Friday, April 11, 2014

Vitamin Kesuburan ~ Bagaimana Ia Membantu Kita?

Gerammm je tengok baby kan?


Ni gambar saya dengan Aien masa baru lahir tahun 2008. Syukur Alhamdulillah rezeki kami suami isteri dikurniakan zuriat awal lepas berkahwin.

Bila kita merancang nak ada zuriat sendiri, sangat perlu untuk kita menentukan tahap kesuburan kita dan pasangan. Lebih2 lagi bila dah lama berkahwin tapi belum ada apa2 tanda untuk menimang anak.

Saya terbaca blog Dr Zubaidi ni, beliau mengupas isu masalah kesuburan di kalangan pasangan muda. Menurut entri tersebut, bagi seseorang wanita, dia dikatakan bermasalah kesuburan bila:

* berumur di bawah 35 tahun dan belum pernah hamil setelah 12 bulan berkahwin tanpa menggunakan alat pencegah kehamilan, atau

* berumur 35 tahun ke atas dan belum pernah hamil setelah 6 bulan berkahwin.

Boleh baca selanjutnya kat blog beliau pasal masalah kesuburan ni.

Apa yg saya nak kongsikan ialah fungsi Set Kesuburan Shaklee dalam membantu mengatasi masalah kesuburan setiap pasangan.

1-Energizing Soy Protein (ESP)



Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain. ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.

2-GLA Complex



Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti, yang juga dikenali sebagai “Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)”.

Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah dan likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

3- B Complex



Paling penting untuk elak kemurungan (anti-stress) dan menstabilkan hormon. B Complex juga memberikan kecergasan dan tenaga. Selain itu, Vitamin B Complex Shaklee sangat istimewa kerana ianya turut mengandungi Folic acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormone yg sangat penting untuk kesuburan.

4- Zinc Complex



Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone untuk kehidupan seksual yg baik, bantu kekalkan paras testosteron yang bersesuaian, bantu kekalkan jumlah sperma, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum.

Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat. Wanita pula memerlukan zinc untuk ovulasi.

5- Vitamin E



Vitamin E membantu menghasilkan sperma dengan lebih banyak, memperbaiki kualiti dan membantu pergerakan sperma, meningkatkan paras testosterone dalam badan, meningkatkan daya tumpuan dan mengelakkan mati pucuk.


Sharing info dari FB dan blog

Rasulullah saw ada memberikan beberapa tips untuk mendapat zuriat:


Bolehlah kita amalkan tips ini dalam usaha untuk mendapatkan zuriat selain amalkan pengambilan Vitamin2 Kesuburan Shaklee :) Istighfar dan sedekah sebanyak2nya.. Insha Allah hajat kita dimakbulkan...

Wallahua'lam

Rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 


* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...