Tuesday, February 7, 2017

JADI SARANG BURUNG TAKPE, LAMA-LAMA MENETASKAN BURUNG ;)

Siapa faham bila baca tajuk tu, dia pandai! Sila tepuk tangan untuk diri sendiri :)

Ada ke korang yang rajin skodeng blog saya ni? Kalau korang pembaca setia blog Buahatikusayang ni dari dulu, mesti korang perasan harini genap 2 bulan blog saya ni tak berupdate! 

Ya ampun.... apekehalnya saya ni jadi malas betul nak update entahla hehe.. tapi kalau korang baca fb saya, hari-hari ada update ya. Kiranya saya rajin update tapi bukan di blog lah. Agaknya pembawakan kot ;p

Inilah diri saya sekarang. Dah lama tak sarat bawak baby dalam perut, sekali hambek ni ha.. :) Melaram dengan Jubah Mia selamberselak dari Feedmilk. Dapat token FREE lepas share entry kat SINI. Tak sangka merasa pakai time pregnant hehe..




Syukur Alhamdulillah, usia kandungan masuk 29 minggu esok. Tapi jangan bandingkan perut saya dengan perut ibu lain yang hamil 29 minggu sebab kebanyakannya perut lebih kecik dari saya ;p Perut saya ni ada yang kata mengandung kembar sebab besar lebih hehe.. saya ni makan Vitamin Kehamilan Shaklee, maka baby dapat zat cukup Insha Allah.. lagipun ikut baka babah diorang ni. Keturunan tinggi dan besar.

 Aien lahir 3.03kg (37 minggu 3 hari), Anieq 3.52kg (39 minggu 3 hari). Adik dia? Kita tunggu dan lihat :)




Ada yang dah cuba meneka baby apa dalam perut saya ni :) Ada yang cakap lelaki sebab perut melonjong je ke depan. Ada yang teka perempuan sebab ape? Entahla saya pun tak pasti hehe..

Korang rasa baby apa? Sape teka tepat dapat hadiah :p


*****

Anak pertama: Aien Nur Sophea (9 tahun) - perempuan




Anak kedua: Anieq Sufi (6 tahun) - lelaki




Anak ketiga: ??? jeng jeng jeng... 

Insha Allah.. scan kali pertama 21 minggu masa doktor belek-belek dia, doktor kata macam perempuan. Doktor tak pasti sebab dia kepit kaki dia. Ramai jugak yang cakap kalau main kepit-kepit ni dia pemalu so dia perempuan ;)

Scan kali kedua masa 27 minggu kat HUKM pulak, confirm nampak jelas sangat dialah seorang baby PEREMPUAN! 

Alhamdulillah, orang kata selang bunga :)))

Happy sungguh Aien kat dalam bilik scan tu. Maklumlah, doa dia nak dapat adik perempuan Allah makbulkan. Anieq pulak muncung sedepa sebab impian nak dapat adik lelaki tak tercapai.. tapi dia kata, Abangah sayang adik walaupun dia girl :) Sweet betul anak bujang ummi sorang ni...

Bukti dia sayang adik walaupun adik dia girl nanti. Ni dia!




Pagi-pagi dia keluar kutip bunga rumput kat belakang rumah yang babah belum mesin lagi (rumah kami tak ada pokok bunga atas faktor tak datangkan hasil yang boleh dimakan hehe..)

Lepas kutip sebanyak tu, dia pun masuk rumah dan bagi kat ummi..

"Ummi.. nanti adik dah besar Abangah bagi lagi"

Ummi tanya, "Oh.. ni Abangah bagi adik ke..?"

Dia jawab, "Ye.." sambil senyum dan usap-usap perut ummi..

Cair hati ummi wahai Anieq Sufi. Ni nanti dah besar, bertuahlah siapa yang jadi wife Anieq :) 


*****

Lepas ni saya kembali rajin update blog agaknya haha.. nampaknya aura rajin dah datang balik ni. Mana tak rajin, tengah-tengah malam pun dapat buat 1 entry kira ok la tu hehe.. 

Nanti jangan lupa baca entry saya seterusnya ya! 

Salam kasih sayang :)

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...