Saturday, September 26, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: ANAK-ANAK RAJIN, ANAK-ANAK SAYA! :)

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: ANAK-ANAK RAJIN, ANAK-ANAK SAYA! :)

PELUANG BESAR UNTUK ANDA JIKA JOIN AHLI SEKARANG!!!

~ Sila klik link INI untuk info selanjutnya ~

Musim cuti sekolah dah nak habis.. masa cuti yang tak berapa panjang ni kami ambil kesempatan untuk melatih anak-anak bijak cergas kami kerja-kerja rumah yang simple-simple. Sekurang-kurangnya diorang merasa bertanggungjawab membantu memastikan rumah diorang kemas dan teratur walaupun tak lama hehe.. maklumlah, bila cuti sekolah memang boleh kata tak sempat rumah nak kemas punyalah! Haha...

Malam bila tah saya tak ingat, Aien dengan Anieq mudahnya saya suruh tolong kemas meja makan dan basuh pinggan lepas dinner. Masa tu saya saja-saja cakap,

" Kaklong, tolong letak pinggan kat sinki lepastu lapkan meja ye. Ummi nak basuh pinggan,"

Terus dia jawab, " OK ummi. Kaklong suka lap meja,"

Lepastu Anieq pulak menyampuk, "biar adik spray-spray kan,"

Maka jadilah situasi di bawah ni:

Adik spray, kaklong lap.




Tapi si Kaklong tak puas hati adik dia spray tak betul, dia pun amik spray dan spray kat sisa2 makanan yang melekat2 kat meja..

Jadilah macam gambar kat bawah ni pulak:

Kaklong spray, adik lap.

Diorang spray meja makan guna Pembersih serbaguna Basic-H yang saya dah larutkan dalam botol spray khas Basic-H Shaklee. Senang dan cepat. Anak-anak seusia Aien 7 tahun dan Anieq 4 tahun pun boleh buat dengan kawalan kita orang dewasa.

Settle buat QC oleh ummi, so Ummi pun nak sambung basuh pinggan. Memang tak boleh biarkan diorang buat sendiri sebab karang jadi macam-macam cerita hehe..

Bila Ummi masuk dapur, anak-anak ni pun mengikut montot ummi diorang ni.. dan sekali lagi Aien offer nak tolong Ummi.

Aien cakap," ummi, Kaklong nak tolong basuh pinggan lah,"

Sambil si adik dia pun mengikut sama kata nak basuh pinggan.

Berebut diorang last-last ummi bagi solution. Kaklong basuh dengan sabun, adik bilas dengan air. Sambil ummi kena buat demo kat diorang. Aien ok sebab dah biasa jugak basuh pinggan sendiri sejak saya pergi US tahun lepas. Makjang dia lah selalu ajar.. Anieq pulak belum biasa tapi dia suka mengikut-ikut apa yg kita buat..

Maka terjadilah seperti gambar di bawah ni:

Kaklong basuh dengan sabun, adik bilas dengan air bersih.




Senang keje Ummi Babah. Hari-hari pun boleh kalau korang nak buat wahai anak-anak. Hahaha... Ummi babah boleh rileks sikit ;)

Apapun, memang kita kena ajar anak-anak tolong sama-sama jaga dan kemas rumah. Biar diorang terbiasa sejak kecil. Dah besar rajin sendiri. Dah kawin pun senang bantu pasangan masing-masing hehe.. sampai jauh ke situ ummi dia pikir hahaha...

Anak-anak buahatikusayang ni lah harta yang tak ternilai buat kami suami isteri. Semoga didikan kami kat diorang ni membantu kehidupan bahagia diorang di masa depan. Amin...

Jadi bijak sekarang, jom rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya di 012-679 0484.

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan nak tahu cara? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details smile emoticon

Opsss.. sebelum terlupa, ni ada satu offer Shaklee yang tersangatlah best!



Pendaftaran ahli baru (yuran keahlian RM80) dan disertai dengan pembelian apa-apa jenis produk Shaklee, melayakkan anda dapat sebotol Vitalea ini (harga runcit RM88) secara PERCUMA!

 ** Belian 2 botol Vivix anda automatik menjadi ahli Shaklee yang SAH!

Nak amalkan Shaklee boleh dapatkannya daripada saya dengan HARGA ISTIMEWA!

Jannatul Fadilah 012-679 084 ♡

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Taman Saujana Damai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Puncak Saujana, TTDI Grove Kajang, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Kajang Perdana, Jelok Impian, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Taman Pelangi Semenyih, Tesco Semenyih dan kawasan berdekatan.

Poslaju / Gdex / pengeposan ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Saya sedang mencari rakan niaga Shaklee di Miri, Sarawak, Sabah dan seluruh Borneo.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee dan keahlian PERCUMA serta menjana pendapatan dengan Shaklee:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang

Salam kasih sayang

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...