamat utk menyambut hari lahir buahatikusayang ni minggu lepas. Aien 4 tahun pada 11/12/12 & Anieq 1 tahun pada 26/11/12. Senang jarak dekat-dekat :)

Yang paling bestnya apa lagi.. inilah dia.....

Shaklee Collagen Powder Choc Moist Cake!


hehe..mana ada letak kolagen pun.. sebab yg nak makannya budak2 termasuk mak budak hehe.. mak budak pulak ada yg menyusu baby, mengandung semua, jadi sangat tak sesuai ;)

Cantiknye kek ni, kalau bukan penghiasnya si birthday girl ni :)


Rajin kak long tolong ummi hias kek :)

Pada majlis tu kek nilah yg menjadi tumpuan anak2. Kek lawa lah katakan... ceh perasan ;)




Alhamdulillah.. Anieq dah setahun & masih menyusu sepenuhnya dengan susu ummi. Mohon Allah limpahkan rezeki yg tak terhingga agar dapat Anieq terus menyusu lengkap sampai 2 tahun YA ALLAH... AMIN. Macam Kak Long Aien :)

------------

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Boleh hubungi saya di:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Alfalfa ~ 1001 Fungsi Terhebat!

Petang2 macam ni best kan kalau pekena pisang goreng. Tetibe pulak cerita pasal pisang goreng. Sebenarnya saya nak kongsikan cerita pasal Alfalfa. Testimoni baru masih hangat macam pisang goreng lagi ni hehe...

Fatin rasai kesan yg best sangat lepas makan Alfalfa. Jom baca:


Knp saya suka dengan alfalfa?

1. Alfalfa sebagai milkbooster - susu cpt bengkak pas makan alfalfa lebih2 lagi bila kita minum air dalam kuantiti yang cukup. Saya terpaksa reducekan dose sbb tak tahan dgn bengkak susu

2. Alfalfa menghilangkan keputihan - mmg completely hilang, takde kesan smpi sekarang

3. Alfalfa membantu pelawasan - sy ni mmg jenis membuang 3 hari sekali. Makan alfalfa mmg setiap hari membuang which is bagus sebenarnya untuk kesihatan usus.

4. Alfalfa to reduce weight - mmg terbukti turun..tak byk tp still turun. 0.5kg utk 2 minggu..still ada penurunan kan?

5. Alfalfa sebagai kacip fatimah - rasanya yang pernah amik mesti da tau kan mcmana kesannya --- ahaks!

6. Alfalfa mengurangkan masalah resdung - Ini part yang paling sy suka..dah bertahun2 ada resdung, g buat treatment pun tak berkesan, alhamdulillah dengan alfalfa npk perubahan. Takde bersin2 lagi pagi2, makan seafood pun tak gatal. No worries da bila nak makan seafood.

Best kan alfalfa ni?? ^_^

--------------

Memang BEST sangat2!

Pengalaman Fatin ni diakui oleh seorang lagi pengguna Alfalfa ni:


Kussss semangat baby Ira! Ada saya kongsikan haritu kisah baby Shaklee ni ;)

Jika masalah anda ada yg kena mengena dgn masalah Fatin ni, boleh cuba Alfalfa. Cuba dulu baru tau kan... :) tapi Alfalfa ni tak boleh diambil oleh pesakit SLE tau!

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Salam kasih sayang :)

Saturday, December 29, 2012

Walau Umur Anak Dah Setahun, Susu Masih Terpancut Masa Menyusu!


Muka Anieq tersembur dgn susu. Pada usia setahun sebulan rezeki susu untuk Anieq masih melimpah ruah, sampai terpancut2 bila disedut. Alhamdulillah.. dengan amalan konsisten konsep penyusuan asas disertai dgn pengambilan Set penyusuan 3M Shaklee saya masih dapat menikmati pengalaman sebegini!

Dahla stok susu yg dah nak expired ni penuh deep freezer.. tak digunakan langsung! Macam membazir je kan.. takpelah, kita buat mandi susu ye anak2 ;)


Jika anda ibu menyusu yg perlukan suplemen di sepanjang tempoh peyusuan bayi anda, boleh hubungi saya. Kami menyediakan pelbagai set penyusuan pd harga yg amat mampu milik.

