Tuesday, April 29, 2014

Tips Amalan Murah Rezeki

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيْم

Menarik penulisan ni. Saya suka nak share kat sini.

TAZKIRAH PAGI INI UNTUK RENUNGAN BERSAMA.

NAK MURAH RIZQI.....



قُلْ إِنَّ رَبِّي يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَن يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَيَقْدِرُ لَهُ وَمَا أَنفَقْتُم مِّن شَيْءٍ فَهُوَ يُخْلِفُهُ وَهُوَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ

Katakanlah (wahai Muhammad): "Sesungguhnya Tuhanku memewahkan rezeki bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya di antara hamba-hamba-Nya, dan Ia juga yang menyempitkan baginya; dan apa sahaja yang kamu dermakan maka Allah akan menggantikannya; dan Dia lah jua sebaik-baik Pemberi rezeki". (QS. As-Saba' : 39)

PENCERAHAN :
Semua orang mahukan rezeki yang murah, melimpah-ruah dan berkat. Istilah 'mahukan' samalah dengan istilah hendak, ingin dan seumpamanya. Memang semua orang nak tetapi persoalannya ialah berapa ramai yang sanggup memberi. Contoh sedekah, sedekah adalah salah satu cara memurahkan rezeki kita. Kalau kita nak RM10,000,00 beranikah kita sedekah RM1,000.00 ? Amacam?

Sebenarnya semakin banyak yang kita keluarkan dijalan Allah semakin banyak yang Allah SWT akan beri kepada kita balik. Kena yakin, tapi harus diingat tak semestinya Allah akan bagi balik dalam bentuk RM juga. Mungkin Allah akan beri dalam bentuk yang lain pula tanpa kita sedari seperti ketenangan, kesihatan, anak yang pintar dan soleh, keluarga yang sakinah dan macam-macam lagi yang sebenarnya nilaiannya lebih tinggi daripada yang kita jangkakan. Contoh 'ketenangan', ada tak ketenangan dijual dimana-mana?

Tapi kalau kita kedekut, bakhil, Allah akan bagi balasan juga dalam bentuk lain pula atau Allah akan tarik rezeki (ambil balik) dari kita dalam keadaan tanpa kita sedari. Contohnya, kesakitan, kereta rosak, paip sinki yang selalu bocor dan macam-macam lagi yang perlukan kos yang tinggi untuk pembaikannya. Atau dalam bentuk yang lain seperti tiada sakinah dalam rumahtangga, keluarga yang berantakan dan seumpamanya.

Terdapat amalan-amalan yang boleh menjadi sebab Allah melimpahi hamba-Nya dengan keluasan rezeki dan rasa kaya dengan pemberian-Nya. Di antaranya ialah;

1) Beribadah Kpd Allah.

“Wahai anak Adam, sempatkanlah untuk menyembah-Ku maka Aku akan membuat hatimu kaya dan menutup kefakiranmu. Jika tidak melakukannya maka Aku akan penuhi tanganmu dengan kesibukan dan Aku tidak menutup kefakiranmu.” (HR: Ahmad, Tirmizi, Ibnu Majah)

2) Banyak Beristighfar.

“Barang siapa memperbanyak istighfar maka Allah SWT akan menghapuskan segala kedukaannya, menyelesaikan segala masalahnya dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka.” (HR: Ahmad, Abu Daud, An-Nasa'i)

3) Jauhi Dosa.

Sabda Rasulullah SAW : “… dan seorang lelaki akan diharamkan baginya rezeki kerana dosa yang dibuatnya.”
(HR: at-Tirmizi)

4) Mengingati Allah.

“...(iaitu) orang-orang beriman dan hati mereka menjadi tenteram dengan mengingati Allah. Ingatlah, hanya dengan mengingati Allah hati menjadi tenteram.”
(Surah Ar-Ra’d, ayat 28)

5) Berbakti Kepada Ibu bapa.

“Siapa berbakti kepada ibu bapanya maka kebahagiaanlah buatnya dan Allah akan memanjangkan umurnya.” (HR: Abu Ya’ala, at-Tabrani, al-Asybahani)

6) Mendoakan Ibu bapa.

“Apabila hamba itu meninggalkan berdoa kepada kedua orang tuanya nescaya terputuslah rezeki (Allah) daripadanya.” (HR: al-Hakim dan ad-Dailami)

6) Menolong Orang Yang Lemah.

Sabda Rasulullah SAW : “Tidaklah kamu diberi pertolongan dan diberi rezeki melainkan kerana orang-orang lemah di kalangan kamu.” (HR: Bukhari)

7) Penuhi Hajat Orang Lain.

“Siapa yang menunaikan hajat saudaranya maka Allah akan menunaikan hajatnya…” (HR: Muslim)

8) Menjalin silaturrahim.

Rasulullah SAW bersabda : “Barang siapa ingin dilapangkan rezekinya dan dilambatkan ajalnya maka hendaklah dia menghubungi sanak-saudaranya.”
(HR: Bukhari)

9) Bersedekah.

