Saturday, June 1, 2013

Meal Shakes ~ Sangat Membantu Selera Makan Anak Anda Dalam Masa Singkat!

Saya ni dah beranak dua sekarang, terasa kasih sayang anak-anak kat kita. Dan terasa pulak diri ni dah makin TUA! Hehe..itu tak perlu dinafikan lagi sebab memang umur pun makin meningkat. Tahun ni 33 tahun. Banyak kan bunyinya ;)
 
Bila menjadi ibu ni memang kita akan jadi terlalu megambil berat tentang anak-anak..tentang kesihatan, makan, pakai, pelajaran dan lain-lain lagi. Sebab tu bila ramai ibu-ibu yg mengeluh anak-anak selalu tak sihat, susah nak bagi makan etc... saya mudah rasa tersentuh. Sebab utama, anak-anak saya syukurlah diorang berdua ni senang je nak suruh makan. Takde masalah makan apapun ok je selagi diorang boleh makan. Kesihatan pun Alhamdulillah jarang demam dan sakit. Kalau sakit pun cepat baik.
 
Saya percaya ni salah satu kesan makanan terbaik yg anak-anak saya dapat sejak baru lahir iaitu susu ibu. Dua-dua Aien & Anieq exclusive breastfeed sampai 6 bulan dan fully breastfeed sampai 2 tahun (Anieq dah 1 thn 6 bulan sekarang, Insya Allah dia complete fully bf sampai 2 tahun...). Dan lagi, dua-dua menyusu dengan susu ummi yg ada khasiat tambahan suplemen-suplemen Shaklee!
 
Panjangnya intro hehehe... sebenarnya saya nak kongsikan pengalaman ibu-ibu ni. Sekarang diorang ni dah join saya dalam Shaklee sebab yakin dengan keberkesanan vitamin2 Shaklee. Bak kata orang, tiada keraguan! Jomlah baca sendiri pengakuan mereka ni, ibu2 prihatin. Senang saya paste besar-besar ;) 
 
Shereen, lepas seminggu bagi Meal Shakes kat anaknya umur setahun sebulan.
 
 
 
 
Ibu kan.. excited betul bila anak yg tak pernah nak makan selama ni, sekarang senang pulak nak bagi makan macam-macam :)
 
Ni pulak Azizah, anak tak nak makan nasi langsung. Nak makan Western food je yg sangat kurang berkhasiat. Sekarang, pantang nampak bawak pinggan terus kejar. Makan pulak taknak berhenti sebab selera dah ok :)
 
 

 



Paling hangat saya dapat baru ni, Kamariah (Kem) yg try Meal Shakes kat anaknya umur 3 & 5 tahun. Dalam masa 2 hari je anak2 dah senang nak makan, selera makan bertambah.. bila dah berselera so makan banyak la kan sampai tak sempat nak tunggu Kem siap masak :)





Boleh baca testimoni lain pasal Meal Shakes kat SINI.

Betul kan Meal Shakes ni sangat2 membantu anak2 yg kurang atau susah nak makan? Bukan saya yg kata ya ;) Alangkah magiknya Meal Shakes ni. TERBAIK dari Shaklee!




Meal Shakes ni multivitamin dalam bentuk serbuk. Ia sesuai utk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese. Meal Shakes membekalkan nutrien untuk keperluan badan si anak (juga orang dewasa macam saya). Bila tubuh dapat nutrisi yg diperlukan, sel-sel dapat menjalankan fungsi dengan baik. Metabolisma pun meningkat dan anak2 mula rasa nak makan :) Dahla rasa dia sedap macam makan ais krim vanilla. Tak percaya? Mari cuba!


* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu. 

 Nak beli Shaklee dengan harga ahli? Boleh hubungi saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend & pm FB : Jannatul Fadilah
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

Salam kasih sayang ♥

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...