Pm fb saya : jannatul fadilah atau
Csll/ sms/whatsapp : 012-679 0484 atau
emel ke: elila80@yahoo.com

Konsultasi & tips exclusive akan diberikan khas untuk anda!

Salam kasih sayang :)

Pengedar Sah Shaklee Kajang ~ Sayalah tu! :)

Semangat betul pagi2 update blog hehe.. sebenarnya tertangguh dari malam tadi sebab Anieq taknak berenggang dengan ummi yg ada bau harum susu + vitamin2 Shaklee! ;) Betapa kuatnya hubungan mesra bayi susu ibu dengn ibu dia. Inilah kelebihan & rezeki yg Allah beri kat saya dan anak2... Aien dan Anieq. SYUKUR ALHAMDULILLAH...


Tempoh penyusuan sepenuhnya Aien dengan susu ibu tahun 2008 dulu menemukan saya dengan Shaklee. Siapa sangka, menjelang bulan Ramadhan yg penuh berkat tahun 2009 ALLAH gerakkan hati saya untuk menghubungi Kak Norita, satu2nya pengedar Shaklee yg saya tahu. Masa tu memang saya cari milk booster utk stand by puasa sambil menyusukan Aien yg nak masuk umur 9 bulan. Siapa kata kita menyusu anak tak larat puasa?!

Ni masa nak g berbuka puasa dgn ofis ummi masa Aien 9 bulan


Bila dah suka dengan Shaklee & mengamalkannya secara konsisten hari2 selama lebih setahun jadi saya ambil keputusan utk daftar ahli dengan PERCUMA! Best kan dengar PERCUMA ni ;) Saya beli vitamin2 Shaklee sampai cukup 200uv (anggaran RM680) so layaklah saya dapat FREE MEMBERSHIP tu! Terpulang kat kita nak bayar RM65 + pos RM10 WM/RM20 EM kalau taknak beli 200uv. Tapi saya kan suka jimat-jimat ni, alang-alang beli & makan hari-hari, baik beli & dapat FREE ahli! Boleh refer SINI cara2 nak jadi ahli Shaklee.


Bermula secara part-time sampailah harini saya dah jadikan berniaga Shaklee ni kerja tetap saya utk dapat income setiap bulan. Maksudnya, saya dah berjaya resign bekerja dgn orang & kini bekerja sendiri dari rumah (WAHM) sambil anak2 di depan mata. Impian yg jadi kenyataan! :) Tak sia-sia berangan nak duduk rumah jaga anak2 pastu dapat duit bulan-bulan hehe... lepas ni berangan nak dapat 5 angka pulak! SUNGGUH TAK MUSTAHIL... ;)


Macam mana saya begitu yakin dengan Shaklee? Sebab...

1. Shaklee adalah syarikat vitamin yang telah lama berada dalam pasaran. Produknya yang asli dan semulajadi benar-benar menawan hati saya ditambah ia memberi kesan yang hebat pada taraf kesihatan saya dan keluarga. Lebih2 lagi dalam tempoh penyusuan anak2 saya!

2. Ia antara syarikat MLM yang adil. Apabila dah bergelar pemimpin [bermula tahap Supervisor] bermakna kita dah break dari upline kita. Oleh kerana Shaklee tidak mengamalkan skim piramid maka bonus kita dibayar mengikut usaha yang kita letakkan. Dalam Shaklee pendapatan kita boleh melebihi pendapatan upline apabila kita berusaha dengan lebih baik. Bukan sahaja pendapatan, malah kita mampu melangkaui pangkat upline kita sekiranya kita rajin berusaha.

3. Bonus dibayar tidak melalui upline atau mereka yang sponsor kita tetapi ianya langsung dari syarikat. Bonus juga diberi dalam bentuk tunai. Tidak perlu downline untuk mendapat bonus dari syarikat.

