Tuesday, March 25, 2014

ESP Soy Protein Isolate Powder Yang Pelbagai Guna



KELEBIHAN ESP
--------------------
1) Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
3) Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
4) Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
5) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Testimoni sebenar dari rakan saya yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 7kg dalam masa kurang dari sebulan hanya dengan ESP.
6) Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
7) Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
8) Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
9) Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.
10) Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.


ESP INI SESUAI UNTUK SIAPA??
-------------------------------------
1. Ibu menyusu
2. Ibu hamil
3. Lelaki/wanita yang ingin turunkan berat badan
4. Sesiapa sahaja yang inginkan kesihatan berpanjangan
5. Mereka yang mengalami masalah kesuburan
6. Mereka yang ingin menghilangkan parut (parut jerawat mahupun parut2 di badan)
7. Mereka yang ingin menaikkan taraf kesihatan
8. Mereka yang inginkan kulit cantik berseri serta halus mulus
9. Wanita yang inginkan payudara anjal
10. Sesuai untuk kanak2 sehinggalah warga emas.


APAKAH YANG AKAN TERJADI JIKA KITA KEKURANGAN PROTEIN??
--------------------------------------------------------------------------------
1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Nah! Sekarang semua dah tahu? Pilihlah protein yang terbaik untuk masa depan yang lebih sihat…. JOM KITA MINUM ESP!!

Terima kasih Intan Azlin :)

Opssss jangan lupa bulan ni ye. Hanya dalam bulan Mac 2014!




Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Thursday, March 20, 2014

WOW! Testimoni Set Kecantikan Kulit Shaklee!

Gambar tak edit ye. Original punya ni :) Bak kata pemilik testimoni,
 
"Saya tak edit pun. Malah tak pakai make up pn time ni. Huhu. Sbb tu sy tak tulis cerah. Sy fokus kpd jerawat, kusam & parut."
 
 
 
 
"Ingat lagi tahun 2011/2012 muka ni berminyak, berjerawat dan berparut. Masa tu hanya fikir nak kulit bersih dgn produk kecantikan luaran. Tapi tak menunjukkan sbrg kesan. Guna produk jenama yang bagus pun kalau kulit dalaman tak sihat, mmg sukar nak nampakkan kesan. Lepas kenal Shaklee, baru sedar nak kulit cantik di luar, sel dan tisu dalam kulit perlu sihat dahulu. Semenjak amalkan set kecantikan kulit tahun 2012, kesihatan kulit saya semakin baik, parut semakin pudar dan takde lagi jerawat. Anda pun perlu cuba!"

Suzie amalkan secara konsisten sejak dua tahun lepas Vitamin C, Vitamin E dan ESP Shaklee yg sememangnya marveles!

Terbaik kan Vitamin2 Shaklee ni :)

Opssss janagn lupa bulan ni ye. Hanya dalam bulan Mac 2014!


 

Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 

 
* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat pengeposan ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Wednesday, March 19, 2014

Sedih Tengok Ayah Merangkak... Set Sendi Shaklee Bantu Ayah Bangun!

Bila baca testimoni pengguna ni terus teringat kat arwah ayah.. Al-Fatihah untuk ayah.. semoga aman damai di sana.... aamiin... Walaupun ayah saya tak menghadapi masalah sendi, namun sebagai anak saya terkesan membaca perkongsian Tuan Nor Zaleha tentang ayahnya...  


 

"Saya share sekadar kongsi pengalaman dari org terdekat yang ambik set sendi ni..awal bulan 11 haritu saya balik kg melawat keadaan ayah..sedih tengok ayah merangkak...menitik air mata bila nk tinggalkan ayah kt kg...

Dengan Izin Allah ..ayah dah boleh bangun dan boleh jalan...tapi masih sengal2 lagi nk pijak...tumit ayah sakit akibat jatuh masa raya haji aritu...sebelum ni ayah merangkak kebilik air, solat pun sambil duduk..langsung x boleh bangun...6hb Nov start ambik set sendi dan semalam call tanya cmna rasa..ayah ckp dh boleh bangun...tp nk pijak tu kne pkai slipar lembut..kalo direct kelantai masih sengal...ada perubahan...Alhamdulillah..."
 

