Friday, July 12, 2013

Jalan-jalan Ke Klinik Gigi

Ni cerita sebelum puasa haritu.

Malam tu saya nak pergi check gigi. Sebab rasa gigi saya ni macam bermasalah sikit. Rasa sakit kat gusi. Kemungkinan gigi berlubang atau apa2 je lah sebab tu saya cadang nak pergilah berjalan2 ke klinik gigi kejap. Lagipun dah berkurun agaknya saya tak melawat klinik gigi... dah lebih 6 tahun rasanya. Sebab masa rajin dulu pun masa bujang2 dulu.

Jadi, niat di hati nak check dan tampal je gigi saya yg berlubang tu so masalah sakit gusi saya dapat diselesaikan.. pergi check gigi mestilah bawak buahatikusayang berdua tu termasuklah si babahnya. Kang tak dapat nak check gigi kang kalau pergi dgn budak2 bertuah dua orang ni semata2 hehe.

Tekun diorang tengok doktor gigi hensem mengecheck gigi ummi dia. Macam takut2 pun ye tu nampaknya ;)



Check punya check, gigi saya bersih! Takde lubang pun! So, apa masalahnya??

Doktor hensem tu cakap mungkin sisa makanan melekat kat celah2 gigi dan gusi sampai saya rasa tak selesa dan sakit. Doktor cuma bantu bersihkan celah2 gigi tu guna floss je. Dia pun bekalkan kat saya sekotak floss utk saya buat sendiri kat rumah.




Dah alang-alang pergi klinik gigi, En Billy pun nak check gigi dia. Rupanya banyak jugak karang kat gigi bawah bahagian depan suamiku ini. So, dia buat scalling gigi. Amboi, org lain yg nak pegi klinik gigi, org lain pulak yg dapat rawatan :)

Hensem jugak doktor tu. En Billy yg kata ;p



Nasib baik tak lama sangat. Kalau tak, bosan la saya dan anak-anak menunggu.


 
 
Aien tekun betul tengok gigi babah dia kena godam hahaha


 
Tunjuk gambar kartun je la..gambar sebenar kang tak lalu nak sahur kang hehe..




Karang gigi ni bahaya kalau dibiarkan lama2. Ia boleh memakan tulang gigi dan akhirnya gigi reput dan rongak. Tak dapat bayangkan En Billy ku cayang rongak hehe...




Kepentingan penjagaan gigi. Apa vitamin yg kita perlukan? Saya amalkan pengambilan Ostematrix Shaklee iaitu Kalsium Magnesium beserta Vitamin D yg sangat bagus untuk membina dan mengekalkan tulang dan gigi yg kuat.
 


Sebab tulah gigi saya kuat walaupun dah berusia 30-an dan menyusukan 2 orang anak dalam tempoh 5 tahun ini. Ni doctor gigi hensem tu yg cakap kat saya ye ;) Alhamdulillah, Ostematrix memang sangat2 membantu menjaga gigi saya dari mereput dan rosak.




Jadi bijak sekarang, jom rebut peluang mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik! Cari saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend & pm FB : Jannatul Fadilah 
  
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 
* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
 
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.
 
Salam kasih sayang

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...