“Hai Zubair, ketahuilah bahawa kunci rezeki hamba itu ditentang Arasy, yang dikirim oleh Allah azza wajalla kepada setiap hamba sekadar nafkahnya. Maka siapa yang membanyakkan pemberian kepada orang lain, nescaya Allah membanyakkan baginya. Dan siapa yang menyedikitkan, nescaya Allah menyedikitkan baginya.”
(HR: ad-Daruquthni dari Anas r.a.)

10) Solat Dhuha.

“Wahai anak Adam, jangan sekali-kali engkau malas mengerjakan empat rakaat pada waktu permulaan siang (solat Dhuha), nanti pasti akan Aku cukupkan keperluanmu pada petang harinya.” (HR: al-Hakim)

11) Bersyukur.

"Demi sesungguhnya, jika kamu bersyukur, nescaya Aku tambahi nikmat-Ku kepadamu, dan demi sesungguhnya jika kamu kufur, sesungguhnya azab-Ku amat keras."
(QS. Ibrahim, ayat 7)

12) Mengamalkan Zikir dan Bacaan Ayat Quran Tertentu.

Salah satu nama Allah, al-Fattah (Maha Membukakan) dikatakan dapat menjadi sebab dibukakan pintu rezeki jika diwiridkan selalu; misalnya dibaca “Ya Allah ya Fattah” berulang-ulang, diiringi doa: “Ya Allah, bukalah hati kami untuk mengenali-Mu, bukalah pintu rahmat dan keampunan-Mu, ya Fattah ya 'Alim.”

Membaca dua ayat terakhir surah at-Taubah (ayat 128-129) jika dibaca secara konsisten tujuh kali setiap kali lepas solat, dikatakan boleh menjadi sebab Allah lapangkan kehidupan dan murahkan rezeki. Ada juga hadis menyebut, siapa amalkan baca surah al-Waqi’ah setiap malam, dia akan terhindar dari kepapaan.

13) Bertawakal Kepada Allah SWT.

Firman Allah SWT: “Barang siapa bertawakal kepada Allah, nescaya Allah mencukupkan (keperluannya) .” (QS. at-Thalaq, ayat 3)

Nabi SAW bersabda: “Seandainya kamu bertawakal kepada Allah dengan sebenar benar tawakal, nescaya kamu diberi rezeki seperti burung diberi rezeki, ia pagi hari lapar dan petang hari telah kenyang.”
(HR: Ahmad, at-Tirmizi, Ibnu Majah)

KESIMPULAN :
Begitu juga dengan banyak berselawat, buat kebajikan banyak-banyak, berpagi-pagian mencari rezeki, sentiasa berwuduk, Solat Sunat Tahajjud, berdoa dan berikhtiar sehabisnya. Kesemua yang disebut di atas adalah amalan-amalan yang membawa kepada takwa. Dengan takwa, Allah akan beri “jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkan) , dan memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya.” (QS. at-Talaq, ayat 2-3).

Wallahu a'lam .
Wassalam.

Monday, April 28, 2014

Musim Bunga di Malaysia

Ni gambar-gambar yg saya amik dari group fb dan whatsapp. Sangat cantik sebab tu saya nak simpan jadikan kenangan. Entah bila dapat tengok lagi..sungguh indah ciptaan Allah...






Semua ni kat Malaysia. Tu yang saya sangat teruja! Orang kata 'jakun' hehehe..

Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Semua Orang Nak, Korang?

ESP merupakan produk "HOT SELLER" di Shaklee... kenapa???
 
 

SEBAB...

ESP sesuai untuk:-

1. Orang yang ingin kekal sihat..
2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
3. Kanak-kanak bersekolah
4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak
5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
7. Ahli sukan dan bina badan
8. Soy Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat serta inginkan kulit yang cantik

~ Lagi cerita BEST tentang ESP di sini ~

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Nak cuba?

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah

untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Sunday, April 27, 2014

Try tips dan menjadi!

SMS dari customer shaklee GBS:

"Salam kak... saya dah try tips akak tu...memang menjadik la :D
susu tambah banyak dan pekat ...
alhamdulillah... thanks yer.. ni saya nak order set E plus vit E..nanti bagi tau total price yer...Lin"

Mesej ni dari Azlina antara mereka yang dah cuba tips terbaru dari kami! So jangan ketinggalan untuk dapatkan tips ini dari pengedar Shaklee anda. Ianya hak esklusif anda ! Bagi yang baru mengenali Shaklee, jom dapatkan Shaklee bersama tips yang HOT sekarang ini!

Jika anda sedang melalui saat genting dan susu merundum, jom cuba tips ini. Dapatkan dari pengedar Shaklee anda.
      
Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.


ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Saturday, April 26, 2014

Shaklee Bukan Sekadar Vitamin Untuk Ibu Menyusu Tau! ~ Tengok Kulit Fiza Ni :)

Terima kasih Kak Yati utk perkongsian ini :)

Testimoni SET D + GLA (Puan Syafiza Othman) :

"Assalamualaikum.. Kak Yati.. Hari ni fiza nk bg testimoni..ehehe..