 
 
Antara kelebihan vitamin-vitamin Set Sendi ini ialah:

 Advanced Joint Health Tablet 
Bertindak dengan pantas bagi menyokong sendi, menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan memastikan fungsi sendi sentiasa di dalam keadaan sihat

 Ostematrix 
Menguatkan tulang, melegakan kekejangan kaki, kebas-kebas dan sakit sendi.

Omega Guard
Mengurangkan radang sendi

Jika ada di kalangan ibu bapa kita yg alami masalah sendi yg serius, kita sebagai anak ambillah tindakan bijak membantu org tua kita untuk mengatasi masalah ini.. sedih kan bila insan tersayang menjadi kurang upaya tanpa kita berusaha membantu meringankan beban mereka...

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 
* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Tuesday, March 18, 2014

Kisah Selain Dari MH370

Kita baca ni pulak. Saya share dari group biz Shaklee Adik Beradik kami. Dia pun dapat dari group lain juga rasanya.

---------------------

 Pada suatu petang, seorang lelaki datang ke kedai gunting rambut untuk memendekkan rambutnya yang agak panjang dan tidak terurus. Seperti biasa, si penggunting rambut menyambut pelanggannya dengan mesra dan mempersilakannya duduk.

Sedang si penggunting rambut melakukan kerjanya, mulutnya tidak berhenti bercerita. Macam-macam dibualkan menyentuh isu semasa dan kehidupan harian. Tiba-tiba si penggunting rambut itu bertanya suatu soalan yang agak berat.

“Tuhan ni wujud ke?” tanya si penggunting rambut.

Lelaki tersebut terkejut dengan soalan tersebut. Belum pun sempat nak menjawab, si penggunting rambut menyambung percakapannya.

“Kalau Tuhan wujud kenapa dunia ni huru-hara, manusia saling berperang dan benci sesama manusia? Tuan tengoklah berita, di sana berperang di sini berperang. Asyik bergaduh sahaja di mana-mana…” adu si penggunting rambut.

“Lihat di negara kita, sana sini buang bayi. Kes bunuh pun selalu keluar di akhbar. Masalah sosial lagi. Rasuah lagi. Teruklah!” sambungnya lagi menyatakan kekesalan.

“Tuhan tu ada.” Jawab si lelaki itu singkat. Risau melihat semangat si penggunting rambut itu dengan gunting tajam di tangannya.

“Kalau betul Tuhan ada, kenapa DIA tak selesaikan semua masalah tu? Dan buat semuanya jadi aman sahaja? Kan senang!” ujar si penggunting rambut yang umurnya 40-an itu.

Selepas beberapa minit berlalu, sesi guntingan rambut pun selesai. Selesai membayar, si lelaki mengajak si tukang gunting melihat ke luar tingkap.
“Encik lihat tak lelaki-lelaki remaja di sana? Dan pakcik tua di seberang jalan tu yang sedang duduk tu?” tanya lelaki itu.

“Ya, saya nampak. Kenapa?” si penggunting rambut bertanya kembali.

“Lelaki remaja tu rambutnya panjang, nampak tak senonoh kan? Dan pakcik tua tu pula misainya tak terurus nampaknya. Setuju tak?” Lelaki itu meminta pandangan.

“Ya, betul. Saya setuju.” si penggunting rambut mengiyakan sambil mengangguk.

“Mereka jadi macam tu sebab tukang gunting rambut tiada kah?” tiba-tiba lelaki itu mengajukan soalan ‘istimewa’ kepada si penggunting rambut.

“Eh, tak. Bukan sebab tu. Ni saya ada ni.” Si penggunting rambut menafikan.

“Habis tu kenapa lelaki-lelaki remaja itu berambut panjang dan pakcik tua itu tidak tersusun misainya?” lelaki tersebut bertanya kembali.

“Tu sebab mereka tak datang jumpa saya. Kalau mereka datang jumpa saya tentu saya akan potong rambut remaja lelaki tu bagi elok. Dan pakcik tua tu pula saya akan trim misainya bagi kemas.” jawab si penggunting rambut.

“Ya, itulah jawapan kepada persoalan encik semasa encik memotong rambut saya tadi. Tuhan itu ada. Tidaklah bermakna berlakunya peperangan, pertelingkahan, jenayah, gejala sosial, rasuah di kalangan manusia itu adalah kerana Tuhan tidak ada. Masalah ini semua timbul kerana mereka semua tidak mahu ‘berjumpa’ dengan Tuhan.” kata lelaki itu.