4. Harga produknya sangat berpatutan dan setanding dengan kualiti yang kita bayar. Produk asli dan semulajadi terbukti apabila tiada silikan gel di dalam botol vitamin Shaklee. Tak percaya? Belilah sebotol dan check takkan ada silika gel dalamnya :)

Apa kelebihan menjadi ahli?

* boleh membeli produk dengan harga ahli & mengumpul point dlm bentuk uv

* jika rajin berkongsi kebaikan vitamin Shaklee, boleh meningkatkan uv tanpa ada downline.

* jika mencapai minimum 150 uv (lebih kurang belian RM450 sebulan) boleh menukarkan uv kepada cash (lebih kurang RM22.50. Siapa nak bagi kita RM22.50 tu kan?)

* jika berminat untuk serius berbiz, ada kelas khas disediakan. Juga blog dan group exclusive kumpulan Euphoria Shaklee di FB.

* Shaklee menawarkan 3C iaitu Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local dan international/Umrah yg ditaja sepenuhnya oleh Shaklee jika cukup syarat.


Jadi jika sesiapa yg nak dapatkan vitamin-vitamin Shaklee dengan harga ahli & nak COD kat Kajang (area Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang) dan yg berdekatan bolehla call saya dan buat temujanji dulu ya :)

Hujung minggu saya selalu balik rumah mak kat Cheras Baru atau mertua kat Semenyih. Boleh juga kalau nak COD area situ. Atau on the way ke sana. Kawasan berdekatan macam Taman Muda, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian pun boleh.

Jika anda berdekatan dengan Shaklee HQ di Empire Tower atau lain-lain branch, boleh gunakan ID saya 852401 untuk membeli vitamin2 Shaklee dengan harga ahli. Jimat sangat!

Anda nak join saya? Hanya hubungi saya dan saya akan uruskan langkah pertama untuk anda menjadi seperti saya!

Boleh hubungi saya:
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
FB : Jannatul Fadilah
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.


Salam kasih sayang :)

Friday, December 28, 2012

Nak Banyakkan Susu?

Entry ringkas tapi bermanfaat.. cewahhh!

Nak banyakkan susu? Cubalah ESP :) Amalkan dgn konsisten beserta tips ekslusif yg saya beri, insha allah kesannya seperti yg anda impikan...jemput baca testimoni ni pulak:


Tak rugi mencuba sebab banyak lagi khasiat lain ESP tau... :)

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Siapa nak try?


Salam kasih sayang :)

Ulangkaji Jika Makan Suplemen Tiada Kesan Sepatutnya..

Ada segelintir kumpulan pengamal vitamin yang merasakan tidak mendapat apa-apa manfaat dari pengambilan vitamin atau supplement mereka disebabkan oleh beberapa faktor :

1. Pengambilan air kosong dipandang remeh.


Ramai yang ada masalah untuk amalkan minum air masak kosong dan lebih suka yang bewarna dan berperisa. Air yang manis boleh meningkatkan kepekatan darah serta menyebabkan kegemukan.

Kita disarankan mengamalkan banyak minum air masak apabila mengamalkan pengambilan vitamin supaya penyerapan vitamin oleh tubuh berlaku dengan lebih baik.

2. Elakkan makan vitamin secara banyak sekaligus pada satu masa.

Apabila kita makan semua vitamin secara sekaligus, ini meningkatkan kepekatan darah kita hanya pada masa-masa tertentu. Ramai yang suka amalkan ini apabila waktu hendak tidur sedangkan pada masa selepas itu kita akan kurang minum air. Maka cuba agih-agihkan pengambilan vitamin anda mengikut kesesuaian dan keperluan anda agar kepekatan darah tidak meningkat secara mendadak pada satu satu masa. Ini juga membantu agar buah pinggang tidak terlalu dibebani pada satu satu masa tertentu sahaja.

