Thursday, January 31, 2013

Set Bersalin Shaklee Pilihan Terbaik Berpantang Cara Moden

Semalam saya whatsapp dengan sorang member lama masa sekolah rendah dulu. Dah 14 hari bersalin tapi masih belum berani makan Set Bersalin glamer yg dibeli khas untuk berpantang sebab babynya jaundis. Hasil susu pun tak meriah mungkin badan tak berapa kuat utk menghasilkan susu dengan lancar. Kesian kat dia & baby...


Jangan buang masa & menyakitkan diri dengan set bersalin yg tak effective.. zaman sekarang orang berpantang dengan vitamin. Vitamin pilihan semestinya Shaklee! Boleh diambil sejurus lepas bersalin walaupun baby kena kuning.

Jom baca pengalaman ibu ni pula. Mesti teruja!


Ibu ni berpantang dengan Shaklee di samping ESP sebagai milk booster TERBAIK!


Perkongsian lain tentang BEStnya berpantang dengan SHAKLEE di SINI

Saya pun berpantang dengan Shaklee 100% ya! Inilah cerita saya :)

Anieq merah lagi..hari kelima pantang.. susu subhanallah, memang sendiri teruja!


Hasil berpantang dengan Shaklee :)


Alhamdulillah....

_______________


* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend & pm FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.


Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Wednesday, January 30, 2013

Urutan Perineal Untuk Membantu Memudahkan Proses Bersalin Normal

Saya nak kongsikan tentang urutan yg dapat membantu memudahkan kelahiran normal di kalangan ibu2 hamil walaupun saya sendiri tak ada peluang nak merasai bersalin normal sebab dah 2x czer. Biasanya diajar masa kelas antenatal iaitu kelas yg diadakan khas utk ibu2 yg akan melahirkan bayi.

Urutan ini bertujuan untuk memudahkan proses kelahiran dan mengelakkan episitomi. Saya rasa urutan ini penting untuk diamalkan dan anda perlu mencuba.

Info

Apa itu Perineum ?
perineum tu adalah kawasan kulit antara vagina dan dubur
(silalah google sendiri untuk tahu lebih detail..:P)

Apa itu episitomi?
Episiotomi merupakan pembedahan kecil yg dibuat antara bahagian faraj dan anus bagi memberikan ruang yg lebih besar bagi memudahkan bayi dilahirkan dan membolehkan bayi melaluinya dengan lebih mudah.

Urutan Perineal(sumber majalah PaMa)

Urutan yang dilakukan di bahagian perineum amat digalakkan kerana ia sedikit sebanyak dapat membantu anda memudahkan proses pelahiran yang bakal dilalui dan mengurangkan risiko koyak semasa meneran.



Anda digalakkan untuk memulakan urutan ini iaitu di antara bahagian dubur dan faraj bermula daripada minggu ke-34 kehamilan sehinggalah ke saat mahu melahirkan. Sebelum melakukan rutin urutan, pastikan jari anda benar-benar bersih. Urutan ini boleh dilakukan dengan menggunakan minyak tertentu yang berasaskan sumber bahan semula jadi. Antaranya minyak kelapa dara, minyak zaitun dan lain-lain. Dalam pada itu, elakkan penggunaan minyak bayi ataupun jeli petroleum. Namun, anda dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu.

Teknik urutan perineum
1. Sapukan jari dengan minyak.
2. Letakkan satu atau 2 ibu jari ke dalam dinding vagina.
3. Letakkan 4 lagi jari di bahagian punggung.
4. Masukkan ke dalam sedikit dan gerakkan ibu jari dan jari lain mengikut bentuk ‘U’.
5. Urut selama mana yang anda mahu tetapi sekurang-kurangnya dalam masa lebih kurang 5 minit setiap kali.
6. Selepas selesai urutan, buat kemutan pada vagina. Ia seperti anda hendak menahan kencing atau menahan angin keluar. Tahan selama 10 saat dan lepaskan 10 saat. Ulang semula sehingga 10 kali.


Lakukan setiap hari, perineum akan menjadi lebih elastik dan bakal menolong anda semasa proses bersalin nanti.


Gambar 18SX ye tapi untuk perkongsian ilmu harap tak disalah guna...

Lagi satu tips mudah bersalin yg natural, kerapkan berhubungan intim bersama suami pada tempoh2 terakhir kehamilan. Kalau ikutkan, urutan ni lebih kurang sama konsepnya kan ;) Cuma kelebihan cara semulajadi ni ialah ada bahan pelincir yg lebih memudahkan proses bersalin normal tu :) WALLAHUA'LAM....

Nak cari Set Bersalin PALING BEST??? KLIK SINI

-----------------

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend & pm FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.


Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Tuesday, January 29, 2013

Vitamin Kehamilan Yang Penting Sepanjang Tempoh 9 Bulan


Vita-Lea® Iron Formula:
Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi. Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

B-Complex:
B Complex Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

Sustained Released Vita-C 500mg:
Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 1 biji Vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? Selain itu Vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

OsteMatrix:
Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan Vitamin D. Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya. Vitamin D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri. Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

Apabila kandungan anda sudah masuk trimester kedua, terutama selepas masuk 5-6 bulan, boleh tambah dengan Omega Guard:

Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega penting untuk pembentukan otak dan mata bayi. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.

