Wednesday, June 25, 2014

Beli Vitamin dapat DUIT!

Best bulan ni tau. Ada lebih kurang 5 hari setengah je lagi.

Siapa yang suka jaga kecantikan kulit, suka jaga kesihatan jantung, suka jaga hubungan intim suami isteri, suka cintan cintun, suka nak dapat duit lebih bulan-bulan.. suka bla.. bla.. bulan ni lah peluang korang nak dapatkan semua tu pada kadar untung yang best! Mana untungnya?? Meh baca sini:

Promosi Vitamin E bulan JUN 2014:

  PERCUMA 1 botol bila beli 6 botol (UNTUNG hingga RM149!)
 PERCUMA keahlian SHAKLEE yang BEST ini seumur hidup (UNTUNG RM75!)
  REBAT hingga RM30 (BONUS TUNAI pertama anda!)

Best ke tak best? Beli vitamin dapat duit! Sape yang nak bagi kita suka suki duit kan...

So pada korang yang selalu beli vitamin Shaklee, memang tak rugi daftar ahli. Bila cukup uv dalam sebulan, mesti dapat cash masuk akaun. Tak percaya? Meh baca ni, bak kata sorang mamat ni la..


 
 
Hahaha.. dia memang tak amik tahu pun uv berapa, sales berapa..yang dia tau dia beli vitamin bulan-bulan lepastu dapat duit! Dia ni adik bongsu saya, Mohd Solihen. Asalnya beli untuk makan sendiri. Alang-alang beli beratus-ratus RM sebulan kakak dia cadangkan daftar ahli. Boleh dapat cash bonus. Stok amik kat kakak dia ni la kan..uv biasalah akan bagi hujung bulan. Haritu dia bagitau ada duit masuk. Walau tak banyak pada dia RM25 tu tapi sape saje nak bagi kan ko beli vitamin kat farmasi pun tak dapat RM25 tau hehe..
Ni pulak sorang lagi yang happy bila dapat duit lepas beli vitamin Shaklee. Siap nak order lagi sebab dahla dapat vitamin, dapat lagi duit! Syok betul lah kan :)
 

 
 
 
Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan nak tahu cara? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitau details.
Pm FB / whatsapp: Jannatul Fadilah 012-679 0484
 
#shakleekajang
#shakleekantanpermai
#shakleesemenyih
#shakleecheras
#WAHM
#5angka
Salam kasih sayang  ♡
 

Monday, June 23, 2014

Blogku Berwajah Baru!

Agaknya ada ke korang yang baca blog saya ni perasan.. blog saya makin cantik sekarang :p hehe... inilah hasil masuk campur si buahatikusayang En Billy ku yang tercinta sebab dia kata bohsan lah blog saya yang lama tu.. ni la blog lama saya. Sejak bila tah tak pernah tukar. Lupa dah bila last tukar back ground semua...
 
 
 
 
Blog lama guna gambar si comel hensem boy ummi, Anieq Sufi yang tengah menyusu. Wajah terbaru blog saya pulak macam yang korang tengok sekarang ni.. meh tengok meh ;)
 
Cantik kan.. hehe pada saya memang la cantik sebab saya yang pilih. Warna back ground semua saya yang pilih sebab ni kan blog saya! Yang penting menarikss kan (perasan lagi!)
 
Gambar tu Aien Nur Sophea tengah berlari main ombak pantai. Ada edit sikit-sikit oleh En Billy. Letak tulisan etc... Untunglah ada orang nak tolong.. :)
 
 


Saya haritu bercadang nak upah orang untuk mencantikkan  blog ni. Tapi bila memikirkan risiko lain, maka kesudian si suami membantu godek-godek blog dan google macam-macam info amatlah saya hargai. Ok sangat dah ni pada saya. Asalkan apa yg saya nak kongsikan dengan korang semua sampai melalui blog saya yang biasa-biasa sahaja ni.. :)

Harap semua pembaca blog ni suka dengan penampilan baru blog saya. Semoga korang makin rajin nak share pelbagai  ilmu yang tak seberapa dari blog saya ni.

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah.
Pm FB / whatsapp: Jannatul Fadilah 012-679 0484
 
#shakleekajang
#shakleekantanpermai
#shakleesemenyih
#shakleecheras
#WAHM
#5angka
Salam kasih sayang  ♡

Wednesday, June 18, 2014

Bila makan dengan ilmu kesannya juga lebih baik

Seronok baca kisah customer nih. Jom layan..

