Saturday, May 7, 2016

SEL KANSER DAH MATI, TAHNIAH ANDA INSAN HEBAT! ~ PENGEDAR SHAKLEE KAJANG

SEL KANSER DAH MATI, TAHNIAH ANDA INSAN HEBAT! ~ PENGEDAR SHAKLEE KAJANG

Jika anda adalah pesakit tersebut dan dapat berita seperti itu, apakah perasaan anda?

Awal pagi ni entah macam mana saya terbaca satu page di FB. Beliau share tentang kisah bekas penghidap Kanser. Panjang lebar tulisannya.. maka saya ambil dan berkongsi di sini. Semoga bermanfaat untuk kita semua...


KISAH BENAR: DIRI DENGAN KANSERselepas gugur anak ke tiga wani (bukan nama sebenar) disahkan menghidap kanser payudara dan rahimkanser payudara stage ke 2
kanser rahim stage ke 1

bermulalah kisah hitam dalam hidup... apabila doc ckp "wani awk terpkasa dioperation dan dibuang sebelah pyudara tiada apa yg dpt diselamatkan"

saya menangis... sy tertunduk sy diam... sy peluk ibu sy gengam erat tgn ibu.... sy kata ibu kenapa berat ujian Alllah buat sy.... sy hilang arah sy hilang semangat... 

segalanya hilang semua bagi sy dah tiada makna lagi....

ibu cakap sabar wani sabar... Allah ada Alllah uji tanda Allah syg wani....

jadi doc bagi tarikh 23/2/2016 sy kene operation.... doc ckp xboleh lmbt sbb hnya 3 bln je masa wani ley hidup
balik dari hsptl sy singgah ke hq shaklee sy beli twin pack vivix atas arahan ibu... ibu suruh sy minum sbb ibu bca dlm google magatakan vivix bgus utk kanser...

sy minum sy ikhtiar sy doa agar Allah beri keajaiban buat sy... sy masih dalam urusan mahkamah utk perceraian dgn bks suami... sy doa Allah jika ini ujian mu aku redha ya Allah tapi aku mohon berikanlah keajaibanmu untuk ku... aku hambamu yg lemah.... hari berganti hari mingu benganti minggu...

maka tiba lah waktu untuk dioperation... wani dah sedia memakai baju biru dengan skaf operation dan disediakan utk scan mri utk pastikan tahap dan memudahkan urusan operation...

tapi keajaiban Allah... doc semua menangis peluk wani... doc menangis... wani dah down wani pelik knp... knp... dn knp...

doc bagi tahu wani.... Wani ini keajaiban Alllah dalam dunia doc kali pertama doc jumpa kes macam awk wani... doc xpercaya tapi siapa doc nak melawan kehendak Alllah... sel kanser wanu dah tiada ianya dah mati... ya Alllah ibu org pertama sujud syukur... ibu org prrtama peluk wani ... ibu org pertma xhenti2 doa... xhenti2...

wani bangun amik wudhuk dan sujud syukur wani solat hajat wana solat taubat... wani doa pada Alllah thank you Allah... thank you kau mendengar hamba mu yg penuh dosa ini...

ya Alllah ujian kau mmg hebat tapi rahmat kau sangat luas...
sejak dari itu ibu bwa wani keluar negara lepas wani diistiharkan bebas kanser
selepas bebas kanser payudara wani masih menanti jawapan kanser rahim
walaupun wani tahu... bahawa sel kanser dh mati... tapi wani risau ianya dtg lgy...

wani check mri skly lgy... wani tawakkal wani doa wani xhenti2 minx ustaz2 doakan wani... sedikit pun xpernah putus minx ibu doakan wani.... wani minx agar Allah mudahkan dn beri kejaiban sebelum ke korea wani ada aipoiment ct scan and mri untuk kanser rahim.... jawpan yg diterima ttp sama tahniah wani anda insan hebat anda kuat lawan kanser anda kuat kanser dh tiada... doc peluk wani doc mnngis... doc tnya ap yg wani lakukan... wani hanya ckp ikhtiar dengan shaklee dalam masa sama xhenti solat hajat
yassin hajat
yassin 7 mubin
dn minx doa dry ibu...

doc kagum dgn smngt wani doc ckp wani slh stu patient yg kuat sbb xsemua mcm wani...rmai patient down bila thu diri mereka penghidap kanser...

ibu juga xhenti beri smngt ibu bnyk bntu dry segi pos and cod brng customr...

wani juga bersykur walau ujian Allah beri hebat tapi rahmat Allah luas begitulah cerita wani dengan kanser...

nasihat wani untuk wanita juga lelaki jangan sesekali anggap diri sihat lakukan check kesihatan sebelum jadi macam wani

dan buat lelaki jgn ingat xprnh kne knaser lelaki juga ada kanser...

wani harap kisah wani dapat beri inspirasi untuk semua yg pernah down untuk hidup bila ditimpa sedikit masalah...

yakin yakin yang Alllah itu ada yakinlah bahawa ujian tanda Alllah syg kan kita... ingat hebat mana teknolgi dan anggap manusia hebat lagi Alllah...

sekian dari wani
bekas penghidap kanser 
🎈


Kredit FB page : Zaim - Pakar vitamin anda

Alhamdulillah atas nikmat kesihatan yang Wani perolehi semula dengan usaha pengambilan secara konsisten Vivix. Wani bertuah kerana dia dapat mengesan kanser itu pada peringkat awal dan terus amalkan Vivix untuk sembuh.

Tahukah anda, pesakit kanser sebenarnya kekurangan satu nutrisi terpenting iaitu ANTIOKSIDA! Jadi, kita mampu mengelakkan diri dari penyakit kanser dengan pengambilan nutrisi ANTIOKSIDA secukupnya. Vivix adalah salah satu suplemen Antioksida terbaik dari Shaklee.




Nak kekal sihat tak? Jom makan suplemen Shaklee! Hubungi saya:

ID Shaklee: 852401 Nor Jannatul Fadilah
Call / Whatsapp: 012-679 0484 Kak Jan
Add friend dan pm FB : Jannatul Fadilah 
Like page / Instagram: Buahatikusayang
  
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian vitamin-vitamin Shaklee khas untuk anda!
 
* Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk pada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Taman Saujana Damai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Puncak Saujana, TTDI Grove Kajang, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Taman Pelangi Semenyih, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...