Supplement lain yang mungkin anda boleh amalkan terutama jika selalu lemah dan tidak bertenaga ialah Energizing Soy Protein:

Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit.

ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.

Credit: wardah

Baca pengalaman best ibu2 yg mengandung sambil makan vitamin Shaklee di SINI.

Mesti teruja kan...? :)

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend & pm FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.


Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Dia Ikut Jejak Nabi SAW :)

Nilah dia suami mithali. Seksi tau!


Betul2 mewarisi sifat Rasul kita, nabi Muhammad SAW. Balik je keje bukak baju terus pakai apron & tolong isteri masak. I like!

Lalu bagaimana lagi saya tak nak sayang kat dia kan...?

~I ♥ U~


* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.


Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend & pm FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.


Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Monday, January 28, 2013

Angan-angan & Impian.. Jadikan Ia Kenyataan!

Siapa yg ada impian, angkat tangan?

Saya percaya semua orang ada impian hidup masing-masing.. sebagai manusia mestilah kita rasa kekosongan jika hidup tanpa arah tujuan & impian. Tak lengkap.

Dulu masa setiap kali bukak sekolah mesti cikgu suruh perkenalkan diri lepas tu tanya cita-cita dan impian hidup. Masa tu berlumba-lumba semua orang nak bagitau cita-cita masing-masing. Dengan rasa bangganya dulu saya pernah kata nak jadi Pegawai Kastam! :) Sampai ada yg mengejek2 saya dengan gelaran 'Kastam Pendek'. Maklumlah, saya ni kan memang 'tinggi' sangat hehe..


Itu kisah zaman kanak2 yg memang kelakar. Sampai sekarang masih teringat kat member lelaki yg suka mengejek2 saya tu. Apa khabar agaknya dia ;)


Jangan risau ye Dan, aku tak jadi pun Pegawai Kastam. Hehehe.. Aku cuma eksekutif biasa kat company orang. Keje makan gaji. Hujung bulan & awal bulan sibuklah aku nak siapkan akaun. Time audit kadang2 sampai terpaksa balik lewat rasa macam nak tido kat opis je gayanya.

Kesian kat Aien masa tu.. dahla kami tinggal kat Kajang, ulang-alik dari KL naik motor dgn buahatikusayang. Sebab kalau naik kereta maunya sampai opis pukul 10! Kalau opis sendiri takpela jugak... selalunya Aien lah baby yg paling last dijemput oleh ibu bapa dari nursery. Ibu mana yg tak hiba kan.. bila sampai je nursery tengok2 Aien dah tunggu kat luar siap dengan beg semua. Hari pulak memang dah gelap lah. Masa tu selalu berangan2 & berdoa semoga segalanya berakhir. Saya nak jadi WAHM!!!

Lepastu bila dah bohsan tahap gaban sebab memikirkan tentang keluarga & masa depan anak-anak (YA, saya memang tak suka keadaan itu. BENCI! BENCI!BENCI!) Akhirnya saya ambil keputusan berhenti kerja & bekerja sendiri.. dalam kepala memang fikirkan nak buat SHAKLEE. Itu yg paling dekat dengan saya masa tu. Sebab hari2 saya amalkan konsisten makan vitamin2 Shaklee. Baik saya bisnes Shaklee je kan. Lagipun suka tengok dealer Shaklee saya (sekarang ni dia upline saya) best je 24jam dengan anak2 sambil berShaklee.. duit pun dapat, kualiti kesihatan lebih baik & yang paling utama keluarga & anak2 dekat dengan kita.

Kini, saya boleh tarik nafas sikit (tak cukup lagi nak lega) sebab dah berjaya lari dari jadual kerja dengan orang. Lari dari kesesakan lalulintas pagi2 & petang2. Lari dari arahan orang2 yg tak sepatutnya untuk saya ikut (biasalah, walaupun saya lebih KETUA dari mereka, tapi memang ada yg berlagak seperti dia lebih KETUA dari saya. Sangat biasa).

Apa yang PASTI, sekarang ni saya seorang ibu yg bekerja di rumah! Ringkas & glamer dengan short form WAHM :) Tentulah seronok tak terkata sebab impian dah jadi kenyataan! Pagi2 di kala ada ibu2 yg kusut mengharungi traffic jammed mencari rezeki membantu keluarga, saya bertenang2 di rumah melayani kerenah Anieq Sufi sambil berbisnes Shaklee :)


Alhamdulillah.. syukur atas nikmat angan2 yg jadi nyata ini :) Dan syukur, hasil usaha saya berniaga dari rumah dapat juga pendapatan mencecah 4 angka yg stabil sekarang... impian menjadi surirumah 5 angka Insha ALLAH termakbul sebulan dua akan datang... AMIN.

Saya akan teruskan berkongsi kebaikan Shaklee dengan anda di luar sana. Kami berkongsi kerana kami yakin & mengamalkannya secara konsisten. Sememangnya ia berkesan! Jika tidak, takkan saya masih setia sampai sekarang.. dah hampir 4 tahun dengan vitamin2 Shaklee :)

Jika anda antara surirumah yg ingin menjana pendapatan sampingan untuk bantu menaikkan taraf hidup keluarga, silalah hubungi saya. Takkan kita nak duduk di rumah semata-mata mengharapkan keredhaan "cukuplah hanya itu rezeki kami sekeluarga..." tanpa anda tau sebenarnya kita ada jalan lain untuk mendapatkan 'rezeki' itu. Allah janjikan kejayaan kepada mereka yg berusaha. Maka jom kita berusaha!
________________________

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak mendaftar ahli & beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add FB & pm : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.


Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Sunday, January 27, 2013

Penyusuan Susu Ibu ~ Galakan dari Al-Quran


Islam menggalakkan supaya setiap bayi diberikan susu ibu sejak bayi dilahirkan lagi.

Allah menjelaskan dalam surah al-Baqarah ayat 233 yang bermaksud;

"Dan ibu-ibu hendaklah menyusukan anak-anak mereka selama dua tahun genap, iaitu bagi mereka yang hendak menyempurnakan penyusuan itu."

Banyak kajian membuktikan kelebihan susu ibu berbanding susu sintetik/ susu buatan daripada susu lembu.

Walaupun kajian demi kajian dilakukan untuk menyamakan khasiat dengan susu ibu sendiri, tetapi susu sintetik masih belum dapat menandingi kehebatan dan manfaat yang terdapat dalam susu ibu.

Susu ibu adalah makanan yang terbaik bagi pembesaran bayi semenjak dilahirkan lagi. Begitu agungnya Allah, sebaik bayi dilahirkan, proses pengeluaran susu ibu juga bermula.

SubhanAllah, susu ibu mengandungi khasiat yang tepat mengikut perkembangan bayi. Sebaik sahaja bayi dilahirkan, susu pertama berwarna kekuningan, ia dikenali sebagai Kolostrum dan mengandungi tiga kali lebih khasiat dan antibodi serta sel darah putih yang tinggi.

Kolostrum mampu melawan penyakit dan amatlah rugi bagi ibu-ibu yang tidak menyusukan anak-anak mereka di awal waktu kelahiran.

Susu ibu bersih dan bebas daripada bakteria, tambahan pula susu ibu mengandungi DHA dan AA (yang seperti kita biasa dengar dalam iklan tin-tin susu). Kandungan DHA dan AA dalam susu ibu adalah yang terbaik berbanding susu buatan.

CREDIT

Allah Maha Tahu di sebalik apa yg disuruh.. Subhanallah..Allahu Akbar!

Senarai di bawah ialah khasiat yg terkandung dalam susu ibu kita :) Panjang sangat list ni sampai tak larat nak baca, mana mungkin nak kata lagi susu formula adalah yg TERBAIK??

Jom semak:

