Saturday, May 30, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: RAHIM @ PERANAKAN JATUH? BAGAIMANA CARA UNTUK MENGESANNYA DARI AWAL

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: RAHIM @ PERANAKAN JATUH? BAGAIMANA CARA UNTUK MENGESANNYA DARI AWAL 

Mungkin normal bagi wanita yang pernah melahirkan untuk jatuh peranakan. Kadang-kadang anak dara pun boleh jatuh peranakan disebabkan nature of work mereka. Contohnya, pramugari dan atlet yang masih anak dara. Ini kerana pramugari perlu angkat barang berat di kabin dan atlet yang melompat-lompat ni senang jatuh peranakan mereka.

Peranakan jatuh yang lebih dikenali sebagai prolapse atau rahim turun boleh juga berlaku disebabkan kelemahan pada otot pelvik yang menampung kedudukan rahim atau jika ada tekanan tinggi dalam abdomen yang boleh menyebabkan rahim turun atau lebih teruk lagi berada di luar lubang faraj. Ia juga adalah antara punca utama susah nak hamil bagi sesetengah wanita.


Gambar ihsan google


Antara Simptom peranakan jatuh:

1. Rasa berat disekitar kawasan ari-ari. Rasa ada benda je ygan bergayut. Tak pun rasa ada benda nak terkeluar dekat area pembukaan faraj tu.

2. Senang terkencing bila bersin dan batuk. Tetapi jika wanita tu ada masalah lantai pelvik lemah pun boleh membuatkan dia terkencing masa batuk dan bersin juga

3. Kencing rasa tidak lawas. Even dah ke toilet. Tapi rasa macam ada je lagi air kencing nak keluar. Bila diteran tak ada apa yang keluar.

4. Senak bila bersama suami. Ini very obvious.

5. Sakit pinggang yang seperti sakit melingkar kawasan pinggang tungking dan ari-ari.

6. Waktu petang especially lepas asar rasa nak demam. Sejuk kaki dan tangan.

7. Peha dan betis rasa kebas-kebas.


Terdapat 2 cara Untuk Anda Kesan Peranakan/Rahim Jatuh

CARA KESAN PERANAKAN JATUH 1

KEDUDUKAN BARING

Letakkan ibu jari kita kat dalam pusat, sekiranya terasa macam ada nadi berdenyut-denyut memberi tanda peranakan kita berada di tempat yang betul. Tetapi sekiranya terasa dari bawah pusat bermakna tandanya perlu berurut untuk menaikkan semula bahagian peranakan ibu.

KEDUDUKAN MENCANGKUNG

Semasa memasukkan jari ke dalam ‘kilang’ dan cuba sentuh objek berbentuk bulat. Ia lembut dan seperti guli.

Sekiranya ibu dapat mencapainya dgn mudah, bermakna peranakan ibu sudah mula menggelongsor turun dari kedudukan sepatutnya. Untuk kepastian lagi, boleh ambil cermin dan tengok samada daging terkeluar.


CARA KESAN PERANAKAN JATUH 2

1. Baring lurus, jangan gunakan bantal.
2. Sapu minyak gamat / minyak serai / minyak kelapa / minyak kelapa dara pada perut dan atas tundun especially di bawah pusat.
3. Gosok minyak ke seluruh tempat perlahan-lahan.
4. Mulakan dengan urutan di sebelah kiri perut dan bawa ke tengah.
5. Urut sebelah kanan perut dan tarik ke tengah.
6. Bernafas seperti biasa. cuba tekan bahagian bawah pusat, betul-betul di atas tundun.
7. Kalau rasa sengal dan ada rasa benjolan kecil.. confirm… peranakan anda dan jatuh!!

~Jangan Tunggu Lagi. Untuk Kepastian Eloklah Anda Mendapatkan Rawatan Dari Pihak Yang Pakar. Sila Alert Wahai Wanita!!

Kredit: Cardova.net

Nak amalkan Shaklee boleh dapatkannya daripada saya dengan HARGA ISTIMEWA!

Jannatul Fadilah 012-679 084 ♡


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
 
Poslaju / Gdex / pengeposan ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.
 
Saya sedang mencari rakan niaga Shaklee di Miri, Sarawak, Sabah dan seluruh Borneo.
 
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee dan keahlian PERCUMA serta menjana pendapatan dengan Shaklee:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang

Salam kasih sayang

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...