Thursday, May 26, 2016

APA BENDANYA SET 3M TU KAK? ~ PENGEDAR SHAKLEE KAJANG

APA BENDANYA SET 3M TU KAK? ~ PENGEDAR SHAKLEE KAJANG

Alhamdulillah.. dalam bulan ni ramai bakal customer saya mahupun loyal customer saya yang dah bertahun-tahun berehat dari menyusukan bayi datang balik cari Set 3M. Biarpun soalan yang sama, "APA BENDANYA SET 3M TU KAK?" namun saya tak pernah bosan menjawab dengan doa agar dengan pengambilan Set 3M ni, ibu-ibu semua dikurniakan segala kecukupan untuk memudahkan perjalanan penyusuan bayi masing-masing sampai 2 tahun.

Untuk makluman ibu-ibu semua,  inilah dia Set 3M yang menjadi kegilaan para ibu sampai sekarang. Gila apa tau? Sebab, kalau tak dapat beli memang rasa menyesal ;) Siapa pernah rasa? Mesti ada tu...




Ada 6 jenis suplemen di dalamnya. Amboi.. banyaknya!

"Apa pentingnya vitamin-vitamin Set 3M yang banyak-banyak ni? Makan 1 jenis je tak cukup ke kak?"

Persoalan ni selalu ibu-ibu yang sedang survey suplemen penyusuan tanya kat saya. Kadang ada yang cakap, nak milk booster aje, lain-lain tak nak. Cukup ke agaknya?
  • VITALEA - multivitamin dengan zat besi dan mineral-mineral penting. Untuk mengelakkan badan kekurangan vitamin yg diperluakn sepanjang proses penyusuan berlangsung. Ada ibu yang mengalami tekanan darah rendah sampai pening-pening, kurang mineral dalam badan dan sebagainya hingga memberi kesan terhadap diri sendiri seterusnya bayi anda. Jaga-jaga!

  • B COMPLEX - anti stress dan bagus untuk melegakan saraf, memberikan rasa tenang dan mengurangkan rasa letih, memberi tenaga, lengkap dengan folic acid untuk tumbesaran bayi. Sekali letih, susu pun merudum. Sekali stress, emosi pun terganggu. Macam mana nak menyusukan bayi dengan emosi yang berkecamuk tu? Silap-silap baby pun emosi sama. Ish.. kesian kat baby!

  • VITAMIN C - untuk antibody, kawal pelbagai jangkitan terutamanya demam, selsema dan batuk terhadap ibu dan bayi serta kecantikan kulit ibu dan bayi dan mengurangkan eczema. Ambil dos yang saya sarankan jika ibu dan bayi tak sihat. Tak perlu ubat pun! Ada sesetengah ubat BAHAYA bagi ibu yang menyusukan bayi!

  • OSTEMATRIX - kalsium magnesium serta vitamin D untuk tulang, gigi dan tisu yg sihat buat ibu dan bayi. Tak cukup kalsium nanti belum tua, tulang dah rapuh, gigi dah patah, rongak cepat pulak tu! Jatuh sikit, patah tulang. Angkat bakul berat sikit, retak tulang pinggang. Ibu menyusu, kalsium dia terus pergi ke bayi. Bayi sedut untuk keperluan dia membesar. Ibu-ibu tak takut??

  • ALFALFA - umpama Kacip Fatimah terutamanya bagi ibu yang bersalin normal kerana selalunya mereka menjadi kurang 'grip' dan longgar, mengurangkan keputihan, melembapkan vagina ketika bersama suami (maklumlah, ibu menyusu memang selalu 'kekeringan', hati-hati jika tak ambil berat suami mungkin boleh merajuk!), bantu banyakkan susu badan kerana tinggi protin, mengatasi sembelit, mencuci rahim dan darah.

  • ESP - protin dari non-GMO soy iaitu protin dari soya yang tidak diubah secara genetic (bahan makanan yang tidak dicampur dengan bahan kimia), bagus untuk sel-sel yang sihat, bertindak sebagai milk booster, mencantikkan kulit ibu dan bayi, mencerahkan kulit, menghasilkan susu badan yang pekat seawal minit pertama proses penyusuan direct dari payudara ibu atau semasa proses mengepam susu berlangsung, bayi cepat kenyang, bayi kurang masalah usus, bantu ibu kekal langsing sebab ia mengenyangkan untuk jangka masa lebih lama. 

Obsesnya saya dengan PENYUSUAN SUSU IBU DENGAN SUPLEMEN sebab saya dah rasai sendiri betapa bestnya bila urusan penyusuan kita dipermudahkan.. kita kurang letih, emosi stabil, kesihatan terkawal, hati gembira, susu pun banyak! Dalam tempoh penyusuan selama 2 tahun penuh dengan susu ibu, bukan sahaja pam diperlukan masa proses penyusuan ni, tapi suplemen juga tak kurang pentingnya tau!

Seronok tak bila berjaya menyusukan sendiri bayi comel kita. Bila tengok anak-anak membesar sihat, ceria, bijak dengan susu ummi, rasa best tu lebih membuak-buak.. bangga tau bila anak kita yang usia bawah 6 bulan hanya minum susu kita je untuk membesar. Dah la tu, antibodi anak-anak masha Allah lebih kebal berbanding bayi-bayi lain yang tak minum susu badan sepenuhnya.


saya suka susu ummi saya!


Boleh baca KAT SINI untuk lebih banyak cerita SET 3M yang BEST ni :)

Nak kekal sihat tak? Jom makan suplemen Shaklee! Hubungi saya:

ID Shaklee: 852401 Nor Jannatul Fadilah
Call / Whatsapp: 012-679 0484 Kak Jan
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 
Like page / Instagram: Buahatikusayang
  
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian vitamin-vitamin Shaklee khas untuk anda!
 
* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Taman Saujana Damai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Puncak Saujana, TTDI Grove Kajang, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Taman Pelangi Semenyih, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...