Water
Carbohydrates (energy source)
Lactose
Oligosaccharides (see below)
Carboxylic acid
Alpha hydroxy acid
Lactic acid
Proteins (building muscles and bones)
Whey protein
Alpha-lactalbumin
HAMLET (Human Alpha-lactalbumin Made Lethal to Tumour cells)
Lactoferrin
Many antimicrobial factors (see below)
Casein
Serum albumin
Non-protein nitrogens
Creatine
Creatinine
Urea
Uric acid
Peptides (see below)
Amino Acids (the building blocks of proteins)
Alanine
Arginine
Aspartate
Clycine
Cystine
Glutamate
Histidine
Isoleucine
Leucine
Lycine
Methionine
Phenylalanine
Proline
Serine
Taurine
Theronine
Tryptophan
Tyrosine
Valine
Carnitine (amino acid compound necessary to make use of fatty acids as an energy source)
Nucleotides (chemical compounds that are the structural units of RNA and DNA)
5’-Adenosine monophosphate (5”-AMP)
3’:5’-Cyclic adenosine monophosphate (3’:5’-cyclic AMP)
5’-Cytidine monophosphate (5’-CMP)
Cytidine diphosphate choline (CDP choline)
Guanosine diphosphate (UDP)
Guanosine diphosphate - mannose
3’- Uridine monophosphate (3’-UMP)
5’-Uridine monophosphate (5’-UMP)
Uridine diphosphate (UDP)
Uridine diphosphate hexose (UDPH)
Uridine diphosphate-N-acetyl-hexosamine (UDPAH)
Uridine diphosphoglucuronic acid (UDPGA)
Several more novel nucleotides of the UDP type
Fats
Triglycerides
Long-chain polyunsaturated fatty acids
Docosahexaenoic acid (DHA) (important for brain development)
Arachidonic acid (AHA) (important for brain development)
Linoleic acid
Alpha-linolenic acid (ALA)
Eicosapentaenoic acid (EPA)
Conjugated linoleic acid (Rumenic acid)
Free Fatty Acids
Monounsaturated fatty acids
Oleic acid
Palmitoleic acid
Heptadecenoic acid
Saturated fatty acids
Stearic
Palmitic acid
Lauric acid
Myristic acid
Phospholipids
Phosphatidylcholine
Phosphatidylethanolamine
Phosphatidylinositol
Lysophosphatidylcholine
Lysophosphatidylethanolamine
Plasmalogens
Sphingolipids
Sphingomyelin
Gangliosides
GM1
GM2
GM3
Glucosylceramide
Glycosphingolipids
Galactosylceramide
Lactosylceramide
Globotriaosylceramide (GB3)
Globoside (GB4)
Sterols
Squalene
Lanosterol
Dimethylsterol
Methosterol
Lathosterol
Desmosterol
Triacylglycerol
Cholesterol
7-dehydrocholesterol
Stigma-and campesterol
7-ketocholesterol
Sitosterol
β-lathosterol
Vitamin D metabolites
Steroid hormones
Vitamins
Vitamin A
Beta carotene
Vitamin B6
Vitamin B8 (Inositol)
Vitamin B12
Vitamin C
Vitamin D
Vitamin E
a-Tocopherol
Vitamin K
Thiamine
Riboflavin
Niacin
Folic acid
Pantothenic acid
Biotin
Minerals
Calcium
Sodium
Potassium
Iron
Zinc
Chloride
Phosphorus
Magnesium
Copper
Manganese
Iodine
Selenium
Choline
Sulpher
Chromium
Cobalt
Fluorine
Nickel
Metal
Molybdenum (essential element in many enzymes)
Growth Factors (aid in the maturation of the intestinal lining)
Cytokines
interleukin-1β (IL-1β)
IL-2
IL-4
IL-6
IL-8
IL-10
Granulocyte-colony stimulating factor (G-CSF)
Macrophage-colony stimulating factor (M-CSF)
Platelet derived growth factors (PDGF)
Vascular endothelial growth factor (VEGF)
Hepatocyte growth factor -α (HGF-α)
HGF-β
Tumor necrosis factor-α
Interferon-γ
Epithelial growth factor (EGF)
Transforming growth factor-α (TGF-α)
TGF β1
TGF-β2
Insulin-like growth factor-I (IGF-I) (also known as somatomedin C)
Insulin-like growth factor- II
Nerve growth factor (NGF)
Erythropoietin
Peptides (combinations of amino acids)
HMGF I (Human growth factor)
HMGF II
HMGF III
Cholecystokinin (CCK)
β-endorphins
Parathyroid hormone (PTH)
Parathyroid hormone-related peptide (PTHrP)
β-defensin-1
Calcitonin
Gastrin
Motilin
Bombesin (gastric releasing peptide, also known as neuromedin
Neurotensin
Somatostatin
Hormones (chemical messengers that carry signals from one cell, or group of cells, to another via the blood)
Cortisol
Triiodothyronine (T3)
Thyroxine (T4)
Thyroid stimulating hormone (TSH) (also known as thyrotropin)
Thyroid releasing hormone (TRH)
Prolactin
Oxytocin
Insulin
Corticosterone
Thrombopoietin
Gonadotropin-releasing hormone (GnRH)
GRH
Leptin (aids in regulation of food intake)
Ghrelin (aids in regulation of food intake)
Adiponectin
Feedback inhibitor of lactation (FIL)
Eicosanoids
Prostaglandins (enzymatically derived from fatty acids)
PG-E1
PG-E2
PG-F2
Leukotrienes
Thromboxanes
Prostacyclins
Enzymes (catalysts that support chemical reactions in the body)
Amylase
Arysulfatase
Catalase
Histaminase
Lipase
Lysozyme
PAF-acetylhydrolase
Phosphatase
Xanthine oxidase
Antiproteases (thought to bind themselves to macromolecules such as enzymes and as a result prevent allergic and anaphylactic reactions)
a-1-antitrypsin
a-1-antichymotrypsin
Antimicrobial factors (are used by the immune system to identify and neutralize foreign objects, such as bacteria and viruses.
Leukocytes (white blood cells)
Phagocytes
Basophils
Neutrophils
Eoisinophils
Macrophages
Lymphocytes
B lymphocytes (also known as B cells)
T lymphocytes (also known as C cells)
sIgA (Secretory immunoglobulin A) (the most important antiinfective factor)
IgA2
IgG
IgD
IgM
IgE
Complement C1
Complement C2
Complement C3
Complement C4
Complement C5
Complement C6
Complement C7
Complement C8
Complement C9
Glycoproteins
Mucins (attaches to bacteria and viruses to prevent them from clinging to mucousal tissues)
Lactadherin
Alpha-lactoglobulin
Alpha-2 macroglobulin
Lewis antigens
Ribonuclease
Haemagglutinin inhibitors
Bifidus Factor (increases growth of Lactobacillus bifidus - which is a good bacteria)
Lactoferrin (binds to iron which prevents harmful bacteria from using the iron to grow)
Lactoperoxidase
B12 binding protein (deprives microorganisms of vitamin B12)
Fibronectin (makes phagocytes more aggressive, minimizes inflammation, and repairs damage caused by inflammation)
Oligosaccharides (more than 200 different kinds!)

Developed as a student project for the Breastfeeding Course for Health Care Providers, Douglas College, New Westminster, BC, Canada - © 2007 by Cecily Heslett, Sherri Hedberg and Haley Rumble.

There may be more now that this is a research dated 6 years back.
credit: Daphne

Jadi, mengapa nak menidakkan hak susu ibu untuk si manja tersayang?

Jika perlukan suplemen di sepanjang proses penyusuan susu ibu utk si manja anda, boleh cuba set penyusuan Shaklee. Info lanjut di SINI


* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.


Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Wednesday, January 23, 2013

Anak Soleh.. Sejuk Perut Ummi...

Anak soleh idaman setiap ibu bapa. Saya pun tak terkecuali. Siapa tak nak kan.. harta dunia akhirat yg tak ada tolok bandingan.. anak lah juga harta dunia yg tinggal bg mewarisi keturunan dan melalui mereka jugalah kami mengharapkan agar amalan kami tak terputus walaupun lepas kami meninggal dunia... anak2 soleh yg mendoakan kami di alam barzakh...