Si penggunting rambut mendengar dengan teliti sambil mengerutkan dahinya. Berfikir agaknya.

“Mereka yang abaikan suruhan dan perintah Tuhan. Tuhan malah telah memberikan pedoman melalui RasulNYA dan juga melalui kitabNYA iaitu al-Quran. Malangnya, manusia memilih cara mereka sendiri. Mereka menjauhkan diri dari ALLAH. Jika manusia mendekatkan diri dengan ALLAH, tentulah keadaan manusia lebih baik dan sejahtera. Lebih kurang macam sayalah sekarang ni. Lebih handsome dari lelaki-lelaki remaja dan pakcik tua tu sebab saya jumpa encik untuk dirapikan rambut saya, hehe…”

“Betul jugak. Kenapa Tuan tak jelaskan pada saya semasa potong rambut tadi” Si penggunting rambut mengangguk setuju sambil bertanya.

“Oh bukan apa. Saya risau dengan gunting di tangan encik tu. Dibuatnya encik marah nanti, tak pasal-pasal saya kena nanti…hehe. Tapi, alhamdulillah encik tak marah, malah dapat menerima penjelasan saya” Jelas lelaki tersebut sambil ketawa kecil. Si penggunting rambut itu turut tertawa juga.

TAMAT

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484

Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 
 
Salam kasih sayang

Friday, March 14, 2014

Botol Susu Anak Tahan Berapa Lama?

Botol susu anak2 saya takde expired date. Sebab anak2 saya tak pakai botol susu  :)




Aien dah nak masuk 6 tahun, dia minum 'MILO' -- nama panggilan untuk susu + vico + meal shakes + madu dalam cawan sejak umur 2 tahun. Sebelum2 tu ada la dia pakai botol masa saya masih bekerja.

Anieq pulak mana ada perkataan "botol susu" dalam kamus hidup dia sebab 24/7 direct feeding kat breastaurant ummi yg sangat lazat ni sejak lahir dulu. Hehe.. sekarang umur nak masuk 2 tahun 4 bulan dan masih breastaurant original inilah botol susu feveret dia ;)

Bagi anda yg mempunyai anak-anak yg masih menyusu botol, jom saya kongsikan info ni:

Pernah tak terfikir botol susu yang kita pakai untuk anak2 kita berapa lama jangka hayat dia? Atau ingat boleh pakai botol tu sampai bila2..? sampai dah tak boleh guna.
Bila baca pasal jangka hayat botol susu barulah sedar bertapa BAHAYAnya botol susu yang dah pakai LEBIH DARI 3 BULAN!! tambah lagi yang ada calar kat bahagian dalam botol.. kesan calar ni akan mengeluarkan toksid dan membahyakan anak kita... Kalau yang BPA Free tu pun bleh tahan 6 bulan je..apatah lagi yang lain-lain tu...

Bisfenol A (Bisphenol A) -- BPA
Ketahui apa itu apa itu Bisfenol A (BPA), bahayanya terhadap keluarga anda (bayi terutamanya) dan cara mengelakkan atau mengurangkan pendedahan terhadap BPA.

Bisfenol A (BPA) adalah bahan kimia yang terdapat dalam plastik polikarbonat (polycarbonate) dan resin epoksi. Plastik polikarbonat yang jernih dan tahan lasak ini digunakan dalam pelbagai produk pengguna antaranya botol susu bayi, botol air mineral, bekas makanan dan juga dalam teether bayi. Resin epoksi pula digunakan untuk menyaluti lapisan dalam hampir semua makanan dan minuman dalam tin.

Kesan Terhadap Kesihatan:

BPA dari produk mengandungi bahan berbahaya ini dapat melarut resap ke dalam makanan atau minuman dan seterusnya memasuki badan. Dos Bisfenol A yang rendah sekalipun dalam badan manusia boleh disalah anggap sebagai estrogen. Estrogen adalah hormon yang mengawal perkembangan otak, sistem peranakan dan pertumbuhan janin. Keadaan ini boleh memberi kesan negatif terhadap kesihatan.