Alhamdulillah dh 25 hari Fiza mkn Set D + GLA ni.. Bersyukur sgt2.. Sebelum ni asyik jaga luaran je..Fiza mengalami parut pembawakan baby yang sangat teruk.. Muka jadi gatal2 dan meninggalkan parut yang sangat hodoh.. :(..Sebelum ni dh macam2 produk kecantikan dr yg murah sehinggakan... yang mahal tapi takde perubahan pun.. Segala treatment la apa la semua dah try tp x de perubahan yg habis duit je..

Fiza sangat2 bersyukur kepada Allah S.W.T kerana membuka pintu hati Fiza untuk mencuba vitamin Shaklee ni di saat Fiza hampir2 tak percaya pada segala macam produk kecantikan ni..Sebelum ni fiza ada jugak ambik Tab X..

Seminggu je makan SET D ni dh ada orang tanya Fiza.."Eh,pakai produk apa sekarang??" Nampak sgt kan muka Fiza sebelum ni sgt2 teruk.. Sedih sgt tau bila orang tanya mcm tu.. huhu..haritu family Fiza dating rumah Fiza.. Mak dan kakak pun tanya benda yang sama.. Ye la sebelum ni asyik tukar produk je.. Hubby pun cakap lps ni jangan tukar2 produk dh.. Makan vitamin je.. =) Sangat2 gembira dan bersyukur sangat2 kerana mendapat sokongan dari suami..

Alhamdulillah dgn disiplin dan minum air yang banyak Fiza dh nampak perubahan pada wajah Fiza.. suka sangat2.."

Boleh tengok perubahan pada kulit muka Fiza sebelum dan selepas mengamalkan vitamin2 Shaklee:



Best kan? :)

Jika anda pun nak kulit cantik macam Fiza, boleh hubungi saya di 012-679 0484 atau emailkan ke elila80@yahoo.com atau FB saya : Jannatul Fadilah untuk dapatkan vitamin2 Shaklee anda. Dapatkan konsultansi PERCUMA dan TERBAIK dari saya dgn setiap pembelian dari blog buahatikusayang!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Salam kasih sayang :)

Friday, April 25, 2014

Vitamin Penyusuan: Boleh Cadangkan Set Penyusuan Mana Yang Sesuai Untuk Saya?

Menjawab kepada persoalan tersebut, saya berikan ringkasan seperti di bawah ini:


* Set B - basic bf set

Set B ialah untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata.

Siapa yg perlukan Set B?

1. Ibu yang tiada masalah penyusuan. Bermakna setiap kali pam/ perah hasilnya melebihi 3oz.
2. Ibu yang mahu memperkayakan nutrisi susuibu.
3. Ibu yang sihat dan mahu kekalkan kesihatan.


Apa yang ada dalam set B ?

Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai perangsang demi membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.

* Set E

Set E lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.

Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix.

Siapa yang perlu set ini?

1. Ibu yang sering keletihan melampau.
2. Ibu yang alah dengan susu lembu.
3. Ibu yang ada masalah kekurangan kalsium.
4. Ibu yang stress dengan kerja seharian.
5. Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS.


Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.

* Set 3M

Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix.

Ia menjadi set PALING LARIS. Siapa yang disarankan mendapatkan set ini?

1. Ibu kepada bayi kembar
2. Ibu yang ingin melakukan induce lactation atau yang mahu menyambung semula penyusuan yang terhenti @ relaktasi.
3. Ibu yang nak kumpul stok.
4. Ibu yang mempunyai masalah berat badan anak tidak meningkat tetapi berat badan ibu makin bertambah.
5. Ibu yang mempunyai masalah hasil perahan lambat atau kurang 1oz digalakkan ikhtiar set ini.


Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

*Set Eu Four Pack

Terdiri daripada Vitalea, B complex, Vitamin C dan Ostematrix.

Set ini disarankan kepada:

1. Ibu yang mengandung dan mampu meneruskan penyusuan susuibu.
2. Ibu yang keletihan.
3. Ibu yang anaknya mempunyai yang alah pada herba.
4. Ibu yang sering mengalami masalah sakit belakang dan cramp.


Setiap set mempunyai aturan makan yang berbeza. Maka kami menyediakan konsultasi untuk pengambilan makan dan panduan jadual pam bagi memudahkan ibu-ibu.

Pilihan terbaik untuk anda dan si manja terletak di tangan anda....



Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Nakkan tips lain?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Thursday, April 24, 2014

Apa Yang Best Tu?

Izian Yan kata:


Best kan... :)

 GLA Complex memang best! 



Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Nak tau lebih lanjut?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

GLA Complex ~ Hanya 1 Vitamin Untuk Banyak Kebaikan!

 GLA Complex best! 


Kenapa GLA best?


* Mengandungi vitamin E
* Menstabilkan keadaan hormon di dalam tubuh badan kita.
* Juga membantu membakar lemak di dalam salur darah.
* Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung.
* Mengawal kencing manis
* Mengawal darah tinggi.
* Mengawal kolesterol
* Bagus untuk fungsi saraf.


