Wednesday, October 15, 2014

SHAKLEE BISNES KEDAI RUNCIT?

Bisnes pilihan saya ialah SHAKLEE. Pilihan anda?
 
Sumber: Majalah Wanita, Jun 2014

MLM sering dikaitkan dengan meeting larut malam kerana diskusi yang tak pernah habis. Bagi mereka yang baru mengenali dunia ini pasti seronok kerana cabang di dalamnya sangat banyak.

Melalui salah satu buku penulisan tuan Razzi Armansur bertajuk Sistem MLM sendiri ada menghuraikan dalam bisnes MLM ada beberapa fasa yang perlu kita ketahui supaya tahu tindakan yang perlu diambil.

Saya tak nafikan bahawa bangsa Cina sangat ramai dalam dunia perniagaan tidak kurang dalam MLM. Mungkin kerana mereka dibesarkan dengan suasana berniaga sejak dari kecil lagi. Namun bagi bangsa Melayu jujurnya banyak perkara yang perlu kita belajar dan dalami terutama jika anda dibesarkan dalam dunia makan gaji.

Beberapa perkara ASAS untuk BERJAYA dalam bisnes MLM:

1) kenali produk dan cintai produk- bukan jual tanpa ilmu kerana tanpa ilmu kita sebenarnya tidak berlaku adil pada customer kita kerana kita hanya mementingkan duit semata-mata. Bisnes yang cerita pasal duit takkan kekal lama.Sumber: http://buahatikusayang.blogspot.com


2) kenali sistem perniagaan - untuk berkembang perlu tahu syarat dan keperluan dalam waktu yang sama kita terus mengembangkan sayap bisnes kita.

3) menjaga kredibiliti dan intergriti diri-  elakkan merosakkan bisnes dengan membeli pangkat dan merosakkan harga produk dengan menjual lebih rendah dari harga pasaran. 
4) Usaha dengan sabra dan jangan mengharap untuk terus naik dengan cepat. Hakikatnya bisnes yang naik dengan cepat akan jatuh dengan cepat juga. [Ini diterangkan dalam buku Tuan Razzi Armansur sendiri]

5) Terus menuntut ilmu dengan upline, sideline, downline dan pelbagaikan bahan bacaan untuk proses otak yang sihat.
Ramai orang serik nak join bisnes MLM disebabkan ada segelintir leader yang mengajar ahli kumpulannya membeli stok yang banyak  untuk kenaikan pangkat yang cepat dan akhirnya lambakan produk ini mengakibatkan kerugian yang sangat besar. Lebih teruk ada mereka yang menabur pasir dalam periuk orang lain dengan menjual lebih rendah dari harga pasaran kerana stok yang banyak.

Sebenarnya tanpa mereka sedar mereka telah menganiaya orang lain... namun ALLAH Maha Melihat dan Dia Maha Adil. Selagi kita jaga ALLAH, ALLAH akan jaga kita.

MLM itu sebenarnya indah.... we teach some to teach others and they will teach others  to teach others.

credit

~~~~~~~~~~~ HUBUNGI UNTUK ORDER ~~~~~~~~~~~~~

Call / sms / whatsapp 012-679 0484

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...