Wednesday, June 19, 2013

Bila Berniaga, Berniagalah Elok-elok..

Pesan guru saya,

 Buat semua yang berniaga, berniagalah elok-elok supaya apa yang mendatang dapat menyelamatkan kita dari 4 perkara iaitu:
1. fitnah dajal
2. fitnah dunia
3. fitnah kubur
4. Api neraka.

Hasil rezeki berniaga ini nampak sangat ketara. Bila niaga dengan baik, insyaALLAH dipelihara dari pelbagai ujian yang tidak baik.


 Hasil yang baik dapat dilihat dari segi hati yang tenang, kesihatan yang baik malah mendapat naungan keselamatan dari ALLAH s.w.t sendiri.

Bila berniaga dengan tidak betul atau mengambil keuntungan yang melampau mahupun menurunkan harga yang mengganggu peniaga lain, nescaya tidak kekal lama.

 Paling pasti yang haq akan datang dan yang bathil akan lenyap.

 Maka untuk bertahan dalam dunia perniagaan, berniaga dengan baik dan berzakat dan bersedekahlah dengan rezeki yang halal. InsyaALLAH akan dapat menikmati rahmat ALLAH yang sangat hebat.

Bila diuji dengan ujian, renungkanlah hasil rezeki yang diperolehi. Mungkin ada mana-mana yang terkurang, mungkin sedekah yang jarang mahupun berniaga dengan cara yang salah.

Hakikatnya kita hidup sementara, jadikanlah duit itu sebagai alat untuk persediaan kita mengadap ALLAH dengan saham akhirat yang banyak.

Semoga ALLAH menerima segala amalan baik yang kita usahakan dan menempatkan kedua ibu bapa kita dalam syurgaNya. Amin.


Beli Shaklee dengan harga ahli. Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend & pm FB : Jannatul Fadilah

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...