Thursday, April 18, 2013

Halalan Toyyiban!

Semakin glamer Shaklee, semakin banyak pula suara2 sumbang tentang status HALAL vitamin2 Shaklee ni. Janganlah terus cop TAK HALAL jika kita tak tau status sebenarnya ye...

Dulu saya pernah juga buat entry pasal HALAL Shaklee ni. Takpe, untuk menjawab soalan2 orang yg masih bertanya, saya buat lagi entry.

Ni sijil HALAL Shaklee.


STATUS HALAL SHAKLEE
 
Ada juga yg bertanya, kenapa HALAL tu bukan dari JAKIM?
 
JAKIM hanya mengiktiraf status HALAL untuk barangan buatan Malaysia sahaja. Ya betul, jika Jakim mahu mengesahkan semua barangan termasuk dari luar negara saya rasa agak mustahil kerana mereka juga kekurangan sumber. Al-maklumlah barangan import sahaja sudah beratus atau puluh ribu. Tak campur barangan buatan Malaysia sendiri :)
 
ISA adalah salah sebuah badan pengeluar sijil halal di Amerika yang diiktiraf oleh JAKIM. Klik SINI utk senarai penuh badan luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM.
 
Ada juga isu yang mengatakan Shaklee menggunakan gelatine dari sumber yang tidak halal lebih tepat lagi dari khinzir! Alhamdulillah, isu ini TIDAK BENAR sama sekali. Sebenarnya gelatine yang digunakan ialah dari sumber lembu yang disembelih.

Jika perlukan pengesahan lanjut, sila berhubung dgn Shaklee Malaysia. Jangan was-was sebab Shaklee Malaysia adalah HALALAN TOYYIBAN :)


* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend & pm FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...