Friday, November 28, 2014

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: SELAMAT HARI LAHIR ANIEQ SUFI KE-3 :)

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: SELAMAT HARI LAHIR ANIEQ SUFI KE-3 :)
 
Cerita Rabu lepas 26/11/14...
 
Dari pagi sorang pun tak ingat birthday Anieq harini. Masa Aien tengah siapkan latihan Kumon pagi tu babah cakap dengan Kaklong, "harini birthday Adik". Ummi yang dari atas nak turun terdengar babah borak dengan anak-anak dia. Terus ummi ajak anak-anak menyanyi lagu birthday versi English / Melayu / Indonesia semua ada! Anak-anak saya ni pantang dengar lagu Happy Birthday.. mesti diorang menyanyi dengan penuh semangat!
 
Minggu ni kan mula cuti sekolah so Aien ada banyak masa lepas siapkan Kumon dia tadi. Aien pun pandai mintak kek untuk adik dia. Adik dia pulak jenis mengekor je apa orang cakap. Sebagai mak yang rajin, saya usaha luangkan masa untuk anak-anak saya main tepung pulak!
 
Proses mengacau tepung. Berebut-rebut ye!
 
 
Dah siap semua kita kukus je bancuhan kek tadi. Bila masak jadilah macam ni merekah sangat! Power hehehe.. saya ni jenis bukan pandai membaking tapi untuk makan sendiri boleh la.. so bila tanya kat Akak Nor kenapa dia merekah sampai macamtu sekali Akak Nor cakap mungkin terlebih baking powder ;)
 
 
 Siap buat topping semua.. disebabkan bahan-bahan untuk deco kek tu dah habis dikerjakan Aien dengan Anieq haritu, maka saya amik jalan mudah taburkan je Meal Shakes Shaklee kat atas coklat ganache. Macam kek Chocolate Indulgance Secret Recipe pulak nampaknya hehe.. Harum semerbaklah bau kek tu tak tertahan-tahan nak makan rasanya :) 

 
Ni la hasil kek buatan anak-anak yang dikasihi. Ummi tolong siapkan :)
 


Pastu macam biasalah kan.. bila dah ada kek mestilah ada acara potong memotong kek. Sambil menyanyi-nyanyi lagu Happy Birthday, sambil potong kek. Saja melayan anak-anak bagi diorang happy. Terasa berharga sangat detik-detik ini.. syukurlah saya bekerja kat rumah, ada masa nak sediakan apa yang anak-anak minta on the dot! Dalam masa sejam setengah kek pun siap sedia untuk dimakan :)



Sekejap je masa berlalu.. Anieq Sufi bin Fadzlishah membawa seribu rahmat dalam keluarga kami. Disebabkan anak-anak, saya ambil keputusan untuk berhenti kerja makan gaji. Disebabkan mereka juga saya terjebak makan vitamin-vitamin Shaklee dan seterusnya serius dalam bisnes Shaklee. Bukan saya sorang, En Billy pun sama!  Semua yang berlaku Allah dah tentukan hikmah-Nya.

Dan Anieq sendiri, rezeki dia ummi amalkan suplemen Shaklee masa berpantang dan menyusu, susu untuk dia terlebih supply. Alhamdulillah berjaya menyusu dengan susu ummi sejak hari pertama lahir sampai umur 2 tahun 6 bulan. Tanpa susu formula! Tanpa botol susu! 24/7 direct feeding.


 
Saya sendiri teruja tengok stok susu. Walaupun duduk rumah dan bagi anak direct feeding tapi masih ada rezeki untuk simpan stok susu yang melebihi permintaan Anieq masa tu.
 



Jom klik SINI untuk share cerita bersalinkan Anieq dan berpantang dengan Shaklee :)

Syukur.. nikmat mana lagi yang mahu kita dustakan?

Jangan lupa,
PROMO NOVEMBER 2014 ~ OMEGA GUARD BEST! 2 HARI SETENGAH LAGI!!


 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 

------------------

SAYA ADALAH PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA!

 
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Saya sedang mencari rakan niaga Shaklee di Miri, Sarawak, Sabah dan seluruh Borneo.

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang
Salam kasih sayang

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...