Hanya 1 vitamin untuk banyak kebaikan!

Aien kata dah besar nanti dia pun nak amik GLA Complex untuk kecantikan... nama pun perempuan kan :)


Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Konsultasi disertakan untuk mereka yang mendapatkan produk dari saya sahaja.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Nak tau lebih lanjut?

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Wednesday, April 23, 2014

Keledek Goreng Untuk Minum Petang

Petang ni terajin pulak nak habiskan keledek yg dibeli sejak 2 minggu lepas. Ingatkan dah habis, rupanya ada lagi. Dah bertunas berdaun dah keledek tu haha.. sebelum jadi pokok baiklah saya rajinkan diri setakat potong nipis2 pastu bancuh tepung, celup-celup dan goreng.

Layan je la ye hehe..

p/s: sila abaikan kualiku yg cantik itu. Itu menandakan diriku rajin memasak dan menyental kuali hehe ;)


Sedang digoreng

Keledek dah siap goreng. Sedia untuk dimakan. Goreng sampai kaler dia coklat-coklat sikit sedap.. rangup!




Sekejap dah licin!


Memasak bukan tugas isteri. Tapi betapa besarnya pahala kita sebagai ibu dan isteri bila suami dan anak-anak makan masakan kita.. kan?


Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Tuesday, April 22, 2014

Pemilik Tulang Rusukku.. Terima Kasih Suami!

Majlis bersejarah pada tahun 2007

Pagi-pagi mengimbas kenangan lalu masa baru diijabkabulkan.. ewah.. saje nak bangkitkan detik-detik manis baru kawin dulu. Bulan depan, genaplah 7 tahun usia perkahwinan kami :) Rasa kejap je padahal banyak sangat kenangan pahit manis yg dah pun kami sama-sama lalui...

Bertuah sungguh dijodohkan dengan si dia.. dah la handsome (sila kembang ye hahaha!), tinggi lampai yg memang menjadi idamanku sebab daku kan kecil molek dan ditambah lagi dengan sikap dia, dah tentulah memenuhi kriteria pilihan.

Sungguh sangat bertuah kerana memiliki suami yg sangat2 memberi sokongan dalam apa jua yg saya lakukan lebih-lebih lagi dalam bisnes Shaklee ni. Alahai.. ayat skemanya! Perlu skema sebab perlu serius :P

Terima kasih suami tercinta sebab dari awal saya ber Shaklee, dia sangat menyokong siap hantarkan pergi seminar atau apa-apa perjumpaan geng biz kami di seluruh Malaysia. Bila dah hantar memang patutlah dia yg tolong jagakan anak2 kami yg riang ria cergas berlari-lari keliling dewan masa berlangsung seminar sementara saya boleh fokus menuntut ilmu. 


Projek MB Kuantan, Mac 2014

En Billy yg menjadi tulang belakang hingga saya berada di tahap sekarang, dan paling best bila dia offer diri untuk bersama-sama jalankan bisnes Shaklee kami dari rumah. "Besar tapak tangan, nyiru saya tadahkan". Semakin mudahlah saya nak bisnes bila ada suami yg setia menemani di sisi. Kalau dulu saya terkejar2 sorang-sorang nak amik Aien balik sekolah, nak hantar dan amik Aien dari kelas Kumon, nak COD Shaklee, nak packing untuk pos order semuanya saya buat sendiri tapi sekarang dah ada yg membantu.. terima kasih tulang rusukku...

Terharu kan bila suami sendiri menyuarakan rasa hati dia kat fb:



Malah saya sendiri rasa bangga dapat bawa suami berjalan2 trip 1st class walaupun saya hanya bekerja dari rumah. Siapa sangka? Bangga tak sebagai isteri yg duduk di rumah tapi mampu nak bawa suami makan angin ke oversea? Tak perlu nak harapkan suami yg belanja. Kita juga boleh!

Kami nak sangat jadi macam upline Shaklee kami.. kaya dan berjaya di dunia, kaya dan berjaya di akhirat.. insha Allah.

Ni lah family bonda (upline) kami, Kak Norita dan Abang Naquib (Masters N2) serta anak-anak, Addin dan Nasa.

Happy Family

Bawah ni bonda (upline) kami bersama nenda (super upline) kami yg juga ibu bapa mertua Kak N, Uncle Hj Hussain dan Auntie Hjh Salwa.




Ni pula moyang Shaklee kami, Master Hj Roslan dan Grand Master yang juga asal usul keturunan Shaklee kami, Master Fredie Lee yg sangat berjaya dalam Shaklee. Buat anak-anak dan keturunan Shaklee kami, belajarlah mengenali asal usul Shaklee korang ye :)




Siapa yg tak nak hidup senang dari sekarang kan? Bahagiakan anak-anak dan keluarga. Tak perlu menunggu hari tua untuk merasa senang.

Kami sedang menuju puncak bersama-sama mereka! Jom semua anak-anak Shaklee saya, kita kejar sebelum terlambat!!


Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.


ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Dapat diskaun tak?



Banyak pertanyaan yg saya dapat daripada bakal pelanggan, bertanyakan tentang diskaun harga vitamin-vitamin Shaklee ni.