3. Elakkan pengambilan vitamin bersama ubat.

Sekiranya anda dalam pemantauan doktor atas masalah kesihatan, elakkan mengambil ubat secara serentak dengan pengambilan vitamin kerana ini hanya akan menyebabkan darah bercelaru dan tidak dapat menyerap vitamin dengan baik. Cuba sediakan jadual, sekiranya selepas makan pagi anda mengambil ubat doktor maka anda boleh amalkan vitamin pada waktu tengahari atau malam. Namun sekiranya anda perlu makan ubat secara berturutan, pagi dan petang, maka amalkan vitamin selepas 1-2 jam selepas pengambilan ubat doktor.

4. Kurangkan pengambilan kafien dalam diet harian.


Tahukah anda pengambilan kafien boleh merosakkan vitamin yang sedia ada dalam badan? Maka pengambilan minum yang berkafien yang tinggi secara berterusan boleh membazirkan vitamin yang kita amalkan selama ini. Maka kita tidak akan mendapat kesan seperti yang diharapkan sama sekali disebabkan vitamin rosak disebabkan pengambilan kafien secara berterusan.

5. Pantang larang makan vitamin.

Tahukah anda pengambilan multivitamin yang lengkap dengan zat besi tidak boleh diambil bersama air susu? Ini kerana ia akan mengganggu penyerapan zat besi itu sendiri. Tahukah anda vitamin E tidak boleh diambil bersama alfalfa kerana alfalfa boleh mengganggu penyerapan vitamin E oleh tubuh badan manusia. Ada beberapa lagi yang perlu kita ketahui seperti pengambilan Alfalfa tidak disarankan untuk ibu mengandung kerana boleh mengakibatkan risiko keguguran di awal kehamilan.

TIPS UNTUK IBU MENYUSU.


Makanlah vitamin yang fokus untuk membantu ibu menjayakan penyusuan. Utamakan niat yang utama. Supaya tidak terlalu banyak vitamin yang anda amalkan dan dikhuatiri pengambilan air tidak sekata. Sekiranya anda membeli, maka dapatkan jadual makan yang betul dan pastikan anda tahu fungsi kebaikan vitamin yang anda beli!

Apapun, makanlah dengan ilmu. Jangan beli vitamin jika anda tidak tahu apa kebaikan vitamin yang anda amalkan. Sila hubungi jika anda inginkan jadual panduan makan dan bagi ibu menyusu panduan pengambilan vitamin yang betul untuk mempercepatkan penghasilan susuibu.

credit

Boleh hubungi saya di:
H/P call & whatsapp: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.


Salam kasih sayang :)



Saturday, December 22, 2012

Shaklee Collagen Powder Choc Moist Cake!

Wah... tajuk yg sungguh panjang berjela padahal takde apa pun sebenarnya :) Tengah malam macamni saya masih berjaga sebab nak buat kek Collagen Shaklee Choc Moist!


Tersangatlah collagennya. Bak kata en billy," habis semua org awet muda lepas makan kek ni".

Hehe.. kita tengok hasilnya nanti ;)

----------------

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda. 

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Boleh hubungi saya di:

H/P: 012-679 0484 atau 
Email: elila80@yahoo.com atau 
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Thursday, December 20, 2012

Reward Diri Atas Usaha Sendiri

Alhamduillah akhirnya Dia telah memakbulkan impian saya utk memiliki gajet baru termahal dlm hidup saya. Termahal?? Ye.. siapa sangka saya dah pun memiliki ini sebagai aset bisnes online saya!


Sesungguhnya rezeki setiap dari kita terletak di tangan-Nya. Begitu juga saya. Syukurlah dengan berbisnes Shaklee online dari rumah saya dapat juga beli guna duit sendiri. Tak perlu tunggu En Billy hadiahkan hehe..

Jika anda juga nak join saya utk mencari pendapatan sampingan atau pendapatan tetap setiap bulan, bolehlah berhubung dgn saya terus. Kami akan beri tunjuk ajar dan copycat apa yg kami buat utk anda juga berjaya seperti yg lain :)

--------------

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Boleh hubungi saya di:

H/P: 012-679 0484 atau 
Email: elila80@yahoo.com atau 
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Tuesday, December 18, 2012

Penawar Keletihan...