Janin dalam kandungan (ibu hamil jaga pemakanan anda) dan bayi adalah golongan yang paling berisiko jika terdedah dengan BPA ini kerana ia dikatakan mempengaruhi pembentukan otak dan perangai bayi.

Banyak kajian mengaitkan BPA dengan pelbagai masalah lain seperti baligh awal, kanser payudara, kanser prostat, penyakit jantung, obesiti dan kencing manis. Malah, ia juga dikatakan boleh menyongsangkan ciri-ciri jantina seseorang dan merosakkan kromosom.

Faktor Pengaruhi Larut Resap BPA ke dalam Makanan:

Terdapat beberapa faktor yang menyebabkan larut resap ini berlaku dengan lebih banyak. Antaranya, kepanasan (api dan matahari), calar dan pendedahan terhadap sesetengah bahan kimia (termasuk sabun pencuci).

Pengkaji dari University of Cincinnati melaporkan, pendedahan terhadap air menggelegak menyebabkan botol polikarbonat melepaskan bisfenol A (BPA) sehingga 55 kali ganda lebih cepat berbanding ia terdedah kepada air sejuk atau air suam (air kosong).

Tip Mengelakkan BPA:

Anda mungkin sukar untuk mengelakkan secara mutlak penggunaan produk yang mengandungi BPA ini, tetapi anda dapat mengurangkannya dengan mengamalkan langkah-langkah berikut:

Jangan panaskan makanan atau minuman dalam plastik polikarbonat sama ada menggunakan ketuhar gelombang mikro atau pun direbus.

Kurangkan pengambilan makanan dalam tin, pilih yang segar atau sejuk beku. Jika mahu yang segera, pilih dalam botol kaca. Seboleh mungkin, gunakan bekas makanan daripada porselin, kaca atau keluli tahan karat terutamanya untuk makanan atau minuman panas.

Berikan permainan yang selamat untuk anak anda. Lihat kod plastik di bawah permainan. Kod 7 adalah polikarbonat (elakkan juga kod 3 kerana ia mengandungi toksin).

Jika mahu membungkus sup atau air panas dari penjual makanan, bawa bekas makanan atau minuman anda sendiri.

Jangan membiarkan air di dalam botol air mineral terjemur di dalam kereta, dan kemudian meminumnya.

Tips Elak BPA pada botol susu anak anda:

Gunakan botol susu daripada KACA atau STANLESS STEEL (tahan lama dan xperlu risau tentang BPA). Atau boleh juga gunakan botol plastik yang bebas BPA (tapi perlu tukar dlm masa 3 bulan atau paling lama 6 bulan). Elakkan menggunakan botol polikarbonat.

Jika anda menggunakan juga botol polikarbonat, pastikan ia tidak dijemur, tidak dipanaskan dan tidak dimasukkan air panas menggelegak ke dalamnya.

Elakkan calar dengan menggunakan berus yang lembut daripada plastik dan span, bukan berus daripada dawai untuk membasuh botol susu bayi.

Gunakan sabun yang sesuai untuk mencuci botol anak anda.

Kredit: Baby Comel


 Keselamatan diri kita adan anak-anak adalah yg paling utama!
 

Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee!

Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Thursday, March 13, 2014

Strok Beransur Pulih Dengan Vivix Shaklee!

Jeng jeng jeng... (ikut gaya Anieq bercakap bila nak tunjukkan sesuatu kat ummi ;P)

Siapakah gerangannya abang yg membelakangkan kamera hp saya ni? Ni masa kat kelas Concorde KLIA hari Sabtu lepas. Abang Rosli ni sedang menceritakan pengalaman beliau yg pernah kena strok namun dgn kuasa ALLAH pulih seperti biasa hanya lepas sebulan mengamalkan vitamin2 Shaklee!

Alhamdulillah beliau kini mampu bergerak dan melalui kehidupan seperti biasa. Saya ni haritu duduk kat sebelah dia..so tu yg tak dpt nak amik gambar dia dari depan. Takkan nak panggil dia pandang saya pulak kan.. hehe..


 
Lepas sesi sharing tu barulah saya dapat amik gambar dari depan. Abg Rosli pun malu la kan.. peminat nak amik gambar ;) Sebelah tu ialah isterinya yg setia menemani di saat suka dan duka.
 