"...Dulu makan Shaklee sbb menyusu... skrg makan Shaklee sbb nak baiki kualiti kesihatan,...dulu kurang yakin sekarang dah yakin. Dulu tak tahu ape2 pasal supplemen..sekarang dah mcm doktor.... dulu anti supplemen..sekarang pengguna tegar Shaklee.... dulu selalu sakit.. .sekarang sihat sejahtera... dulu layu kusam.. sekarang berseri2 dan makin segar bugar....dulu badan mcm dipam2..sekarang slim vogue gitu..dulu anak selalu demam..sekarang anak makin aktif makin pandai.....".

Mari kita baca cerita Ida.. yang pada awalnya makan hanya utk bykkan khasiat susu badan... tapi apa hasilnya sekarang?..BONUS BESAR?...

"Pada awalnya saya hanya ambil Ostematrix sebab risaukan susu badan kurang kalsium. Ni masa si abang masih baby. Dah habis sebotol baru terperasan yang sakit di tangan dah hilang. Sakit ni mula lepas bersalin sebab selalu tidur dengan position mengiring semasa menyusu. Nak angkat barang berat sikit.. sakit, nak pusing terlebih sikit.. sakit. Sakitnya di bahagian pergelangan tangan dan bahagian atas tangan. Bila dah hilang tu, kagum la jgk kan.

Kemudian bila mengandung anak no 2, saya nak tambah zat besi plk. Suka hati ja. Rasa2 kurang ni saya ambil ni, rasa kurang tu saya ambil yg tu plk. Hahaha... Then K ann cadangkan ambil set A kalau xsalah. Ada vita-lea yg ada multivitamin. Masa ni saya ambil kalsium jgk. Payah sungguh nak telan masa ni. Bila telan ja rasa nak terkeluar balik dan rasa pening. Saya pun kena penangan healing crisis campur morning sickness. K ann cadangkan minum byk air dan ambil sebelah malam instead of pagi. Bila dah tukar time, saya kerap lupa. wuhuu~~. Saya makan bila ingat ja dan dengan minuman berperisa. Tak kisah la janji dapat telan. Time tu sekali makan 9 biji pil, colorful ja.


 

Kenapa saya sanggup? Terpaksa sebenarnya. Demi keluarga.. Nak jaga anak sulung, baby dlm perut, suami lagi dan diri sendiri juga. Kalau dah lemah longlai ja, kesian org yg perlukan kudrat dan perhatian saya. Kesannya, sepanjang mengandung kali kedua, saya sihat dan bertenaga, alhamdulillah. Malah saya tetap teruskan penyusuan halfway dan berhenti sepenuhnya lagi sebulan nak due. Sebabnya, saya nak tidur lena sepanjang malam selama sebulan sebelum beranak. Hehe..

Syukur sangat walaupun tak amalkan set mengandung yg mahal dan well known, baby kedua tetap dilahirkan sihat, sempurna dan putih serlah. Masa berpantang pun, tangan dan punggung tak sakit langsung mcm kali pertama dulu.


 

Saya memang tak nak ambil alfalfa sebab susu dah cukup dan risau terlebih meriah plk nanti. Memandangkan badan saya sengal2 mcm berangin, saya cuba jugaklah alfalfa tu later on. Tak lama lepas tu, badan pun lega banyak berbanding ambil set b tanpa alfalfa. Kemudian baru saya perasan yg keputihan saya dah hilang. Wah wah wah.. Bonus besar ni. Syok habis saya dengan kesan yang tak disangka tu.

Bila bulan puasa pula, saya start ambil ESP regularly dengan vitamin2 lain semasa sahur sekadar persediaan untuk mengekalkan production susu. Bila raya tiba, jeng jeng jeng, ramai yg tegur badan saya banyak turun. Cikgu sekolah menengah, siap kata saya maintain ja dr dulu. Wahahaha!!! Kembang semangkuk la. Tu yang bertambah sayang dengan vitamin-vitamin Shaklee tu. Mahu taknya, banyak jasa tu. Anak no 2 saya pun dapat tempiasnya hasil penyusuan yg bernutrisi tinggi. Syukur alhamdulillah atas segala kurniaan dan bonus dariNya."

Tu dia! Kan saya dah cakap..  Bestnya berShaklee :)

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah.