Nak beli vitamin-vitamin Shaklee dengan harga ahli? Memang ada harga diskaun hingga 25% untuk anda :) Jom sertai kami dalam Shaklee dan mula untuk ubah hidup anda kepada yg lebih baik!

Bagaimana nak mula? Klik DI SINI

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah

untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Sunday, April 20, 2014

Testimoni Gembira ~ Hamil Dengan Set Kesuburan Shaklee!

Updated!

Kali ni saya nak kongsikan pengalaman manis Farah Diyana yg telah berjaya hamil dengan pengambilan konsisten selama 2 bulan Set Kesuburan Shaklee! Eh...jap jap! Shaklee ada Set Kesuburan ke??

Ada... :) Alhamdulillah dan tahniah buat rakan kita ni :)


Nilah set yg saya katakan tu. Dalam Euphoria, kami labelkan ia sebagai Set D (set kesuburan/kecantikan kulit):

Vitamin C


Bantu proses sintesis hormon-hormon kritikal yang berkaitan dengan seks dan kesuburan seperti androgen, estrogen dan progesterone

B-Complex


Memberi tenaga, perasaan tenang dan no stress

Vit E dan Selenium


Terkenal sebagai “vitamin seks”. Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembetukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA dan DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian dan menyuburkan organ reproduksi lelaki dan wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel dan duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka supplement Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

Sebagai tambahan, boleh ambil zinc untuk kesuburan serta kesihatan telur dan sperma suami isteri.


Supplement hanyalah sebahagian daripada usaha kita sahaja. Taraf kesihatan anda suami isteri turut menjadi faktor utama kesuburan. Rezeki pastinya dari Allah yang Maha Esa.

credit to rahsiavitamin.com

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Nak cuba?

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah

untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Saturday, April 19, 2014

Doa Di Pagi Hari


Ya Allah,

sesungguhnya aku memohon kepadaMu kebaikan hari ini, kemenangannya, pertolongannya, cahayanya, keberkatannya, dan petunjuknya. Dan aku memohon perlindunganMu dari kejahatan yang ada didalamnya dan kejahatan yang ada sesudahnya.

Amin.. amin.. amin...... Ya Rabbal Alamin......

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah

untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Friday, April 18, 2014

Doa Diberi Kekayaan Berupa Harta


Bismillahirrahmanirrahim...

Ya Allah Tuhanku Yg Maha Kaya dan Maha Terpuji
Tuhan Yg Menakdirkan dan Yg Maha Mengembalikan
Yg Maha Kasihan dan Maha Kasih Sayang
Berilah Aku Kekayaan Harta Yg Engkau Halalkan Bukan Yg Engkau Haramkan
Berilah Aku Kelebihan Dari Yg Lain Dengan Berkat Kurnia-Mu...

Amin.. amin...amin......Ya Rabbal Alamin.......

* Digalakkan kita untuk kaya dengan niat mudah menunaikan ibadah haji dan membantu umat Islam lain dengan cara meyediakan peluang pekerjaan dan menunaikan zakat.

Sebab tu saya nak jadi kaya!

Anda nak?

Saya adalah pengedar sah Shaklee anda. Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia. Dapatkan konsultasi dengan setiap pembelian daripada saya.

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah

untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

Thursday, April 17, 2014

Kekurangan Kalsium Dari Dalam Kandungan Punca Gigi Anak Rosak

Cerita dua tahun lepas.

Masa tu kat rumah ibu, mertua saya. Kebetulan pulak ada sekali ibu saudara dan sepupu En. Billy yg saja datang berziarah adik beradik.

Lepas makan malam, kitorang pun berborak2 sikit kat dapur. Sambil borak sambil ibu cerita pasal anak2... biasalah, seorang ibu mesti tak lepas nak kongsikan cerita pasal anak2 kan... bila cerita pasal anak, ceritalah sekali sampai ke cucu. Terkeluar cerita pasal salah sorang cucu ibu saudara ni yg bermasalah gigi reput/rapuh. Umur dia sebaya Aien.


Mulanya saya ingatkan dia saja malas nak gosok gigi, apatah lagi budak-budak kan suka sangat makan gula-gula dan makanan yg manis-manis. So, saya tak hairan bila gigi dia jadi rosak macamtu. Rosak habis gigi dia. Sampai kalau Aien malas nak gosok gigi, saya jadikan dia sebagai bahan untuk menakut-nakutkan Aien.

Kalau tak paksa gosok gigi, takdelah Aien dapat gigi macam ni kan? :)


Tapi bila dah bercerita macam tu, saya pun menyampuklah. Saya kata, "dia tidur tak nak gosok gigi ke sampai jadi macam tu?"

Diorang menidakkan, cuma katanya gigi dia rapuh. Kurang kalsium sejak dalam perut. Diorang kata mama dia memang tak minum susu langsung atau makan pil kalsium sepanjang 9 bulan mengandungkan dia. Kenapa pulak? Tanya saya. Diorang geleng kepala je...... Jangan nanti gigi kekal pun sama rapuh sudah!