Ayah meninggal dah lebih 10 tahun. Namun saya pasti akan selalu hantarkan doa & sedekah atas nama ayah agar ayah tetap dapat mengumpul pahala walau dah lama berada 'di sana'...

Sekarang ni dah jadi ibu, saya nak terapkan kat anak2 saya agar hidup mereka tak sia2 & kami kekal bahagia 'di sana'...


Sejuk perut saya mengandungkan anak2 yg bijak begini.. Anieq baru setahun sebulan tapi dah faham bila bentang sejadah maknanya kita nak solat. Sejuk hati ummi sayang :)


Sampai tertonggeng2 ye Anieq ;)

YA ALLAH,


Amin...

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu. Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add dan pm FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Monday, January 21, 2013

Majikan Kita Yg Tentukan Bonus Kita

Pagi-pagi lagi saya dah sibuk nak uruskan pengeposan Chewable Vita- C Plus kepada customer2 yg pre-order Sustain Release Vita-C Plus yg masih belum ada stok sampai bulan April depan. Stok ni baru je saya terima Sabtu lepas. Belum sempat nak susun2 sebab sabtu lepas saya bercuti :)


Tapi walaupun sibuk sejak awal pagi saya masih sempat nak baca ayat2 power guru saya.

Katanya:

"Orang berniaga majikannya adalah langsung dari ALLAH. Jadi, mintak dengan ALLAH..nak gaji berapa.. nak bonus berapa... " 

Jom Dhuha! Jom mintak dgn ALLAH. ♥♥♥

Untuk yg pilih nak tukar Vita-C Plus kepada Chewable Vita-C Plus ni, nantikan vitamin anda sampai minggu ni ye. Sebab saya akan poskan bermula harini ikut giliran :)

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.


Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! Salam kasih sayang ♥

Saturday, January 19, 2013

ESP Shaklee Yang Unik!

Saya pasti ramai antara pembaca blog saya ni dah mencuba ESP. Bagi yg baru nak mencuba, saya nak kupaskan sedikit mengenai keunikan ESP ni sebagai panduan kita. Takdela kita makan tanpa tau latar belakangnya kan... :)

Apa yang best tentang ESP?


* ESP Soy Protein Isolate Powder Shaklee ialah protein yg mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) dan diproses di bawah suhu rendah. Ia telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk ini.

* Setiap 1kg ESP berasal dari 30kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.

* Mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Bila keperluan ini mencukupi, kita mempunyai sel tisu yang sihat dan dapat menyerap semua vitamin dengan baik sekali.


* Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atau muda.

* Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu.

* Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Baca sini RISIKO KEKURANGAN PROTEIN!

Kelebihan ESP Shaklee yang utama:

* Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.


* Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

* Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.


* Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.

* Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

* Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.


* Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

Selain itu, fungsinya sebagai milk booster terbaik untuk saya dan ibu2 menyusu yg lain! Tengoklah banyaknya stok susu Anieq sejak hari ke-5 saya pantang. Sangat pekat, lemak berkrim & menyelerakan...!


Baca selanjutnya ESP sebagai milk booster DI SINI

Sebab tulah ESP ni HOT SELLER sangat2! Siapa yg masih intai-intai nak cuba, mehla cuba. Tak rugi punya & mesti puas hati! :)

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.


Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Thursday, January 17, 2013

Anak-anak Memang Pembawa Rezeki :)

14 haribulan lepas bonus Shaklee masuk. Bestnya tengah2 bulan ada duit masuk akaun. Lagi best bila ada pulak orang yg masukkan duit dalam akaun kita kan ;)

Alhamdulillah.. baiknya downline saya sorang ni. . Mesti masyukkk tu bonus Shaklee Azah kan.. kalau tak masyukkk takkan nak belanja akak. Opss nak bagi hadiah kat anak2 akak ;)

Bila dah diberi amanah untuk bagi kat anak2, so saya pun tanye la kat Aien nak buat apa dengan duit tu. Senang cerita, nak makan apa. Dia kata nak makan Pizza Hut. Tapi sebab minggu lepas baru je makan pizza, saya tanyelah nak makan lain tak. Dia kata nak KFC. Dah lama tak makan KFC. OK. Kita on KFC.

So malam tadi baru berkesempatan nak bawak diorg makan KFC bagi memenuhi kehendak anak2 bertuah ni. Aien pilih set ni sebab nakkan bantal DO-RA-E-MON tu


Pose jangan tak pose


Anieq pun suka!


"Wanginya bantal ni ummi" padahal bau KFC je hehe..


Terima kasih ye Azah sebab sudi bagi hadiah kat anak2 akak. Azah cuma buat part time Shaklee, tapi walaupun cuma part time bonus Shaklee Azah dah mencapai 4 angka, lagi besar dari gaji bulanan yg dia dapat. Azah tinggal kat Muar so sesiapa yg nak dapatkan Shaklee COD di area Muar/Jasin bolehla hubungi Azah.