Saya kongsikan di sini penawar kepenatan khas untuk anda. Saya ambil dari facebook
ENSAIKLOPEDIA PETUA MELAYU LAMA

Bagi mengatasi kepenatan melaksanakan tugas-tugas seharian sama ada di rumah mahupun di tempat kerja, bolehlah jadikan petua yang diajar oleh Rasulullah s.a.w. kepada puteri kesayangannya Saidatina Fatimah sebagai penawarnya. Suatu hari Saidatina Fatimah mengadu kepada suaminya Saidina Ali bin Abu Talib tentang kesakitan pada tangannya kerana keletihan menggiling gandum untuk membuat roti.

Inilah penawar ringkas yang Nabi s.a.w. ajarkan kepada anak dan menantunya bagi meringankan keletihan dan kesusahan hidup mereka berdua.

"Apa kamu berdua mahu aku ajarkan perkara yang lebih baik daripada apa yang kamu minta daripadaku? Apabila kamu berdua berbaring untuk tidur, bertasbihlah (Subhanallah) 33 kali, bertahmid (Alhamdulillah) 33 kali dan bertakbir (Allahuakbar) 33 kali. Ia adalah lebih baik untuk kamu berdua daripada seorang khadam."

Dicadangkan kepada ibu-ibu, suami-suami atau sesiapa sahaja yang merasai kepenatan setelah melakukan tugas-tugas harian supaya mengamalkan membaca 'Subhanallah' (33 kali), 'Alhamdulillah' (33 kali) dan 'Allahuakbar' (33 kali) pada setiap malam iaitu sebelum melelapkan mata. Lakukanlah dengan penuh ikhlas dan istiqamah (berterusan), Petunjuk Nabawi ini mampu menyelesaikan bebanan-bebanan hidup seharian kita. Akan terserlah ceria di wajah pada keesokan hari dengan senyuman.

Jika perlukan suplemen, pilihlah suplemen terbaik kerana ia juga sangat2 membantu melengkapkan keperluan zat harian kita.



Salam kasih sayang ♥

Saturday, December 15, 2012

Set Penyusuan Shaklee ~ Memang Sangat Menakjubkan!

Seronok baca cerita Hidayah Kadir ni. Dalam malu2 dia berani juga berkongsi pengalamannya mengamalkan Set Penyusuan Shaklee sejak menyusukan anak sulungnya yg juga anak buah saya, Shaafiyah :)

Jom baca perkongsian Hidayah:



Wow.. Memang Sangat Menakjubkan!

Siapa yg dah cuba je yg tau kesan best macamni. Semua ni bukan saya yg kata tau ;)


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Khas untuk para ibu menyusu yg nak cuba utk smoothkan perjalanan penyusuan anda, meh hubungi saya. Harga diskaun mesti ada punya! :)


Salam kasih sayang :)

Tuesday, December 11, 2012

Testimoni GLA Complex ~ Senggugut Hilang, Kini Hamil 3 Minggu!

Alhamdulillah.

Saya nak kongsikan kegembiraan seorang lagi pengamal GLA Complex Shaklee yg telah berjaya mengatasi masalah senggugutnya & kini bertambah2 gembira dengan usia kehamilan yg masuk 3 minggu! Usia perkahwinan masuk setahun, bila berjaya hamil mestilah sesuatu yg amat dinantikan :)

Terima kasih Raihan atas perkongsian ini :)


Allah suka hamba-Nya yg sentiasa berusaha & sering meminta2 kpd-Nya. Makan GLA adalah satu usaha. Doa adalah tawakal kita sebagai hamba-Nya... Mintalah kepada Allah setelah kita berusaha untuk mencapai sesuatu impian.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!


Salam kasih sayang ♥

Monday, December 10, 2012

Gebuzzznya dia!

Sorang lagi baby Shaklee yg gebuzzz :)

~Mikhail dah boleh duduklah~ Baru 4 bulan kot...

Bak kata maknya:

"ila... dah mak dia mkn 'shaklee' . ank plak bgayut jer. cengginilah jdnyer..."


"Bulan lepas, 3 bulan. .. 9.4kg. .. peace!!!"