Pm FB / whatsapp: Jannatul Fadilah 012-679 0484
 
#shakleekajang
#shakleekantanpermai
#shakleesemenyih
#shakleecheras
#WAHM
#5angka
Salam kasih sayang  ♡

Tuesday, June 17, 2014

Suami yang romantis...

Petikan daripada email yg saya dapat pagi ni:

Rasulullah SAW adalah contoh yang terbaik seorang suami yang mengamalkan sistem Poligami. Baginda romantik kepada kesemua isterinya. disebutkan satu
kisah pada suatu hari isteri-isteri baginda berkumpul dihadapan baginda lalu bertanya

"siapakah diantara mereka (isteri-isteri) baginda yang paling disayangi".

Rasulullah SAW hanya tersenyum lalu berkata,

"Saya akan beritahu kamu kemudian."

Selepas daripada pertemuan itu, Rasulullah telah memberikan setiap seorang daripada isteri-isteri baginda sebentuk cincin. Baginda berpesan supaya tidak memberitahu kepada isteri-isteri yang lain. Lalu suatu hari hari mereka berkumpul lagi dan bertanyakan soalan yang sama. Rasulullah SAW lalu menjawab

"Orang yang paling aku sayangi ialah yang kuberikan cincin kepadanya".

Isteri-isteri baginda tersenyum puas kerana menyangka hanya diri mereka sahaja yang mendapat cincin dan merasakan bahawa diri mereka tidak terasing.

Tidak ketinggalan amalan-amalan lain yang boleh dilakukan untuk mendapat suasana romantik ini Rasulullah SAW ada bersabda yang bermaksud:

"Apabila pasangan suami isteri berpegangan tangan, dosa-dosa akan keluar melalui celah-celah jari mereka"

Rasulullah SAW selalu berpegangan tangan dengan Aisyah ketika di dalam rumah. Baginda acap kali memotong kuku isterinya, mandi junub bersama, dan mengajak salah seorang dari isteri baginda pergi musafir (mengikut undian) untuk menambahkan lagi kasih sayang di antara mereka.

Inilah serba sedikit kisah romantik Rasulullah SAW agar dapat kita tauladani dan praktikkan dalam kehidupan berumahtangga. Pada suami-suami yang budiman selepas ini peganglah tangan isteri anda setiap waktu, setiap masa dan setiap saat begitu juga pada isteri-isteri solehah peganglah tangan suami anda bagi menghapuskan segala dosa-dosa.

Pada yang belum berumahtangga tu cepat-cepatlah mendirikan rumahtangga kerana dengan perkahwinan itu boleh menjamin anda kesyurga.

"Ya Allah cantikkanlah akhlak ku seperti mana cantiknya akhlak Rasulullah SAW, tenangkanlah hati ku bagai tenangnya air di tasik, dan serikanlah wajahku bagai bercahayanya bulan purnama di hari berserinya wajah orang-orang beriman..."

Aaaammmmmiiiiin Ya Rabbal 'Alamin/JM

Terkenang semasa dulu hehehe :)


 

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Bestnya berShaklee :)
Pm FB / whatsapp: Jannatul Fadilah 012-679 0484
 
#shakleekajang
#shakleekantanpermai
#shakleesemenyih
#shakleecheras
#WAHM
#5angka
Salam kasih sayang  ♡

Monday, June 16, 2014

Khas Untuk Penghidap Anemia (Kurang Darah)

Khas Untuk Penghidap Anemia (Kurang Darah) - Anemia atau biasa disebut kurang darah adalah keadaan yang mana darah memilki kekurangan sel darah merah atau hemoglobin. Hemoglobin ialah bahagian sel darah merah yang mengandungi zat besi. Keadaan ini menjejaskan pengaliran oksigen dalam tubuh menyebabkan kelesuan, kelelahan dan membuatkan pengidapnya kelihatan pucat.

Beberapa penyebab anemia:

* kemusnahan sel darah merah yang terlampau agresif – sel darah merah membentuk sel2 yang abnormal yang dipanggil sel sabit atau sel sickle
* kehilangan darah yang banyak – dari kemalangan, kecederaan, tumpah darah atau darah haid yang terlampau banyak
* badan yang kurang menghasilkan sel darah merah – badan yang kekurangan nutrisi

Kekurangan nutrisi yang menyebabkan anemia

* Zat besi
* Asid folik
* Vitamin B12

Satu cara untuk memastikan anda menghidap anemia ialah melalui ujian darah.