Saya kat Kajang, Azah kat Muar. Jauh kan... namun kami masih boleh berbisnes Shaklee bersama2. Kami ada group alam maya di FB untuk berbincang mengenai bisnes Shaklee kami secara online. Semuanya di hujung jari dan tak mustahil :)

Jika anda nak jadi sebahagian dari keluarga Shaklee kami yg jana pendapatan secara part time atau full time, boleh hubungi saya. Refer sini untuk details. Kami akan membantu merealisasikan impian anda!


* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.


Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.


Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Wednesday, January 16, 2013

Shaklee Sebagai Suplemen Terbaik Kami Sekeluarga :)

Diam tak diam dah lebih 3 tahun saya setia dengan vitamin-vitamin Shaklee. Mungkin pada sesetengah orang menganggap pengambilan suplemen perlu bila dah sakit, namun bagi saya ia SANGAT PERLU dimulakan sejak awal sebelum sakit datang hinggap kat kita. Saya pasti ramai yg dah tau & kenal SHAKLEE. Lebih2 lagi pembaca setia blog saya ni..korang mesti tau saya kan dealer Shaklee kat Kajang & kawasan2 yg saya sebutkan di bawah entry ni.. (perasan ada pembaca setia hehehe ;P)

Perkenalan saya dengan Shaklee bermula seperti kebanyakan rakan2 lain iaitu semasa dalam proses penyusuan sepenuhnya susu ibu puteri sulung saya, Aien Nur Sophea. Cerita selanjutnya boleh baca sini.


Bermula dari hanya mencari milk booster (ternyata milk booster Shaklee THE BEST!) , saya tak pernah berganjak utk terus mencuba pelbagai lagi vitamin2 lain utk memastikan diri saya sentiasa kekal cergas & sihat utk meneruskan perjalanan penyusuan Aien malah nak makin cantik & lawa di mata suami luar & dalam.. ehem..ehem.. ;)


Ternyata vitamin2 semulajadi Shaklee berkesan mengatasi pelbagai masalah yg saya hadapi di sepanjang proses penyusuan Aien selama lebih 2 tahun termasuklah masalah dalaman yg kebanyakan ibu2 menyusu mengalaminya.. (jika anda ibu menyusu, mesti anda tau & perasan masalah ini...) Alfalfa adalah jalan penyelesaian TERBAIK! :) :) :)

Sekarang dalam proses penyusuan putera kedua saya pula, Anieq Sufi. Alhamdulillah tiada masalah besar besar yg saya hadapi sebab saya lebih bijak & berpengalaman, maklumlah pengamal konsisten vitamin2 Shaklee kan.. ;)


Bermula sejak dari dalam perut lagi Anieq dibekalkan dengan zat2 vitamin Shaklee semata2 (saya tak ambil vitamin hospital) hinggalah saat pertama disusukan dengan susu ibu seterusnya hingga kini dalam proses menamatkan baki 365 hari penyusuan sepenuhnya susu ibu.

Anieq dalam perut..



Sekarang ni Aien pulak dah 4 tahun, jadi dia dah boleh ambil vitamin2 khas untuk kanak2. Memandangkan dia pun dah sekolah tadika perlu gunakan tenaga yg lebih utk otak, jantung, kecergasan dan sebagainya, maka memang perlu saya bekalkan dia dengan vitamin2 tambahan sebagai pelengkap zat hariannya.

Begitu juga dengan buahatikusayang yg seorang ni... mestilah saya juga nakkan yg TERBAIK buatnya. Mula2 dulu apa yg saya makan, secara PAKSA saya bagi juga kat dia. Paksa ye! Bukan senang tau kita nak bagi para suami makan vitamin ni ;) Tak percaya, cubalah bagi kat suami masing2. Tengok betapa bersusah payahnya kita nak paksa mereka makan kan.. :) Tapi Alhamdulillah, lama2 En Billy pandai cari sendiri vitamin2 yg dia perlukan seharian. Sebab tu Cayang saya ni maintain makin bertambah umur, makin hensem nampaknye hehe ;)


Perkongsian daripada rakan saya yg juga seorang Ahli Farmasi:

Mengenali Shaklee yang produknya adalah dari sumber-sumber natural memberi kepuasan kepada saya.

Perkara pertama yang saya lihat produk-produk Shaklee mempunyai tempoh luput yang pendek. Dari mula ia dihasilkan (manufacturing date) sehingga ke tarikh luputnya mengambil masa lebih kurang 2 tahun sahaja berbanding ubat-ubat kimia yang mempunyai tempoh luput sehingga 5 tahun ke atas. Secara logiknya sumber asli memang kurang bertahan berbanding sumber kimia.

Keduanya, rata-rata produk Shaklee tidak mempunyai silika gel didalam botol penyimpanannya. Terbukti ia dari sumber asli.

Ketiga, produk Shaklee disediakan dalam pakej yang lengkap. Contohnya Ostematrix dihasilkan dengan penambahan vitamin D didalamnya dimana fungsi vitamin D adalah untuk membantu penyerapan kalsium secara maksimum. Vitamin E disekalikan dengan selenium dimana bahan ini amat penting untuk penyerapan vitamin E. B-complex didatangkan dengan kombinasi 8 jenis vitamin B yang lengkap dan belum pernah lagi saya terjumpa vitamin B-complex dikombinasikan bersama Folic Acid melainkan dari Shaklee.

Keempat, sudah tentulah apabila mengamalkan pengambilan vitamin Shaklee secara konsisten, In shaa Allah, dengan izinNya kesihatan saya sekeluarga dan dan anda sekeluarga bertambah baik.