Jadi, keperluan kalsium pada peringkat sekarang ni yg perlu mama dia titik beratkan. Kalau tak, habis gigi kekal pun akan alami nasib yg sama nanti.

Tulah risikonya bila kita sebagai ibu yg mengandung buat sambil lewa keperluan vitamin dan mineral harian sepanjang tempoh kehamilan. Buat ibu-ibu hamil di luar sana, jika anda tak lalu nak minum susu masa mengandung ni, ambillah Ostematrix. Ia pil kalsium magnesium yg cukup lengkap untuk keperluan ibu hamil dan bayi yg sedang dikandung. Tak perlu bersusah payah nak bancuh2 susu semua. Telan je, mudah sangat masuk ke tekak. Ostematrix ni salah satu vitamin dalam Set Kehamilan Shaklee.


Kita sedia maklum kan... masa mengandung nilah banyak zat yg kita makan disalurkan ke bayi dlm perut. Hinggakan kita sendiri akan terasa kekurangan zat tersebut dalam diri kita. Silap2, gigi kita turut alami masalah yg sama. Bukan je gigi, malah tulang dan rambut akan terkesan sama. Saya pernah kongsikan kisah kawan Akak Nor yg alami masalah gigi masa hamil hingga mengakibatkan kematian! Moga kita cepat sedar dan tak berlaku pada diri kita dan orang2 terdekat.....

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Nak cuba?

OSTEMATRIX: KALSIUM MAGNESIUM BESERTA VITAMIN D
ESP PELBAGAI KHASIAT! KLIK SINI :)


Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 
  
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

 Salam kasih sayang

Kembali Dengan ESP Untuk Badan Yang Kekal Cergas!

Dapatkan at least sebotol untuk anda dan keluarga :) Hubungi je saya utk order!

Bak kata seorang pengguna:


Disokong oleh pengguna-pengguna lain :)



Nak cuba?

ESP PELBAGAI KHASIAT! KLIK SINI :)


Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Set Bersalin Shaklee ~ Berpantang Dengan Vitamin :)

Nak berpantang tapi tak yakin dengan jamu? Apa kata kali ni berpantang dengan vitamin2 Shaklee :)

Badan kuat, susu banyak, baby tak banyak ragam. Berpantang tapi tak macam baru lepas bersalin, malah dapat pujian suami dan keluarga.

Rasai pengalaman berpantang yg best dengan set bersalin Shaklee. Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan ♥

Nak berpantang, biarlah best kan... :) macam ira ni....






Boleh kongsi kat sini untuk pengalaman ibu-ibu lain.

Tak cuba tak tau, bila dah cuba rasa bahagia je nak rekomen kat orang.. kan ira ;)

Nak cuba?

ESP YANG PELBAGAI KHASIAT! KLIK SINI :)


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

 Salam kasih sayang

Protin ~ Makanan Asas Sel

Saya rajin nak kongsikan kebaikan ESP sebagai sumber protin terbaik kita. Asyik-asyik cerita pasal ESP je kan? Hehe... sorry lah ye tapi sebab saya yakin masih ramai yg tak tau, maka perlu lah saya update lagi pasal ESP :)



Takpe... banyak membaca, luas ilmu. Ilmu tu tak rugi bila kita timba malah ia akan terus berkembang jika kita kongsikan dengan orang ramai.

Mungkin ramai yang tak tahu, yang 25% daripada BADAN diperbuat daripada PROTEIN. Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot adalah berasal daripada protein. Percaya atau tidak, itulah kenyataannya.

Saya ringkaskan macam ni. Struktur dalam badan manusia dibina daripada susunan di bawah.

SEL ----> TISU ----> ORGAN ----> SISTEM

* Struktur badan kita terdiri daripada SEL.
* Kemudian sel-sel akan membentuk tisu-tisu.
* Seterusnya tisu-tisu akan membentuk organ dan
* Organ-organ akan membentuk system.

Disebabkan itu, badan kita SANGAT memerlukan PROTEIN. Kenapa? Sebabnya PROTEIN adalah makanan utama sel. SEL yang sihat dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat. Sebab tu setiap hari, anda makan lauk-lauk yang mengandungi sumber protein kan??Seperti ayam, daging, telur, ikan, kekacang dan banyak lagi..

TAPI…

TAHUKAH ANDA PROTEIN SANGAT MUDAH TERMUSNAH apabila dikenakan SUHU yang TINGGI?

Contohnya anda goreng ikan. Berapa banyak PROTEIN yang tinggal? Anda tak tahu kan??

Ambillah ESP iaitu sumber PROTEIN yang lebih berkualiti. Semestinya ESP mematuhi kriteria pemilihan soya yang sentiasa SELAMAT, sentiasa BERKESAN dan sentiasa MESRA ALAM.

RAMAI YANG DAH RASA KEBAIKAN DAN BETAPA BESTNYA SELEPAS AMBIL ESP SECARA KONSISTEN SELAMA 3-4 MINGGU. Mereka kata kulit makin licin la, kulit makin lembut, parut jerawat makin pudar, rambut dah kurang gugur, susu makin banyak dan macam-macam lagi.