Subhanallah!!! Hehehe.. semangat, sihat & bijak.

Siapa yg nak try Shaklee sambil2 menyusukan baby korang, silalah hubungi saya. FREE consultation dengan setiap pembelian. Anda takkan terpinga2 macam mana nak makan Shaklee lepas beli. BEST kan? ♥




Salam kasih sayang :)

Anak Buah Baru :)

Nilah baby Nafis Farhan bin Azrolhezri, anak buah baru kami :)


Comel kan? Macam Makcu Janet dia lah hikhik perasan ;P

Masa Nafis dalam perut Mama Fynne makan Shaklee. Sekarang pun pantang dengan Shaklee.

Siapa yg tengah cari Set Bersalin tu, bolehla try Shaklee. Zaman sekarang, pantang dengan vitamin pulaklah. Confirm berbaloi2 :)

Nak beli Shaklee dengan harga ahli?


Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Saturday, December 8, 2012

Akan Tiba Giliran Saya Nanti :)

Beberapa minggu lepas kami sekeluarga memeriahkan sambutan salah seorang rakan biz Shaklee saya yg diraikan sebagai Master dalam Shaklee. Bertuahnya badan dengan level begitu pendapatan berbisnes Shaklee dari rumah beliau boleh mencecah minimum RM600,000 setahun! Tuah kita hanya ALLAH yg tahu :)

Layan gambar jelah :)

Bakal Master Nor Jannatul Fadilah :)


Bersama anak-anak pembakar semangat


Bersama yg dirai, Master Farah & Azri... ambil aura :)


Anieq nak lepaskan dahaga jap


Bersama sifu ku sayang... Kak N :) sayang akak... ♥


Akan tiba giliran saya tak lama nanti. Amin...

Nak beli Shaklee dengan harga ahli?


Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Friday, December 7, 2012

Atasi Masalah Kulit Berjerawat

Jika anda punya masalah kulit berjerawat, beberapa perkara yang membantu untuk atasi masalah ini ialah
1. Amalkan minum air masak 2-3 liter sehari [ Sila guna kan botol air bersukat untuk mengetahui ketepatan pengambilan air masak]

2. Pastikan proses pembuangan lancar setiap hari.

3. Dapatkan tidur yang mencukupi.

4. Kurangkan makanan bergoreng dan berminyak.

5. Cuba amalkan mengambi vitamin B, C dan E malah jika berkemampuan boleh tambah beta carotene [ vitamin A].

Pengambilan protien yang seimbang paling perlu untuk hilangkan kesan parut hitam akibat jerawat.

Sebarang pertanyaan:


Salam kasih sayang :)

Tuesday, December 4, 2012

Bulan Ni Bulan Collagen Shaklee!

Alang-alang bulan Collagen Shaklee sekarang ni, apa kata anda grab peluang tu...

Pembelian 6 kotak PERCUMA 1 boleh didapati di cawangan Shaklee dengan menggunakan ID anda sendiri. Bagaimana caranya? Boleh hubungi saya :)

Nak rasa lagi istimewa???

♥ Terus beli 6 kotak, dapat PERCUMA 1 kotak!
♥ Terus layak jadi ahli Shaklee PERCUMA!!
♥ Terus dapat CASH BONUS pada 14hb Januari 2013 depan!!!
♥ Terus dapat BERKONGSI KEBAIKAN SHAKLEE dengan orang sekeliling anda!!!!
♥ Terus dapat ganjaran PAHALA di atas kebaikan perkongsian yang baik-baik tentang Shaklee.. Insha Allah... :)

Nak???


Salam kasih sayang ♥

Workshop Khas Untuk Jana Pendapatan Dari Rumah

Anda berminat untuk belajar menjana pendapatan dari rumah seperti saya & mereka yang dah berjaya? Anda serius? Maka jom sertai workshop khas kami.


Hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut!


Salam kasih sayang :)

Saturday, December 1, 2012

Collagen Shaklee ~ Bukan Sekadar Untuk Awet Muda & Kulit Yang Cantik...