Anemia amat berbahaya kepada pengidap aterosklorosis, iaitu sejenis penyakit yang mana lemak terkumpul dalam arteri. Sudahlah darahnya kurang, yang ada pun tersekat pula. Ini meninggikan risiko terkena strok.

Apakah supplement yang boleh membantu?


Vita-Lea Iron Formula

Mengandungi zat besi yang membantu mereka yang menghadapi masalah kekurangan zat ini. Kebiasaannya mereka yang mengalami anemia jenis ini ialah dari kalangan kanak-kanak di bawah 2 tahun, remaja perempuan (yang sudah datang haid), wanita hamil dan warga emas.

Faktor yang menyebabkan kekurangan zat besi ialah kurangnya pengambilan zat besi dalam diet harian, atau badan kurang berupaya menyerap zat besi kerana diet yang tidak betul.



Vita-C 500mg Sustained Released

Vitamin C membantu tubuh menyerap zat besi. Kajian menunjukkan vitamin C membantu penyerapan zat besi sehingga 2 kali lebih banyak.

Vitamin C sustained released dilepaskan secara perlahan-lahan untuk membekalkan vitamin C yang secukupnya kepada tubuh. Ini kerana Vitamin C tidak dapat disimpan oleh tubuh. Tubuh manusia normal memerlukan 500mg
vitamun C setiap hari yang bersamaan dengan 7 biji oren.



B Complex

Asid folik membantu mengawal dan mengelakkan anemia yang disebabkan oleh kekurangan asid folik.

Vitamin B12 mengelakkan anemia yang disebabkan oleh kekurangan Vitamin B12.

Vitamin B5 dan B6 membantu dalam penghasilan sel darah merah.













Credit to Mommy Lyna

Dapatkan Set Optimum Health di atas bagi mengatasi atau mengelakkan anemia.

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Bestnya berShaklee :)
Pm FB / whatsapp: Jannatul Fadilah 012-679 0484
 
#shakleekajang
#shakleekantanpermai
#shakleesemenyih
#shakleecheras
#WAHM
#5angka
Salam kasih sayang  ♡

Rambut Terbaru Yang Gonjeng!

Inilah wajah terbaru Anieq Sufi dengan rambut gonjengnya! Hensem tak? hehe..


 
 
Lain rupa dia bila dah botak. Ada rambut lagi hensem rasanya... ;)
 
 
 
 
 
Mata bolat tak boleh diubah dah.. :) Apapun dua-dua Anieq hensem (sape lagi nak puji kalau bukan mak dia sendiri kan.. hahaha!)
 
Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Bestnya berShaklee :)

 
Pm FB / whatsapp: Jannatul Fadilah 012-679 0484

#shakleekajang
#shakleekantanpermai
#shakleesemenyih
#shakleecheras
#WAHM
#5angka
Salam kasih sayang  ♡

Friday, June 13, 2014

MACAM MANA CARA NAK TAMBAHKAN BERAT BADAN?

MACAM MANA CARA NAK TAMBAHKAN BERAT BADAN? - Asyik dapat testimoni mengurangkan berat badan je kan.. sesekali kita nak juga baca testimoni orang yang nak tambahkan berat badan.. ini mesej whatsapp yang saya terima daripada Shidah, pengguna Set Tambah Berat Badan/Set Gemuk. Berkesan ke set ni? Jom baca pengakuan Shidah:


 
 
Shidah belum timbang lagi berapa kenaikan beratnya sebab baru je 2 hari dia ambil set ni. Bila dah berselera dan kerap nak makan, tak mustahil berat badan pun akan bertambah.. atau dalam kata lain bertambah gemuk! ;) kita tunggu apa kata Shidah nanti. Lepas sebulan ok lah kan kalau nak tau berapa naik berat. Shidah, jangan lupa update akak ye! :)
 
Khas untuk anda yang teringin nak tambah berat badan, jom hubungi saya untuk tahu vitamin apa yang Shidah ambil serta TIPS HEBAT dan CARA untuk menambah berat secara semulajadi.
 
Jika anda mempunyai bajet khusus dan perlukan konsultasi saya, jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Best kan Shaklee :)
 
Pm FB / whatsapp: Jannatul Fadilah 012-679 0484

#shakleekajang
#shakleekantanpermai
#shakleesemenyih
#shakleecheras
#WAHM
#5angka
 
Salam kasih sayang  ♡



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...