So, nak cuba? DAH CUBA BARU JATUH CINTA!! PASTI ANDA PUAS HATI!! Pasti BERBALOI-BALOI ...

Credit

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 

* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

WAHM & WAHD ~ Impian Kami Direalisasikan...

Mungkin ramai yg dah tahu saya serta suami, En Billy sekarang buat Shaklee full time. Kami sayangkan bisnes ni dan sentiasa berdoa agar dapat mengikuti jejak langkah upline kami merangkap pengasas Euphoria Shaklee yg menghampiri gelaran JUTAWAN MUSLIM / MUSLIMAH (mungkin dah bergelar, dan tak dihebahkan... low profile kan kak N dan abg N....).

Beliau sentiasa mengingatkan kami anak-anak didiknya agar berniaga dengan cara yg betul.

"Berniaga dengan cara yang baik dan jujur nescaya ALLAH sentiasa bersama kita."

Selalu menasihatkan kami agar berdoa jika rasa hampa...

"Ya ALLAH berikan aku keredhaan Mu dan gantikan aku dengan yang lebih baik."

Dan paling penting, selalu mengingatkan kami agar tidak membunuh rakan niaga sendiri...

"Sesungguhnya yang merosakkan harga dan nilai berjual itu adalah musuh ALLAH. Nescaya ALLAH akan berikan mereka kerisauan tak menentu dan sibuk dengan urusan dunia semata2."

Nauzubillahi minzalik!

Nasihatnya lagi;

Orang yang buat salah takkan kekal lama. Mari kita balik pada fitrah, berniaga dengan adil dan baik. Semoga apa yang kita lakukan bervisi dan tidak menyimpang dari matlamat sebenar kita berniaga...

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
 
Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 


* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Wednesday, April 16, 2014

Vitamin Mata: Carotomax Yang BEST!

Best sangat ke?? Hehehe... Jomla baca :

"Salam warga GBS...
Nak share dkt cni...xcited sgt nie... Actully, sa mmg rabun jauh n selalu kuar air mata nie... klu x silap since dr form 2 lg...pny la menderita...klu ke mana2 pn kena bawa sapu tgn..kjp2 lap mata yg berair nie...bila jumpa kwn2..asyik tny dgn saya...kenapa nangis...byg kn dr sekolah sehingga la skrg...anak da 3 nie...huhu, pny la stress tau...pegi hospital pn hny diberi ubat titis dkt mata...ok kjp jak...da hbs ubt tu...dtg semula mata berair tu... but, now...hepi sgt2 bila da berkenalan dgn shaklee n try amik Corotamax....sa baru mkn smlm n tadi pagi sebiji...so, amazing...dlm tempoh yg x smpi pn 2 ari...mata da x berair da..spec pn da tak pakai nie...klu dulu, mata cepat letih aja...apa lagi klu time kerja...dr pagi smpi ptg asyik menghadap komputer kn...mata jd ny cpt letih nie...jadi ny mcm mata garfield da...tp, skrg still fresh aja smpi ke mlm...hehehehe... Thankful sgt2 bila d perkenalkan dgn Shaklee yg sgt best nie... next time nak try produk shaklee yg lain plk...
"

Ni la vitamin untuk mata tu.. :)




Nak try boleh cari saya:

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan  pm FB : Jannatul Fadilah 
  
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Tips Ajar Anak Kecil Solat

Petang ahad lepas, kami singgahlah solat Asar kat Masjid Sg Ramal Luar. Ni sebab kes catuan air kat Seri Kembangan tempat kelas anak biz kami berlangsung.. takde air nak amik wudhuk so terpaksalah cari kawasan yg 'berair'.

Sampai kat masjid, Ummi layan Aien, Babah layan Anieq. Fair and square lah kan :) Lepas amik wudhuk, dari jauh saya nampak Anieq baiknye dia duduk solat diam2 dengan babah. Bila nampak je Kak Long dia, terus berkejaran lari kat Kak Long. Lepas ummi cakap nak solat dengan Kak Long, terus dia masuk saf solat balik dengan babah.

Dari sebalik langsir tempat solat wanita, saya intailah anak bujang ni solat. Khusyuk dia sujud tertonggeng2 hehe.. Ummi pun jadi mamarazzi la.. apa lagi!

Tu dia! Tengok la mata dia pandang mana :)

Anieq 2 tahun 5 bulan solat jemaah dengan babah.

Bahagialah kami sebagai ibu bapa bila anak kecil macam mereka ni mudah diajak untuk solat. Tapi tengok keadaan juga. Time mood nak main je keje memang payah sikit. Ni time mood dia ok, ikut je la apa kita buat.

Tips nak ajar anak kecil solat nanti saya share kat entry lagi satu ye ;) Yo yo oo je tajuk kan hehe..

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 


* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Monday, April 14, 2014

Penyakit Triple A ~ Rawat Ia Dengan Vitamin!