 

Saya sempat bertanyakan vitamin apa yg Abg Rosli amik utk pulihkan stroknya. Abg Rosli cuma amalkan VIVIX, Garlic dan Omega Guard.  Syukurlah lepas sebulan je beliau pulih sepenuhnya dan dapat menjalankan rutin harian macam biasa. Menurut Abg Rosli lagi, lepas je kena strok cepat2 isteri bagi makan vitamin2 ni.. tanpa melengah2kan masa. Mungkin inilah salah satu sebab beliau cepat pulih!

Nantikan entry berikutnya saya sharekan kebaikan ketiga2 vitamin ni utk masalah strok.

Daaa.....

--------------

Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Gunakan ID saya di bawah.

Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 
* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Wednesday, March 12, 2014

Doa Untuk MH370




Hari ni masuk hari ke-5 kes pesawat MH370 hilang tiba-tiba..




"Ya Allah, sesungguhnya yg di langit dan dibumi ini milikMU..apa yg berlaku adalah ketentuanMU.. Kami mohon kasih sayangMU ya robbi , berilah kekuatan dan ketabahan kepada semua ahli keluarga penumpang2 MH370 yang sedang dalam Kesedihan dan kedukacitaan.. Berikanlah sebarang tanda utk pesawat itu ditemui dan mudahkan lah untuk menemuinya .. Hanya padaMU kami menyerah dan hanya padaMU kami mohon pertolongan.. Aamin"

Panjang2kan lah doa ini .. Sebab kita tak tahu antara mereka yg membaca dan mengaminkan doa ini mungkin orang itu doanya yg paling makbul ..

-------------------

Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda mengenai Shaklee, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 
* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Tuesday, March 11, 2014

Pasport Baru Saya!

Saya ni baru pertama kali buat pasport. Maklumlah tak pernah nak ke luar negara pun sebelum ni. Naik kapal terbang pun sebelum2 ni pergi merentasi Laut China Selatan je.. Tahun ni memanggil-manggil pulak saya untuk ke satu tempat yg saya dah lama impikan nak pergi. Lagipun insha allah kami akan ke US jugak bulan 8 ni hehe.. So, saya akan terbang jauh sikit dari Malaysia. Maka itu, kena la saya buat pasport ni. Kang tak lepas lak nak naik kapal terbang ;P


Pasport pertama saya sepanjang hidup dah dekat nak umur 34 tahun ni ;)

En Billy pun kena renew dia punya yg dah lama expired. Kami buat 5 tahun punya, kena bayar RM300. Alang2 nak pergi international trip Shaklee tiap2 tahun kan.. buat la terus 5 tahun ;)

Sekarang dah tak payah nak amik gambar kat kedai. Pergi je Jabatan Imigresen, bawak IC original dan copy (kalau anak bawah 12 thn bwk surat beranak ori dan copy serta mak dia/penjaga punya IC ori dan copy). Sampai sana, amik nombor dan tunggulah nombor dipanggil. Bagi semua keperluan tadi dan sedia cantik2 utk gambar kita diambil. Sekejap je sebenarnya proses dia tapi memandangkan hari kami datang tu Imigresen baru mulakan sistem online, so sistem dia 'hang' lama la jugak..

Nasib baik Anieq dapat kawan ni, Balkis anak kacukan Malaysia - Nigeria.. kalau tak silap ayah dia org sana. So takdela dia ke'boring'an menunggu lama2.. Cantik rambut Akis :)
 

Dua-dua peramah walaupun bahasa berbeza. Balkis cakap omputeh, Anieq cakap Melayu ;)
 
Si kecik berdua ni sibuk main ball getah. Suara diorg je dah riuh dalam tu. Nasib baik makcik2 dan pakcik2 Imigresen Kajang ni sporting tak marah budak2 main jerit-jerit.
 