Sejarah pembabitan saya dalam bisnes Shaklee

Bila dah suka dengan Shaklee & mengamalkannya secara konsisten hari2 selama lebih setahun jadi saya ambil keputusan utk daftar ahli dengan PERCUMA! Best kan dengar PERCUMA ni ;) Saya beli vitamin2 Shaklee sampai cukup 200uv (anggaran RM680) so layaklah saya dapat FREE MEMBERSHIP tu! Terpulang kat kita nak bayar RM65 + pos RM10 WM/RM20 EM kalau taknak beli 200uv. Tapi saya kan suka jimat-jimat ni, alang-alang beli & makan hari-hari, baik beli & dapat FREE ahli! Boleh refer SINI cara2 nak jadi ahli Shaklee.

Bermula secara part-time sampailah harini saya dah jadikan berniaga Shaklee ni kerja tetap saya utk dapat income setiap bulan. Maksudnya, saya dah berjaya resign bekerja dgn orang & kini bekerja sendiri dari rumah (WAHM) sambil anak2 di depan mata. Impian yg jadi kenyataan! :) Tak sia-sia berangan nak duduk rumah jaga anak2 pastu dapat duit bulan-bulan hehe... lepas ni berangan nak dapat 5 angka pulak! SUNGGUH TAK MUSTAHIL... ;)

Alhamdulillah, saya dah pun ada jaringan perniagaan Shaklee sendiri di seluruh Malaysia. Jika anda berminat nak dapat side income dengan Shaklee mahupun pendapatan tetap macam saya, boleh hubungi saya. Tidak perlu menghadiri kursus setiap minggu, tidak perlu meninggalkan anak kecil untuk maju dalam biz Shaklee. Semuanya di hujung jari anda.

Apa yg pasti, setiap 14hb bonus Shaklee akan masuk ke akaun kita. Besar atau kecil jumlahnya setanding usaha yg kita lakukan pada bulan sebelum itu. Jika nak lebih, usahakan untuk dapat lebih. Apapun, percayalah.. tiada yg mustahil dengan Shaklee :)

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.


Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Tuesday, January 15, 2013

Anak-anak Lasak, Anak-anak Cergas!

*PERINGATAN: JANGAN TIRU AKSI INI!





Oh.. gerunnya saya bila tgk anak2 bermain panjat2 macamtu.. tak sangka Aien ni gegirl yg berani. Puaslah saya jerit suruh dia turun tapi dia buat derkk je...

Ummi diaorang ni kan tak ingat tau. Nak marah anak panjat2 padahal saya dulu masa zaman kecik2 lasak main panjat2 pokok, panjat tembok semua tak ingat hehe...

Babah dia kata, "ikut siapa..?" Hahaha... :D

Syukur alhamdulillah. Aien ni lasak & berani macam saya. Uih perasan. Yelah, babah dia sendiri mengaku sebab babah dia kecik2 dulu budak baik. Takdela nak lasak panjat sana sini. Hehe..

Ada jugak yg bertanya vitamin apa yg Aien makan. Pada usia dah 4 tahun, semestinya Aien dibekalkan dengan zat2 tambahan dari Shaklee sampai dia begitu bertenaga sekali! Kata mak dia jual Shaklee hehe.. Nak tau vitamin apa yg Aien makan, nilah dia:


Perkongsian lagi di sini

Sebenarnya kitorang baru je lepas mkn Pizza Hut sebelum Aien panjat2 tu.


Aien dah mkn kenyang2 so baguslah dia bakar balik lemak2 tu dengan panjat2 mcmni kan.. Tak kisahla, yg penting dia bijak, sihat & cergas!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:
ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend & pm FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.


Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang :)

Sunday, January 13, 2013

Air Oh Air!

Kenapa kita perlu minum air yang banyak ketika berdiet?


Sekiranya anda kurang minum air, percaya atau tidak anda berada di dalam keadaan dehidrasi (kekurangan air) yg sederhana. Ini boleh menyebabkan badan anda kepenatan atau fatigue. Namun yang paling penting lagi ketika anda berusaha untuk menguruskan badan, keadaan ini menyebabkan metabolisma anda semakin rendah dan penurunan berat badan anda akan menjadi lambat.


Air adalah bahan yang penting di dalam badan dan sangat diperlukan untuk enzim penghadaman makanan, pengaliran darah dan peluh/keringat yang sempurna. Air akan menyeragamkan suhu badan anda dan membawa segala zat pemakanan yang diperlukan ke seluruh badan. Air adalah penting untuk semua organ badan berfungsi dan juga untuk proses didalam sel-sel badan.

Air adalah penting untuk fungsi penghadaman makanan dan pembuangan air serta kumuhan pembakaran lemak (ketone). Minum air yang banyak juga akan membantu masalah sembelit! Ia juga membantu mengekalkan PH yang seimbang didalam badan anda. PH badan yang asidik akan melambatkan pembakaran lemak.

Jadi, tak kisah produk apa pun anda ambil, inilah general rule yg WAJIB anda buat...Jom rajinkan diri minum air! Sikit2 tapi KERAP!