Perkongsian daripada Afzan Malek  dalam group customer SHAKLEE GBS kami :) Semuanya kuasa ALLAH namun kita sebagai hamba-Nya memang patut berusaha. Selebihnya ALLAH yg Maha Menyembuhkan...


*********

"Assalamualaikum. ..

Bila duk baca testimoni org baru teringat nak share..


Ni ayah saya akhir thn lps kena attack kali ke 3..tau sakit ape??? Kalau org medical dgr semue geleng kepala sbb ayh sy ni pesakit Triple A. Asyik kuar msk spital sampai hospital pun dh reject sbb dh xde treatmnt yg nk dibuat. Nk operate hosp ckp 80 / 20 sbb dh 70thn. Kt hospital dh bg ubat thn sakit yg paling kuat sampai lalok la kata org merapu ckp sekali mana xnye bg morfin(dadah yg plg kuat utk thn skt). Dipendekkan cite ayah sy discharge hampir 3 -4 minggu jgk tak bermaya..

Lps tu dgn izin allah mengilhamkan sy utk cuba bg omega + ostematrix utk lawaskn pembuangan najis lepas tu sy tambah Coqhealth sbb sy baca bgus utk arteri yg tersumbat..kini dh hampir 4bln ayah teruskan mkn alhamdulillah dgn izin allah dh blh drive sendiri n dah blh main ngan cucu2 kembali mcm biasa walaupun blum pulih 100%..yg lucunye berita terbaru doc minta utk operate blk sbb nampak ayah dh sihat emm mane mau dh nk operate sbb dulu doc pun dh reject.

Syukur sgt dgn izin Allah pertemukan saya dgn SHAKLEE.

Mungkin ramai yg belum tahu apa penyakit Triple A atau AAA ni. Afzan ada share kat sini:

 
Untuk info lengkap boleh baca kat SINI atau google je berkaitan Triple A disease.

Suka kan baca :) Saya pun tumpang gembira tau Afzan dengan perubahan ayah awak.

Jika anda pun ada ibu bapa atau kenalan2 yg ada masalah kesihatan, boleh try vitamin2 Shaklee. Ini adalah salah satu usaha merawat walaupun ia bukan ubat untuk menyembuhkan. Namun jika sembuh itu adalah rezeki dan bonus!

Cakap pasal bonus, ehhh.. tadi bonus Shaklee dah masyukk lah! hehe tiba2 je :p

Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 


* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Friday, April 11, 2014

Vitamin Kesuburan ~ Bagaimana Ia Membantu Kita?

Gerammm je tengok baby kan?


Ni gambar saya dengan Aien masa baru lahir tahun 2008. Syukur Alhamdulillah rezeki kami suami isteri dikurniakan zuriat awal lepas berkahwin.

Bila kita merancang nak ada zuriat sendiri, sangat perlu untuk kita menentukan tahap kesuburan kita dan pasangan. Lebih2 lagi bila dah lama berkahwin tapi belum ada apa2 tanda untuk menimang anak.

Saya terbaca blog Dr Zubaidi ni, beliau mengupas isu masalah kesuburan di kalangan pasangan muda. Menurut entri tersebut, bagi seseorang wanita, dia dikatakan bermasalah kesuburan bila:

* berumur di bawah 35 tahun dan belum pernah hamil setelah 12 bulan berkahwin tanpa menggunakan alat pencegah kehamilan, atau

* berumur 35 tahun ke atas dan belum pernah hamil setelah 6 bulan berkahwin.

Boleh baca selanjutnya kat blog beliau pasal masalah kesuburan ni.

Apa yg saya nak kongsikan ialah fungsi Set Kesuburan Shaklee dalam membantu mengatasi masalah kesuburan setiap pasangan.

1-Energizing Soy Protein (ESP)



Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain. ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.

2-GLA Complex



Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti, yang juga dikenali sebagai “Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)”.

Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah dan likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

3- B Complex



Paling penting untuk elak kemurungan (anti-stress) dan menstabilkan hormon. B Complex juga memberikan kecergasan dan tenaga. Selain itu, Vitamin B Complex Shaklee sangat istimewa kerana ianya turut mengandungi Folic acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormone yg sangat penting untuk kesuburan.

4- Zinc Complex



Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone untuk kehidupan seksual yg baik, bantu kekalkan paras testosteron yang bersesuaian, bantu kekalkan jumlah sperma, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum.

Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat. Wanita pula memerlukan zinc untuk ovulasi.

5- Vitamin E



Vitamin E membantu menghasilkan sperma dengan lebih banyak, memperbaiki kualiti dan membantu pergerakan sperma, meningkatkan paras testosterone dalam badan, meningkatkan daya tumpuan dan mengelakkan mati pucuk.


Sharing info dari FB dan blog

Rasulullah saw ada memberikan beberapa tips untuk mendapat zuriat:


Bolehlah kita amalkan tips ini dalam usaha untuk mendapatkan zuriat selain amalkan pengambilan Vitamin2 Kesuburan Shaklee :) Istighfar dan sedekah sebanyak2nya.. Insha Allah hajat kita dimakbulkan...

Wallahua'lam

Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 


* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...