Wah wah wah... saya telan air liur je lah bila baca perkongsian menarik lagi BEST pasal Collagen Shaklee ni. Ibu menyusu macam saya ni tak boleh ambil ye. Jadi, kenalah tahan sabar... tak sampai setahun je lagi nak complete bf Anieq. Sabar.. sabar.... :)

Best sangat ke sampai saya terpaksa telan air liur je bila bercerita pasal Collagen ni?? Meh la saya kongsikan kat sini pengalaman Sue Suri Mohd lepas konsisten amalkan Collagen Shaklee:


"Selepas saya minum 3 kotak Collagen Powder Shaklee . Kesan nya kpd RAMBUT - Before this stp kalli cuci rambut.. rasanya hampir segenggam rambut sy gugur..termasuklah di lantai bathroom .. di tmpt tidur apalagi jika semasa sisir rambut.. En hubby la yg tlg bersihkan.. Tapi slps 2 bln sy consume collagen..alhamdulillah kesan positif... sy sdiri pun x perasan mula2 , slps En hubby tegur.. "napa dah x banyak rambut mommy gugur skrg?".. yr la.. baru ku tahu..ketara smsa cuci rambut dah xde yg gugur lagi..kalo ada pun dlm 2-4 helai jer.. rambut juga semakin lebat dan hitam ... dan plg best dulu ada juga nampak tumbuh sehelai dua uban yg nk tumbuh... skrg xde dah..:)

Dan satu lagi kesan sy nk share.. power mata rabun jauh sy pun berkurangan.. dulu 200 kiri kanan skrg turun 150 .. biasa kalo mlm sy drive mesti pakai cermin mata.. skrg.. xperlu lagii..:)

So jom cuba collagen powder mmg Proven spt yg di janjikan oleh Shaklee.. itu belum lg boleh mghilangkan parut2, mencerahkan kaw yg gelap dan hub intim .. dah ramai testimoni.. so x perlu sy cerita lg.. anda cuba lah.. Collagen Powder Shaklee mmg THE BEST !!"

Ha.. silalah percaya! Ni bukan saya saja2 reka cerita ye. Ini kenyataan.

Shaklee janjikan kesan terbaik yg terbukti bila diambil secara konsisten selama 8 minggu!

Collagen Powder terbukti berkesan untuk:

- Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan dan elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona dan warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%


Kualiti Collagen Shaklee memang bagus setanding harganya! Join ahli dengan saya boleh beli dengan harga ahli, macam2 keistimewaan boleh dapat! Siapa yg tak rebut peluang ni, memang rugi!!!

Macam mana nak join ahli? Boleh baca SINI



Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Set Bersalin Shaklee ~ Testimoni Lagi!

Seronok tau bila baca testimoni pengguna yg amat berpuas hati dengan kesan vitamin Shaklee ni kat diorang. Kali ni saya nak konsikan satu lagi testimoni panjang lebar daripada Nurshafina lepas ambil Set Bersalin Shaklee yg sememangnya BEST!



Inilah Set Bersalin Ekslusif yg saya cadangkan untuk melengkapkan hari berpantang anda di samping mendapat susu yg banyak sejak hari pertama kelahiran bayi :)


Saya pun amik Set ni jugak masa pantang Anieq tahun lepas. Eh.. tahun lepas?? Yelah.. sekejap je masa berlalu. Rasa macam baru je lahirkan Anieq Sufi ;) Nilah cerita saya :) Hasil susu yg banyak yg sangat tak ternilai!!!


Jom sama-sama rasai pengalaman seronoknya berpantang dengan Shaklee. Bila ibu kuat & cergas, mudah nak hasilkan susu badan yg banyak & berkualiti. Bila baby kenyang, dia takkan banyak ragam. Ibu pun tak stress & baby pun mudah nak dibelai manja.

Bestkan bila berpantang dalam keadaan macam ni... mesti semua orang nak kan :)

Macam mana nak dapatkannya dengan harga ahli?


Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Gunakan ID saya : 852401 untuk membuat sebarang pembelian di cawangan Shaklee berdekatan anda.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...