Wednesday, May 7, 2014

Pengambilan Set BF beri kesan kepada ibu & anak :)

Walaupun masih ramai yang mengambil set BF (breastfeeding) untuk membanyakkan susu badan, namun saya sangat gembira kerana ada ramai juga yang mengambil keputusan untuk mengambil set ini sebagai langkah penjagaan kesihatan. Banyak email feedback saya terima dari pengguna set ini yang menyatakan mereka gembira walaupun hasil susu yang dipam tidaklah meningkat 4-5 kali ganda, namun perubahan ketara dirasai:
- Semakin bertenaga untuk menguruskan anak dan rumahtangga
- Tidak lagi mengantuk semasa memandu meskipun dalam perjalanan jauh
- Kulit kelihatan lebih licin dan cantik
- Berat badan
- Kawan2 menegur kerana nampak lebih ceria dan lebih muda
- Kurang merasai stress dan tekanan perasaan
- Tidur yang lebih lena
- Tidak lagi mengalami selesema yang kerap
- Tiada lagi masalah sembelit
- Tidak lagi mengalami sakit2 badan
- Dapat bangun tidur lebih awal
dan sebagainya.


Selain kesan terhadap penyusuan:
- Bayi menyusu sekejap, sudah kenyang
- Bayi tidak lagi bergayut lama-lama sehingga menyebabkan ibu sakit pinggang
- Berat bayi mengalami kenaikan yang memberangsangkan


Bagaimana? Menarik bukan?

Kerana itu saya selalu tekankan apabila seseorang pengguna set ini yang tidak mengalami perubahan dalam amaun susu yang dipam agar melihatnya dalam perspektif yang lebih luas – perubahan yang dialami oleh anak, dan perubahan yang dialami oleh diri beliau sendiri.

Pengalaman penyusuan pastinya lebih manis apabila ia memberi banyak faedah kepada ibu dan semestinya kepada bayi!

credit

Namun saya tekankan3 langkah ini sangat membantu dalam peningkatan penghasilan susuibu.

Vitamin hanya sebagai salah satu cara agar tubuh ibu sustained sihat dan bertenaga. Mempunyai mood yang baik dan boleh menangani stress dengan baik. Namun 3 perkara ini tidak boleh DIABAIKAN SAMA SEKALI iaitu :

1. Pastikan bayi disusukan sekerap mungkin dan bagi yang bekerjaya, pastikan anda membuat sesi perahan yang konsisten setiap 2-3 jam. Jangan tunggu sehingga payudara bengkak baru nak pam...konsep yang salah. Teruskan pam dengan kala yang sama dan berterusan.

2. Pengambilan air yang mencukupi iaitu 3 L sehari. Pastikan menyediakan botol minuman dengan indicator supaya senang mengetahui adakah keperluan 3L air dipenuhi untuk tempoh seharian.

3. Amalkan zikir dan mengaji setiap hari dan doa tanpa putus padaNYA kerana sesungguhnya rezeki ini datang dari ALLAH jua. Jadikan amalan harian.

Sebagai EXTRA BONUS, pembelian vitamin Set BF dari buahatikusayang akan menerima TIPS EKSLUSIF bagaimana pengambilan vitamin pada masa yang betul membantu mempercepatkan penghasilan susuibu. Namun konsep utama penyusuan perlulah dititikberatkan iaitu Pastikan bayi disusukan sekerap mungkin dan bagi yang bekerjaya, pastikan anda membuat sesi perahan yang konsisten setiap 2-3 jam. Jangan tunggu sehingga payudara bengkak baru nak pam...konsep yang salah. Teruskan pam dengan kala yang sama dan berterusan.   

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit
 Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya atau pengedar Shaklee yg terdekat dengan anda.

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

ID Shaklee: 852401
Call / Whatsapp: 012-679 0484
Email: elila80@yahoo.com
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

 Salam kasih sayang

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...