Saturday, June 20, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: PUASA YANG BEST :)

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: PUASA YANG BEST :)

Puasa memang best tau sebenarnya. Bukan aje Aien yang baru nak masuk umur 7 tahun dan masih belajar berpuasa je yang rasa best. Saya yang dah dewasa ni pun masih rasa ke'best'an puasa tu. Ayat cover sikit walaupun sebenarnya nak guna perkataan 'TUA' tadi hehe ;)

Kalau budak-budak bestnya puasa ni sebab masa berbuka macam-macam dapat makan. Makanan dia kena sedap-sedap sebab nak menambat hati anak-anak ni untuk puasa penuh. Orang dewasa ni pulak bestnya dari segi lain. Setahun sekali je nak dapat pahala berganda-ganda dari biasa. Setahun sekali je nak buat solat terawih yang bermacam-macam ganjarannya Allah bagi. So kenalah rebut peluang tu betul-betul.

Bangun seawal pagi, tidur balik malamnya selewat pukul 12 atau 1pagi, agak-agak cukup ke keperluan zat harian yang saya ambil dari menu nasi dan lauk + sayur setiap pagi sahur?

Menjawab persoalan tu, saya tahu diri saya dan apa yang saya makan. Maka itu, saya pilih ambil suplemen di samping nasi berlauk yang saya amik pagi-pagi masa sahur. Suplemen tu semestinya yang terbaik dari Shaklee dan saya pilih Set Puasa macam gambar kat bawah ni.




Apa bestnya Set Puasa Shaklee ni dibandingkan dengan minuman yang biasa-biasa orang lain ambil untuk kekalkan tenaga sepanjang hari berpuasa? Saya pilih Shaklee atas banyak sebab. Walaupun tak bekerja berat, duduk rumah jual Shaklee online dan offline tapi rutin harian melayan anak-anak yang aktif macam Aien dan Anieq tu dan berkejar masa melayan customer serta lain-lain tugasan yang menunggu (saya bukan surirumah duduk je mengadap laptop 24jam ye!) maka saya terfikir bahawa kami juga kena ambil sesuatu sebagai tambahan kepada makanan asas yang kami dah ambil masa sahur tadi. Ok, apa yang ada dalam Set Puasa ni?

Set Puasa Shaklee ada 3 vitamin asas: Performance Drink, ESP dan Meal Shakes.

1. Performance Drink (PD)

Ujian klinikal dah dibuat ke atas Performance Drink (PD). Terbukti rumusan OptiCarb dalam PD akan menaikkan tenaga otot 6x ganda dari biasa. PD ada lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera. Best kan dapat tenaga segera sepanjang berpuasa? Patutla rasa best dan segar je :)

PD ni unik tau sebab dia ada komponen elektrolit dengan mineral penting untuk badan kita. Macam sel kering sel basah kan.. Masuk bab sains kejap nak? Meh saya terangkan sikit :)

Semua ni ada dalam PD: Sodium (Na+), Chloride (Cl+), Magnesium (Mg+), Kalsium(Ca2+) dan Potasium (K+). Ini yang bantu tubuh kita mengawal air supaya tak kering masa puasa dan ni yang baik untuk tindak balas saraf dan otot (sistem neuromotor). Tak payah dah nak risau kalau tak minum air kosong banyak-banyak. Faham kan? :)
 
Gambar kat bawah ni khasiat nutrisi yang terdapat dalam PD:



So ringkasnya PD ni membuatkan kita segar sepanjang hari berpuasa sebab:
* beri tenaga kepada otot dan sel dengan cepat
* gantikan air yang hilang sepanjang hari puasa
* imbang dan bekalkan elektrolit dalam badan
* kurangkan haus, halang nyah hidrat, lembapkan kulit, awet muda
* memelihara paras gula dalam darah (so gula kekal seharian puasa, tenaga berterusan akan terhasil)

Patutlah PD ni jadi hot product bila bulan puasa! 
 
2. ESP Soy Protein Isolate Powder (ESP)

Soya Non-GMO  yang digunakan dalam ESP ni juga berikan kita sumber tenaga segera dan bertahan lama. Sebab indeks glisemik (GI) dia rendah, cuma 39 je. Karbohidrat kalau GI dia rendah bermaksud dia pecahkan gula perlahan-lahan je dalam badan sambil tu dia bebaskan glukos untuk hasilkan tenaga. Masa puasa ni lah tenaga yang kekal lama kena ada sebab kita kan tak makan siang hari. Jadi, masa sahur tu siap sedia dengan ESP juga :) 
 
Gambar di bawah ni nutrisi dalam ESP:
 
 
 
Best kan banyak betul khasiatnya. ESP ni buatkan kita rasa kenyang lama dan juga boleh kurus! Tips dia boleh dapatkan daripada saya dengan setiap pembelian sebotol ESP dan Set Puasa ni ;)
 
 
3. Meal Shakes
 
Jika korang semua pembaca tetap blog saya ni, mesti dah tahu Meal Shakes ni vitamin untuk tambah selera makan atau dalam erti kata lain vitamin untuk gemuk!
 
Bukan kata minum je Meal Shakes ni kita akan jadi gemuk, cuma dia bantu naikkan selera makan kita di samping bagi rasa kenyang lama macam ESP tadi. Bau dia yang semerbak harum memang tak tahan tau! Bau dah sedap, rasa dia apatah lagi. Memang sangat sedap dan berkhasiat!
 
Apa khasiatnya Meal Shakes ni untuk seharian kita berpuasa?
 
* nutrisi lengkap sebab ada 24 jenis vitamin, mineral dan zat lain yang perlu
* bekalkan zat ke seluruh badan, jadi badan kita sihat dan bertenaga sampai waku berbuka. Kadang terlajak sampai tengah malam dan awal pagi pun masih segar bugar lagi macam saya sekarang ni. Dah pukul 2.14 pagi pun boleh tahan mata lagi. Kan puasa tu best!
 
Gambar bawah ni nutrisi dalam Meal Shakes:
 
 

 
 
Macam-macam ada! Sebab tu lah puasa ni best bila kita berpuasa tapi masih mampu membuat ibadah yang lain bila badan sihat, segar dan gembira :)

Nak amalkan Shaklee boleh dapatkannya daripada saya dengan HARGA ISTIMEWA!
 

Jannatul Fadilah 012-679 084 ♡

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Poslaju / Gdex / pengeposan ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Saya sedang mencari rakan niaga Shaklee di Miri, Sarawak, Sabah dan seluruh Borneo.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee dan keahlian PERCUMA serta menjana pendapatan dengan Shaklee:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang

Salam kasih sayang

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...