Sunday, January 13, 2013

Air Oh Air!

Kenapa kita perlu minum air yang banyak ketika berdiet?


Sekiranya anda kurang minum air, percaya atau tidak anda berada di dalam keadaan dehidrasi (kekurangan air) yg sederhana. Ini boleh menyebabkan badan anda kepenatan atau fatigue. Namun yang paling penting lagi ketika anda berusaha untuk menguruskan badan, keadaan ini menyebabkan metabolisma anda semakin rendah dan penurunan berat badan anda akan menjadi lambat.


Air adalah bahan yang penting di dalam badan dan sangat diperlukan untuk enzim penghadaman makanan, pengaliran darah dan peluh/keringat yang sempurna. Air akan menyeragamkan suhu badan anda dan membawa segala zat pemakanan yang diperlukan ke seluruh badan. Air adalah penting untuk semua organ badan berfungsi dan juga untuk proses didalam sel-sel badan.

Air adalah penting untuk fungsi penghadaman makanan dan pembuangan air serta kumuhan pembakaran lemak (ketone). Minum air yang banyak juga akan membantu masalah sembelit! Ia juga membantu mengekalkan PH yang seimbang didalam badan anda. PH badan yang asidik akan melambatkan pembakaran lemak.

Jadi, tak kisah produk apa pun anda ambil, inilah general rule yg WAJIB anda buat...Jom rajinkan diri minum air! Sikit2 tapi KERAP!

Kredit Info : kak zura

Sebab tu semua pelanggan Shaklee saya DIWAJIBKAN minum sekurang2nya 3 liter air sehari. Antara sebab yg selalu saya tekankan ialah, ia bagi memudahkan vitamin2 diproses sebaiknya dalam badan.


* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend & pm FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.


Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...