Nampak abang pakai baju kuning tu? Tersenyum-senyum dia amik gambar. Macam korang jugak la kalau nampak kamera kan.. kan.. hehe
 
Sementara menunggu nak amik pasport yg dah siap, kami masuk bilik penyusuan ni. Anieq biasalah, tak kira kat mana asalkan dapat nenen dan tidur sekejap bila dah penat main hehe.. Bagus betul Imigresen ni. Betul2 support Penyusuan Susu Ibu :)
 
 
 
 
Ni lah pasport pertama saya yg canggih nampaknya :) Ke saya yg baru first time nak ada pasport jakun tengok pasport sendiri hehe. Gambar hitam putih je. Yg penting kena senyum barulah nampak
gambar tu 'hidup' :)
 



Alhamdulillah selesai bab pasport. Lepas ni ada bab lain pulak kena uruskan. Semoga Allah permudahkan semua urusan kami dan anda semua. Aamiin...


Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Beli dengan menggunakan ID saya di bawah.

Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 
* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Thursday, March 6, 2014

Kaki Alergi dan Keberkesanan ESP ~ MESTI BACA!

Bulan ni kan ada sesuatu tentang ESP.. maka saya pun kenalah rajin sharing pasal kebaikan ESP ni supaya ramai lagi org di luar sana yg tahu tentang bestnya ESP Shaklee ni. Bukan saya saja2 nak gossip ye TAPI realiti!

Meh kita baca lagi sharing pasal ESP yg memang HOT ni:




[ Testimoni ESP] oleh Nad Dhia:

Kaki allergic. Tambah2 lagi bila salah makan. Makin teruk & gatal sangat..
Jadi pada Bulan Ramadhan konsisten minum ESP utk energy booster..
Until now still go on ngan esp....
Baru perasan kaki yg allergic da sembuh tau. Sekarang TAK MAKAN & XSAPU Ubat & Cream allergic. 


♥♥♥♥♥ ESP "

Keberkesanan ESP terbukti!!!



Jom tengok gambarnya, betul ke terbukti berkesan?


Memang berkesan kan?!

Berapa lama Nadia amik masa untuk pulihkan kakinya?




Seronoknya Nad Dhia. Dah boleh say Good Bye dah kat macam-macam jenis krim sapu alergi, ubat dan sebagainya.

Selalu sangat pengguna Shaklee alami kesan yg tak dijangka. Yelah, macam Nad Dhia ni kan minum ESP utk tenaga masa bulan puasa tapi dapat pulak bonus magic tiba2 kakinya sembuh! Tak ke jimat sangat2 dengan Shaklee ni :)

So, anda bila lagi nak try ESP? Sungguh tak tipu.. produk baik dah siap diselidik oleh pakar, tak perlu kita nak susah-susah selidik sendiri dan ragu-ragu lagi. Mudah sangat :)

Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Beli dengan  menggunakan ID saya di bawah.

Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 
* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Sunday, March 2, 2014

Menarik bulan ini!



FREE 1 botol dgn setiap 6 botol ESP
FREE MEMBERSHIP dengan setiap 6 botol ESP
FREE CASH (BONUS) bernilai RM35 dengan setiap 6 botol ESP


♡ == HANYA DALAM BULAN MAC 2014! ==♡


Kongsikan banyak kebaikan ESP yg HOT ini di SINI

Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Beli dengan harga ahli, gunakan ID saya di bawah.

 Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Sms / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Sensitif Tau Nak Sebut Nama Dia!

Dulu namanya Energizing Soy Protein. Bila kita dah asyik sebut2 ESP sampai beribu2 dan puluh ribu kali, maklumlah.. kan HOT ITEM ni.. jadi Law of Attraction pulak! Terus Shaklee tukar namanya jadi ESP Soy Protein Isolate Powder atau nama glamernya ESP 

Produk yg tersangat glamer!
  

KEBAIKAN ESP UNTUK:

1. Orang yang ingin kekal sihat.
2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
3. Kanak-kanak bersekolah
4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak --- sebagai milk booster TERBAIK!
5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
7. Ahli sukan dan bina badan
8. Soy Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat serta inginkan kulit yang cantik

 
 *~ Cepat ambil peluang BULAN INI SAHAJA! ~*

FREE 1 botol dgn setiap 6 botol ESP
FREE MEMBERSHIP dengan setiap 6 botol ESP
FREE CASH (BONUS) bernilai RM35 dengan setiap 6 botol ESP
Best kan? Menarik, tertarik, ESP memang da bommm!!!

Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Beli dengan harga ahli, gunakan ID saya di bawah.

 Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Sms / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 
 
* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...