Thursday, February 16, 2017

PUAS MAKAN FREE!

Siapa hantu Meat Ball IKEA mesti perasan menu ni. Sedapnya!




Hari Sabtu minggu lepas, kami pergi shopping perabot sikit kat IKEA Cheras. Memandangkan hujung minggu je yang kami mampu nak balik Cheras dari Kajang, maka pilihan balik minggu lepas tu yang paling tepatlah kiranya. 

Sambil nak balik jenguk mak, nak COD 2 Set buy 1 Free 1 Lecithin dan 1 set buy 1 Free 1 Alfalfa sekali dengan Vitamin E Shaklee kat Shima jiran belakang rumah mak. Sekali nak COD kat Kak Zah kat Jalan 52 Bukit E. Malamnya pulak plan nak COD ke Pandan Indah Set Bersalin Shaklee kat Kak Yusniza yang nak bersalin esok tapi sebelum tu kami singgahla shopping dulu. Senang nanti balik terus singgah je hantar Shaklee.

Gerak dari Kajang pukul 11.00am so sampai Cheras dah tengahari. Masuk je IKEA terus cari department barang yang nak dibeli. Lama jugak membelek-belek.. biasalah kalau dah masuk IKEA kan macam-macam. Dengan iklan anak-anak lagi kan so masa tu jadi lebih panjang sikit ;) 

Bila dah selesai cari kod barang etc.. barulah terasa perut kelaparan. Babah kata nak solat dulu tapi anak-anak kata lapar. Maka sambil jalan nak ke surau tu kami singgah kat restoran IKEA untuk makan. Masa tengah syok tengok menu, ternampak pulak iklan bagitau ada promosi khas sampai 27 Februari ni. Beli makanan minima RM50 dapat diskaun RM50 untuk jumlah barang RM400 ke atas. Siapa yang tak nak oit! Umpama makan FREE lah kan hehe..




Kami order macam-macam menu. Maklumlah kelaparan katanya. Lagipun nak cukupkan RM50 tu. Karang tak cukup rugi pulak tak dapat diskaun kat perabot tu nanti ;)

Set kanak-kanak yang ada pasta tu dapat free yogurt dengan jus. Aien amik jus epal, Anieq amik yogurt strawberi.




Inilah rupanya Meat Ball IKEA kegilaan ramai tu. Sebenarnya kali pertama saya merasa. Ok je rasa dia, agaknya sebab dah sejuk kot..




Ni pasta kanak-kanak tadi.




Chicken wing ni sedap! Ummi order 2 pinggan hehe.. :)




Satu lagi Set Kanak-Kanak. Simple je untuk budak macam Anieq tu memang kenyang sangat kalau makan ni.




Garlic Bread dia boleh tahan jugak. Kami order sekali dengan Mushroom Soup kesukaan anak-anak. Semua pun anak-anak suka ;p Takde pulak gambar Mushroom Soup tu. Tengok je gambar kat atas tu ye hehe..




Awak semua kalau memang plan nak shopping kat IKEA sampai 27hb ni je ye,dengan bajet beli barang RM400 ke atas dalam satu resit tu boleh la makan sepuas-puasnya kat restoran dia ni. Jangan lupa kena beli makanan RM50 ke atas tau, barulah dapat diskaun RM50 kat barang yang kita nak beli tadi. Kalau tak cukup, sia-sia je uols! Jangan silap bajet sudah....

Oklah. Jumpa lagi next entry :)

Salam kasih sayang 



No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...