Kredit Info : kak zura

Sebab tu semua pelanggan Shaklee saya DIWAJIBKAN minum sekurang2nya 3 liter air sehari. Antara sebab yg selalu saya tekankan ialah, ia bagi memudahkan vitamin2 diproses sebaiknya dalam badan.


* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend & pm FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.


Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Menantu Paling Rajin ;)

Pemberian ibu beberapa minggu lepas..bilalah nak terisi ni hehe.. kejap lagi nak balik Semenyih. Malu pulak selalu pulangkan dgn tak berisi. Menantu rajinlah katakan ;)


Bertuah dpt mak mertua baik hati ♥♥♥

Sesiapa yg nak pesan vitamin Shaklee & nak COD kat area semenyih cpt2 bgtau saya sebelum saya bertolak tengahari nanti ya!

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Saturday, January 12, 2013

Set 3M Set Menyusu Pilihan Pelbagai Bangsa!

Apa yg saya nak kongsikan kali ni ialah testimoni terbaru Set 3M oleh ibu bangsa lain. Biasa kita dengar testimoni ummi2, ibu2, mama2, mommis bangsa Melayu kan.. so kali ni Mommy bangsa Cina pun amalkan set menyusu Shaklee. Asalkan kesannya TERBAIK apa salahnya mencuba kan?

Jemput baca perkongsian ni:


Oh.. memang best. Bukan sorang yg mengaku ye kesan terbaik vitamin2 utk ibu menyusu ni :)

Nak dapatkan utk anda? Jika nak sampai kat anda esok, order dgn saya sblm pukul 2pm. Insha allah poslaju akan segera sampaikan vitamin2 shaklee terus kpd anda! 

--------------

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.


Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Vitamin Masa Mengandung Mana Satu Ye?

Seronok berniaga Shaklee ni. Bila kawan2 mengandung, kita yg tau dulu sebab diorang suka nak makan vitamin2 kehamilan shaklee mcm saya masa ngandungkan Anieq. Kisah kehamilan saya dengan vitamin2 Shaklee di sini :)


Vitamin2 terbaik masa mengandung. Ini cadangan saya:

Untuk trimester pertama


Antara kebaikan vitamin2 ni:

Vita-Lea Iron Formula -1 biji sehari

Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi. Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

Vitamin B Complex - 1 biji sehari

B Complex Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida'. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

Vitamin C - 1 biji sehari

Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

OsteMatrix(calcium magnesium) - 4 biji sehari

Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg kalsium sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 in 1 la..Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya..vitmain D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.

Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri. Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

Sangat digalakkan jika ada bajet lebih, ambil ESP sekali.


ESP ni protin. Protein sangat penting untuk perkembangan tubuh badan kita. Protein diperlukan oleh sel untuk membentuk sel baru. Sel yang sihat membantu menjana organ yang sihat seterusnya membantu kelancaran sistem tubuh badan ~ ini ada kaitan dengan keadaan kulit saya masa mengandungkan Anieq di mana sel kulit dulu yg buruk2 tu dah digantikan dgn sel kulit baru. Sebab itulah kulit saya cantik masa mengandungkan Anieq :)

Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit.

ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.

Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.

Bila dah masuk trimester kedua, boleh amalkan Omega Guard pula.


Omega Guard - 1 biji sehari

Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan. Bukan itu saja, ada kelebihan lain tau. Boleh baca ni:

Pengalaman saya menghadapi selsema masa mengandungkan Anieq dengan Omega Guard. Sangat berkesan!

Jika ada yg nak rasa perubahan masa mengandung kali ni dgn vitamin2 Shaklee blh hubungi saya. Nak pm saya pn boleh tapi pastikan add friend dgn saya dulu. Takdelah kena tunggu lama utk saya reply nanti :) 

---------------

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend di FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

Thursday, January 10, 2013

Susu Optimum & Berat Bayi Ideal

Credit

Salam Ceria..

Baru-baru ni ada kawan yang mengadu bayinya tak mahu minum EBM..Si ibu pula baru mula bekerja..Hati ibu mana yang tak risau bila anak sanggup menunggu ibu pulang dari kerja baru menyusu..

Bila ditanya kepada si ibu, rupa-rupanya si ibu cuma tinggal EBM yang frozen kepada si bayi. Walaupun bayi ini kecil tapi mereka bijak tau! Nak yang sedap saja…Hehe.

So inilah dia susu optimum 


1. Di tempat kerja:

* simpan susu perahan di bahagian sejuk peti ais (jangan dibekukan)

* Rasional: Untuk memastikan kandungan antibodi terpelihara dari proses pembekuan

2. Sampai di rumah:

* Simpan susu perahan dari tempat kerja semaksima yang boleh di bahagian sejuk (bukan dibekukan) untuk digunakan pada keesokan hari. Simpan susu selebihnya di bahagian beku peti ais.


3. Pengurusan bekalan susu:

* Pada setiap hari, ambil satu botol susu beku (yang bertarikh paling lama), bawa turun ke bahagian sejuk peti ais untuk dibiarkan mencair semalaman. Gunakan keesokan harinya bersama susu segar di bahagian sejuk peti ais.

* Rasional: Bayi akan memperolehi semaksimum mungkin susu perahan segar pada setiap hari dan hanya sedikit sahaja susu simpanan beku.

Jika bayi anda mempunyai masalah kurang berat badan, anda juga boleh menyemak adakah sistem yang anda gunakan ialah sistem susu optimum?


---------------

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...