Thursday, January 10, 2013

Susu Optimum & Berat Bayi Ideal

Credit

Salam Ceria..

Baru-baru ni ada kawan yang mengadu bayinya tak mahu minum EBM..Si ibu pula baru mula bekerja..Hati ibu mana yang tak risau bila anak sanggup menunggu ibu pulang dari kerja baru menyusu..

Bila ditanya kepada si ibu, rupa-rupanya si ibu cuma tinggal EBM yang frozen kepada si bayi. Walaupun bayi ini kecil tapi mereka bijak tau! Nak yang sedap saja…Hehe.

So inilah dia susu optimum 


1. Di tempat kerja:

* simpan susu perahan di bahagian sejuk peti ais (jangan dibekukan)

* Rasional: Untuk memastikan kandungan antibodi terpelihara dari proses pembekuan

2. Sampai di rumah:

* Simpan susu perahan dari tempat kerja semaksima yang boleh di bahagian sejuk (bukan dibekukan) untuk digunakan pada keesokan hari. Simpan susu selebihnya di bahagian beku peti ais.


3. Pengurusan bekalan susu:

* Pada setiap hari, ambil satu botol susu beku (yang bertarikh paling lama), bawa turun ke bahagian sejuk peti ais untuk dibiarkan mencair semalaman. Gunakan keesokan harinya bersama susu segar di bahagian sejuk peti ais.

* Rasional: Bayi akan memperolehi semaksimum mungkin susu perahan segar pada setiap hari dan hanya sedikit sahaja susu simpanan beku.

Jika bayi anda mempunyai masalah kurang berat badan, anda juga boleh menyemak adakah sistem yang anda gunakan ialah sistem susu optimum?


---------------

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...